Haberler

Ergenekon Davası'nın Gerekçeli Kararı Açıklandı (9)

Danıştay Saldırısı faili Alpaslan Arslan'ın tutuklu olduğu, toplam 275 sanığın yargılandığı Ergenekon Davası'nın 16 bin 600 sayfalık gerekçeli kararı açıklandı.

Danıştay Saldırısı faili Alpaslan Arslan'ın tutuklu olduğu, toplam 275 sanığın yargılandığı Ergenekon Davası'nın 16 bin 600 sayfalık gerekçeli kararı açıklandı.

DAVA MASRAFI 317 BİN 162 LİRA 27 KURUŞ

Mahkeme tebligat, bilirkişi avukat ve posta kalemlerinden oluşan toplam yargılama giderini 317 bin 162 Lira 27 Kuruş olarak hesapladı. Gerekçeli kararın son bölümünde 5 yıl süren davanın yargılama gideri olarak hesaplanan 317 bin 162 lira 27 kuruş'un ceza alan 245 sanıktan tahsil edilmesine karar verdi. Haklarında beraat ve düşme kararı verilen sanıklar yönünden giderlerin ise kamu üzerinde bırakılmasına hükmedildi.

EN YÜKSEK GİDER HAYRETTİN ERTEKİN'E

En düşük yargılama gideri 695 Lira ile sanık Fatma Sibel Gürcihan'ın olurken en yüksek gider ise 7 bin 4 yüz 94 Lira ile sanık Hayrettin Ertekin'in oldu. Aralarında İlhan Selçuk'un da bulunduğu yargılama sırasında ölen ve haklarındaki dava düşen 3 sanık için ise masraf sıfır olarak belirtildi.

TOPLAM 142 SUÇ DUYURUSU

Gerekçeli kararın ekler bölümünde 5 yıl süren yargılama boyunca görülen 620 duruşmada bazı sanık ve avukatları hakkında yapılan suç duyuruları da sıralandı. Buna göre yargılama boyunca aralarında emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de bulunduğu çok sayıda sanık hakkında toplam 98 suç duyurusunun yapıldığı belirtildi. Sanık avukatlarıyla ilgili olarak ise 44 ayrı suç duyurusu sıralandı.

(BB) - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hayrettin Ertekin Danıştay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title