Haberler

Avrupa Devinden, Ergene'ye 15 Milyon Euro'luk Yatırım

Güncelleme:

Avrupa'nın en önemli uçak teknolojisi üreticilerinden Flammaerotec Fabrikası'nın temeli Tekirdağ'ın Ergene İlçesi'ndeki 'Avrupa Serbest Bölgesi'nde (ASB) atılırken yatırımın bedeli 15 milyon euro civarında olacak

VALİ DE TÖRENE KATILDI

Temel atma törenine, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Ekonomi Bakanlığı Serbest Bölgeler Genel Müdürü Uğur Öztürk, Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, Flamm Holding Yönetim Kurulu Başkanı Frieder Flamm, Airbus Üst Düzey Yöneticisi Elmar Lütjen ile davetliler katıldı.

"HEDEFİMİZ 20 BİN KİŞİYE İSTİHDAM"

Törende konuşan Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, Avrupa Serbest Bölgesi'nin 170 ülkeye ihracat yaptığını, serbest bölgeler sıralamasından iki basamak daha yükseldiğini söyledi. Şahin, "Şuan için ASB'de 2,5 milyar doların üzerinde bir ticaret hacmi var. 2023'te, 20 bin kişiye istihdam, toplam 2 milyar dolar ticaret hacmi ile serbest bölgeler arasında birinci olmayı hedefliyoruz. Bugün sadece ASB için değil Türkiye ekonomisi açısından çok önemli bir temelin yatırımın temelini atıyoruz. Avrupa'nın en çok önemli uçak teknolojisi üreticilerinden olan Flammaerotec, Airbus'ın önemli teknolojik parçalarını üretecek. Böylece serbest bölgede değişik sektörlerde önde gelen yabancı yatırımcıların halkasına uçak teknolojisi de katılmış olacak. Burada 300 kişi istihdam edecektir." dedi.

"MONTAJ VE KALIPLAMA GİBİ MODÜL ÜRETİMİ YAPILACAK"

Flam Holding Yönetim Kurulu Başkanı Frieder Flamm, ASB'de temeli altılan Flammaerotec fabrikasında Airbus için montaj ve kalıplama modül üretimi gerçekleşeceği belirterek, "Hammadde olarak alüminyum alaşımları kullanılacak ürünler Almanya'ya ihraç edilecek. 12 binin üzerinde parça üreten Flammaerotec'in ASB yatırımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu 

"TÜRKİYE'DE 5 BİN 726 ALMAN FİRMASI VAR"

Törende konuşan Ekonomi Bakanlığı Serbest Bölgeler Genel Müdürü Uğur Öztürk ise "Bugün Almanya sermayeli 5 bin 726 şirket, ülkemizde faaliyet göstermektedir. Bu şirketlerin arasında BOSH, Mercedes gibi dev şirketler bulunmaktadır. Bu şirketlerin ülkemizdeki yatırımlarının toplam değeri üç milyar dolara ulaşmış durumdadır. 2013 yılı sonu itibariyle bizim 19 serbest bölgemizde yıllık 23 milyar dolarlık ticari hacime ulaşmıştır, Serbest bölgeler kurulduğu ilk gün itibariyle de istihdama büyük katkı sağlamışlardır. Firmalarımız da toplam 57 bin kişi istihdam etmektedir." diye konuştu.

ALMAN USULÜ TÖREN YAPILDI

Konuşmaların ardından temel atma törenine geçildi. Burada Alman geleneklerine göre yapılan törende, binanın temeline yüz yıllar sonra bile yapıldıkları dönemlere ilişkin bilgiler vermesi amacıyla sembolik olarak Alman ve Türk günlük gazeteleri, bir miktar para ve proje çiziminin yer aldığı bir beton kutu konuldu. Daha sonra Vali Ali Yerlikaya, Kemal Şahin ve Frieder Flamm butona basarak fabrikanın temelini attı. Firmanın yöneticileri tarafından Vali Ali Yerlikaya, Kemal Şahinve ve Uğur Öztürk'e Airbus uçak maketi hediye edildi. Firmanın, 15 milyon Euro'luk yatırım yaptığı belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Ekonomi Bakanlığı Tekirdağ Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (20)

Rifatrica38@kabelmail.de:

Recep Tayyip Erdogan Onlari Hizaya Getirir.Hic Kayginiz Olmasin.

24
20
yanıtYanıtla
vedat yurekulant2231@gmail.com:

talih kusu... dev yatirim... 15 milyon euro! basbakanin yeni ucagi 200 milyon dolar yani on tane ikceye dev yatirim / on tane ilceye talih kusu degerinde.

18
11
yanıtYanıtla
mustafamberksls@gmail.com:

Flammaerotec gelecegin firmasi Insallah mühendislerini türkiyeden yetistirir. Technischen indistut arac Technik i olarak türkiyeye basarilar.

25
2
yanıtYanıtla
SONMESAJstarcepsalih@hotmail.com:

HAYIRLI OLSUN İNŞALLAH BU YATIRIMLARIN DEVAMI GELİR

23
2
yanıtYanıtla
Diliyardiliyar@mynet.com:

kesin petrol var allah şahit tutarım petrol var bu yabancılar bizim kara kaşımıza kara gözümüze hayran degiler buna kesinlikle şüpem yok

19
2
yanıtYanıtla
yucoson_yokuss18@hotmail.com:

petrol degilde oralarda dogalgaz oldugunu herkes biliyor türkiyenın altı petrol denizi düşün dogudan başlıyor iç anadoluya kadar petrol var kırıkkaleden bile petrol cıkıyor kastamonuda bile petrol var türkiyenın üzerinde neler dönüyor bi bilsenız

yanıt0
yanıt0
turan bozkurtgo.zukara@hotmail.co.uk:

işte bu.siyasi ve ekonomik istikrar herzaman kazandırır.

16
4
yanıtYanıtla
ASdoombiger@hotmail.com:

hayırlı ugurlu olsun.

18
2
yanıtYanıtla
Yılmaz Dursunjajiyilmaz@hotmail.com:

evet sanayi demek her şey demek sananlar bir asır a varmaz aclık baş gösterdiğinde en cok bedduayı tarım arazisini amacı dışında kullanımına ve kullanana izin verenler alacaktır Allah ta kabul eder cünkü o toprağı Allah canlıların rızkı için yarattı ve siz tarım arazisini ondan calıyor caldırıyorsunuz tarıma elverişsiz birsürü yer varken böyle yapıyorsunuz belanızı bulursunuz

10
7
yanıtYanıtla
tarafsizermanogur@hotmail.de:

tarimcilik sartta yapacak insan nerde ülkede mozot pahaliligi biyandan ciftcilik hayvancilik yapmak isteyen kac kisi var ciftciler istese diretse akaryakitta ucuzlar tarimda olur orasi tarim alani burasi tarim alani diyerek fabrikadami kurulmasin artik simdiye kadar yapsalardi tarimcilik ne beklediler.

yanıt0
yanıt0
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title