Haberler

Ergenekon Davası Sanığı Emekli Orgeneral Yavuz, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kemal Yavuz'un cenazesi, Levent Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Ergenekon davası kapsamında "terör örgütü üyeliği" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan emekli Orgeneral Münür Kemal Yavuz, son yolculuğuna uğurlandı.

Dün hayatını kaybeden emekli Orgeneral Yavuz için ikindi vakti Levent Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Yavuz'un Türk bayrağına sarılı tabutunun başında iki asker nöbet tuttu.

Törende taziyeleri, Yavuz'un eşi Melahat Yavuz kabul etti. Cenaze namazına, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş, emekli orgeneraller Hüseyin Kıvrıkoğlu ve Necati Özgen ile Yavuz'un yakınları ve silah arkadaşları katıldı.

Melahat Yavuz, gazetecilerin soruları üzerine, "Rahatsızdı ve gitti. Neler hissedilir ki? Daha iyi günler olsaydı da onları görüp öyle gitseydi. Ama ben inanıyorum o, orada huzurlu olacak" dedi.

Necati Özgen de basın mensuplarının soruları üzerine, şöyle konuştu:

"Bizler şerefimizle yaşayan insanlarız. Herkes şerefiyle yaşar. Ama biz şerefimizi muhafaza etmek için yaşayan insanlarız. Eğer ben de böyle bir ceza almış olsaydım herhalde tutukevinde ölürdüm. Çünkü tahammül edemezdim. Bizler tahammül edemeyiz. Hastalık da var ama insanı öldüren derttir. Şimdi açıklama yapılıyor. Neymiş 'Kumpasmış, hile varmış'. Biz hileyi çekemeyiz. Hileyi kaldıramayız. Bu kıymetli insanlar birer birer öteki dünyaya gidiyor. Bu milletim anlasın artık ne olup bittiğini. Görsün artık. Biz siyasetin dışındayız ama rejimin de bekçisiyiz. Diyorlar ki 35. madde kalktı. Kalksın. Eğer Silahlı Kuvvetler şöyle bir kenarda eskisi gibi otursaydı, bütün şu gördüğünüz olaylar olmazdı. Silahlı Kuvvetler bu duruma sokulduğu için de başımıza bu tür belalar gelmeye başladı."

Hüseyin Kıvrıkoğlu ise "Çok üzgünüz. Harp Akademisi'nde beraber okuduk. Türk ordusunun acısı büyüktür" dedi.

Törene, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yanı sıra Ergenekon davasında ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek çelenk gönderdi.

Yavuz'un naaşı, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından düzenlenen resmi tören sonrası Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve hükme bağlanan Ergenekon davası kapsamında 5 Ağustos'ta yapılan karar duruşmasında Yavuz'un, "devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etme" suçundan beraatine, "terör örgütü üyeliği" suçundan ise 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verilmişti. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title