Haberler

Ergenekon Davası'nda Sanıktan 'Siyah Bantlı' Protesto

Ergenekon Davası'nın 300.duruşmasında tutuklu sanık Eski Kızılay müfettişi Kemal Aydın, ağzına siyah bant yapıştırarak mahkemeyi protesto etti.

Ergenekon Davası'nın 300. duruşmasında tutuklu sanık Eski Kızılay müfettişi Kemal Aydın, ağzına siyah bant yapıştırarak mahkemeyi protesto etti. Duruşmada savunmasını yapan tutuklu sanık emekli Albay Mustafa Levent Göktaş da mütalaayı eleştirerek, "Mütalaada yer alan iddialar somut delillere dayanmıyor, hayal ürünüdür. Reddediyorum" dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen 66'sı tutuklu 275 sanıklı Ergenekon Davası'nın 300. duruşması başladı. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan büyük salonda yapılan duruşmada CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Gazeteci Tuncay Özkan ve eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'in de aralarında bulunduğu 40 tutuklu sanık hazır bulundu. Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ ve YAŞ üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler'in de aralarında bulunduğu 26 tutuklu sanık ise duruşmaya katılmadı. Başka suçtan tutuklu bu davadan tutuksuz yargılanan Yalçın Küçük de duruşmaya katıldı.

GÖKTAŞ: MÜTALAAYA KATILMIYORUM

Mütalaaya ilişkin savunmasını yapan tutuklu sanık emekli Albay Mustafa Levent Göktaş, "Savcıların mahkemeye sunduğu mütalaaya katılmıyorum. Mütalaada yer alan iddialar somut delillere dayanmıyor, hayal ürünüdür. Mütalaadaki iddiaları reddediyorum" dedi. Göktaş, mütalaada "Poyrazköy Keçilik mevkiinde yapılan aramada çeşitli mühimatın ele geçirildiği, bu kapsamdaki ihbara göre kendisinin SAT subaylarının içinde bulunduğu örgütün hücre yapılanmasının sorumlusu olduğu, tahliye olmaması halinde Poyrazköy Davası'nda yargılanan Levent Bektaş'ında aralarında bulunduğu bazı sanıklara, soruşturmayı yürüten savcılara yönelik suikast yapılması talimatını verdiği" şeklinde bir iddianın yer aldığını belirtti.

"YARIN ÖBÜR GÜN BU İDDİA KARŞIMIZA ÇIKAR, ŞİŞER PATLARIZ"

Göktaş, şu ifadeleri kullandı:

"Mütalaaya konu iddiayı tutuklandıktan 3 ay sonra, cezaevinde öğrendim. Bu olayla en ufak bir ilgim ve irtibatım olmadığı gibi, hakkımda kesin, inandırıcı, somut bir delilde yoktur. Poyrazköy davasının iddianamesi hazırlanırken ve dava sürecinde bana herhangi bir suç isnadında bulunulmamış, soru sorulmamış, ifadem alınmamıştır. 4.5 yıldır tutuklu olarak yargılanıyorum. Bu olay ilk kez 18 Mart 2013'deki mütalaada gündeme getirilmiştir. Avukatım Hasan Gürbüz'e 'Yarın öbür gün bu iddia karşımıza çıkar, şişer patlarız' diyerek bu konuda mahkemenizde konuşmasını istedim. O da 'Savcılara suikast yapılması emri' iddiasıyla ilgili 14 Eylül 2009 tarihindeki bir dizi talepte bulundu. Ancak Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, 'Bir suç isnadımız yoktur' diyerek taleplerimizi reddetti. Mütalaaya konu edilen bu olayla ilgili hakkımda herhangi bir suç isnadında bulunulmadığı konusunda mahkemenin ara karar var. 4 yıldır devam eden Poyrazköy Davası'nda da bu konuda bana bir suçlama yapılmadı. Ancak mütalaada yer aldı."

"İLHAN SELÇUK'U TANIMIYORUM"

Mütalaada, 'İlhan Selçuk, Ergün Poyraz, Levent Ersöz ve Fikret Emek ile birlikte örgüt faaliyetinde buluduğu' şeklinde bir iddia yer aldığını söyleyen Göktaş, "İlhan Selçuk'u tanımıyorum. Selçuk ile hiçbir temasım, iletişimim olmamıştır. Cumhuriyet Gazetesi'nin santralini bir kez dahi aramışsam suçumu kabul edeceğim. Fikret Emek'i de katıldığım bir operasyonda tanıdım. O operasyonda Emek yaralandı. Bir yıl birlikte çalıştık. Toplam 25 kez görüşmemiz var. Ancak bu görüşmeler hatrını sormak için yapılan görüşmelerdir. TİB kayıtlarından gelen kayıtlarda söylediklerimi teyit etmektedir. Ersöz ve Poyraz'ı ise tanımıyorum" şeklinde konuştu.

Duruşma Göktaş'ın savunmasını yapması ile devam ediyor.

MAHKEMEYİ PROTESTO ETTİ

Öte yandan davanın tutuklu sanıklarından Kemal Aydın, ağzına siyah bant yapıştırarak mahkemeyi protesto etti. Davanın 297. duruşmasında son savunmasını yapan Aydın konuşma sürelerinin kısıtlanmasını savunma haklarının engellenmesi olarak değerlendirmişti. 17 Mayıs Cuma günü görülen duruşmada ise mahkeme heyeti, Aydın hakkında savunmasında geçen bazı beyanlarına ilişkin Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurunda bulunulmasına karar vermişti. Aydın'ın dava karara bağlanıncaya kadar da her duruşmaya ağzında bantla çıkacağı öğrenildi. - İstanbul / Silivri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Levent Göktaş Kemal Aydın Poyrazköy Kızılay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title