Haberler

45 Yaşında Üniversiteyi Kazandı

Güncelleme:

Diyarbakır'ın Ergani ilçesi Selman köyü'nde yaşayan 45 yaşındaki Medine Kaplan, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Gıda Teknolojisi bölümünü kazandı.

Diyarbakır'ın Ergani İlçesi Selman Köyü'nde babası ile birlikte yaşayan 45 yaşındaki Medine Kaplan, bu yıl girdiği sınavlarda Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Bahçe Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi bölümünü kazandı. Bugüne kadar maddi imkansızlık yüzünden okuyamadığını belirten Kaplan'a Ergani Kaymakamı Erdinç Yılmaz sahip çıkarak, tüm eğitim masraflarını üstleneceklerini söyledi.

Diyarbakır'ın Ergani İlçesi Selman Köyü'nde 5 çocuklu çiftçi bir ailenin kızı olan Medine Kaplan, bu yıl girdiği sınavlarda Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Bahçe Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi bölümünü kazandı. 5 yıl önce annesini kaybeden ve köyde 85 yaşındaki babası Abdulbaki Kaplan ile birlikte yaşayan Medine Kaplan, bugüne kadar evlenmediğini söyledi. Kendisini istemeye gelen bir ailenin, "Biz hizmetçi arıyoruz" demesi üzerine "Ben özgürlüğümün hizmetçisi olurum" diyerek kabul etmeyen Medine Kaplan, bugüne kadar maddi imkansızlık yüzünden okuyamadığını belirtti.

EN BÜYÜK HAYALİNE YILLAR SONRA KAVUŞTU

Yıllar sonra en büyük hayali olan üniversiteyi kazandığını belirten Kaplan, eğitimini tamamlayarak, köyde kendisi gibi imkansızlıklar nedeniyle okuyamayan kız çocuklarına kendisi gibi hayallerini gerçekleştirmeleri için öncülük etmek istediğini söyledi. 1987 yılında liseyi bitirdiğini belirten Kaplan, daha önce bir kaç üniversite sınavına girip kazanamadığını kaydederek şöyle konuştu:

"Bu yıl girdiğim üniversite sınavında hayalimi gerçekleştirme fırsatını buldum, Ancak sonrasında maddi imkansızlık sorunu bir kez daha karşıma çıktı. Yine de umudumu hiçbir zaman kaybetmedim. Sağ olsun Kaymakamımız bana sahip çıktı ve eğitim masraflarımı üstlenerek bana destek oldu. Tek isteğim ayaklarımın üzerine durabilmek ve bundan sonrası için köyde benim gibi imkansızlıklar nedeniyle okuyamayan kız çocuklarına öncülük etmektir."

KAYMAKAM, EVLERİNDE ZİYARET ETTİ

Ergani Kaymakamı Erdinç Yılmaz, Selman Köyü'ne giderek Medine Kaplan ile babasını ziyaret etti. Kaymakam Yılmaz, Kaplan'ın tüm üniversite masraflarını karşılayacaklarını, babasının evde bakım hizmetlerine yardımcı olacaklarını söyledi. - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erdinç Yılmaz Diyarbakır Osmaniye Ergani Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title