Haberler

Ergenekon Davası'nda Gazeteci Aslı Aydıntaşbaş Dinlendi

İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon Davası'nda tutuklu sanık İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in savunma tanığı olarak gösterdiği gazeteci Aslı Aydıntaşbaş tanık olarak dinlendi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon Davası'nda tutuklu sanık İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in savunma tanığı olarak gösterdiği gazeteci Aslı Aydıntaşbaş tanık olarak dinlendi. Yeminli olarak ifade veren tanık Aydıntaşbaş, Sabah Gazetesi'nin Ankara Temsilcisi olduğu dönemde, "Ergenekon Analiz Yeniden Yapılanma" isimli belgenin kapalı bir zarf içinde gazeteye bırakıldığını belirtti. Aydıntaş, "Bu belge bana ilk geldiğinde saçma sapan bir metin olarak gördüm. Ancak daha sonra medyada Ergenekon ile ilgili haberler çıkınca bizde yazdık" dedi. Danıştay saldırısından ardından basında "Ergenekon" konusunda haberler çıktığını söyleyen Aydıntaşbaş şunları anlattı: "O dönem henüz Ergenekon Davası açılmamıştı. 'Ergenekon' her yerde tartışılıyordu.

Doğu Perinçek'in de adı geçiyordu. Danıştay saldırısından sonra Muzaffer Tekin ile ilgili haberler yayınlanıyordu. Doğu Perinçek ile konuşmanın iyi bir gazetecilik olduğunu düşündüm ve Yavuz Abi'den (Yavuz Donat) yardım istedim. Yavuz Donat, Doğu Perinçek'i Sabah Gazetesi'nin Ankara bürosuna çağırdı. Zarf içinde gönderilen belgeyi Perinçek'e göstererek, "Bunu siz mi yazdınız? sizin yazdığınız iddia ediliyor" diye sordum. Belgeyi bir kaç dakika inceleyen Perinçek 'Ben yazmadım ama benden etkilenmişler' dedi. 'Bu istihbaratçı diliyle yazılmış, istihbarat işlerine girmem' dedi. Belgenin kopyasını istedi. Fotokopi çekip verdik. Bu görüşmeyi 1 Haziran 2006'da Sabah Gazetesi'nde yazdım."

"ÇOK ÖNEMLİ"

Duruşma savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, tanığın Ergenekon'la ilgili Sabah Gazetesi'nde "Derin Devletin Anayasası" başlığıyla yazı yazdığını hatırlatarak, "Yazıda, derin devletten bahsediyorsunuz. İçerisinde akademisyenlerin, askerlerin olduğu derin devletin yapısını anlatıyorsunuz. Muzaffer Tekin'den bahsediyorsunuz. Bu bilgiler size gönderilen belgede yok. Nereden biliyorsunuz?" diye sordu. Tanık Aydıntaşbaş "Böyle bir dedikodu vardı. Bunlar ayrıca benim okuduğum belgeden çıkarımlarımdır. Bu belge bana gelmişse Ankara'da birçok kişiye gelmiştir" diye cevap verdi. Aydıntaşbaş "Ergenekon-Analiz Yeniden Yapılanma" belgesini o dönemde gazetenin genel yayın yönetmeni olan Fatih Altaylı'ya gösterdim. 'Çok önemli' olduğunu söyledi" diye konuştu.

"TUVALETE GİDİYORUM"

Duruşmada tutuklu sanıklardan Muzaffer Tekin, tanık Aydıntaşbaş'a soru sormak için söz istedi. Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese ise "Tanığın sizinle ilgili beyanı yok" diyerek Tekin'in soru sormasına izin vermedi. Tekin'in ısrar etmesi üzerine Mahkeme Başkanı Özese, yine izin vermedi. Sinirlenen Tekin duruşma salonundan ayrılmak isteyince Mahkeme Başkanı Özese "Soru sorulmasına izin verilmediği için Tekin salondan ayrıldı" diye tutanaklara geçirdi. Bunun üzerine Tekin bağırarak "tuvalete gidiyorum" dedi. Özese de "Niye şimdiye kadar gitmediniz" demesi üzerine Tekin, "Soru sormak için tuttum" diye cevap verdi. Tekin daha sonra bağırması üzerine salondan çıkarıldı. Mahkeme Başkanı Özese, sanık Muzaffer Tekin'in izin almadan ayağa kalkarak konuştuğunu ve bağırdığını hatırlatarak, Tekin'in duruşma düzenini bozuğu gerekçesiyle 16 oturumdan men edilmesine karar verildiğini açıkladı. Tanık Aslı Aydıntaşbaş'ın dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti duruşmayı 27 Eylül saat 09.00'a erteledi. - İstanbul / Silivri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aslı Aydıntaşbaş Muzaffer Tekin Doğu Perinçek İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title