Haberler

Ergani'ye Bağlı Ahmetli Köyünde Newroz Kutlaması

Güncelleme:

Diyarbakır ve ilçelerinde Newroz kutlamalarını devam ediyor. Ergani İlçesine bağlı Ahmetli Köyünde de yakılan Newroz ateşiyle halaylar çekildi.

Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde Newroz kutlamaları devam ediyor. Diyarbakır'ın Ergani ilçesine bağlı Ahmetli köyünde kutlanan Newroz'a BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, BDP Ergani ilçe Başkanı Cavidan Yaman, BDP Ergani belediye Eşbaşkan Adayı Ramazan Kartalmış'ın yanı sıra onlarca kişi katıldı.

Kutlamanın yapıldığı alanda onlarca yurttaş davul-zurna eşliğinde halay çekti. Kutlamaya katılan yurttaşlar BDP lehine sloganlar attı. Kutlamada konuşan BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, "Bir isyan başlatıldı. Bu isyan 32 yıldır devam ediyor. Mazlum Doğan bir isyan ateşi yaktı. Ve bu ateş tam 32 yıldır dalga dalga büyüyerek Kürt halkını özgürlüğüne kavuşturdu. Artık Kürt halkı özgür bir halktır. Eğer 32 yıl önce bu isyan ateşi yakılmasaydı belki Kürt halkı bu kadar özgürlükten bahsedemezdi" dedi.

Kürt halkının özgürlük yürüyüşüne çıkmış bir halk olduğunu söyleyen Aydoğan, "AKP 2012 Newroz alanının her tarafını tanklarla, toplarla, çevik kuvvetle çevirmişti. Ama AKP'nin bilmediği tek bir şey vardır. Bu halk özgürlük yürüyüşüne çıkmış bir halktır. Sizin tanklarınız, toplarınız, tüfeklerininz özgürlük yürüyüşüne çıkmış bir halkın yürüyüşüne yetmedi, yetmez de. Bize Newroz'u yasaklayanlar, işte o gün büyük bir mücadele yolunu açtılar" diye konuştu.
Konuşmaların ardından yüzlerce kişi Newroz ateşinin etrafında halay çekerek Newroz'u kutladı.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Nevruz Bayramı Diyarbakır Ahmetli Ergani Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title