Haberler

Ergani ve Çermik Kale Barajı'nın Temelleri Atıldı

Güncelleme:

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 218 milyon TL'ye mal olan Ergani Barajı ve Çermik Kale Barajının temel atma töreni gerçekleştirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 218 milyon TL'ye mal olan Ergani Barajı ve Çermik Kale Barajının temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kalkınma Bakanı ve Diyarbakır 1. Sıra Milletvekili adayı Cevdet Yılmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Vali Hüseyin Aksoy, AKP Diyarbakır Milletvekili adayları, AkP İlçe Başkanları, çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.

Milletin Hizmete İhtiyacı Var

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'de 3 bin'e yakın belediyenin yüzde 62'sini AK Parti'nin kazandığını ifade ederek, "Seçimlerde başımız dik alnımız açık çıktık. Bu milletin hizmete ihtiyacı var. Milleti fakirlikten kurtarmanın yolu Türkiye'yi ayağa kaldırmaktan geçiyor. Diyarbakır'da havayolu ulaşımında devrim yapacağız. Eskiden hastaneye gidenler ölü çıkıyor, rehin alıyordu. Hastanelerde bile ayrımcılık vardı" dedi.


Su Demek Hayat Demektir


Yapacakları bu projelerle ile su üretimini değerlendirmeye çalıştıklarını ifade eden Arınç, "Bu projelerle verim ve kalite daha da artacak. Su demek hayat demektir. 60 yılda 60 proje yapıldıysa, son 12 yılda 3 mislisi yapılmıştır" diye konuştu.


Bölge Halkı Bilerek Fakirliğe Mahkum Edildi


Arınç, bölge halkının bilerek ve kast edilerek fakirliğe mahkum edildiğine işaret ederek, "Bu halkın sadece kimlik sorunu yoktur. Buradaki vatandaşlar, geçmiş hükümetlerden gerçek kimliklerini saklıyorlardı. Halkımız bize cesursunuz, cesaretlisiniz dedi. Toplumsal barışı sağlamak ve ayrımcılığı kaldırmak için mücadele ettik. Biz bunu çözmeye ve kardeş kavgasını sonlandırmaya kararlıyız. Biz bu işi sona erdiremezsek, bizden sonra gelenler silaha sarılır. Görüyoruz. Silvan barajına karşı çıkmaya çalışıyor. Biz bu projelerle bölgelerarası ayrımcılığı kaldırdık. Bir dil, dünyanın hiçbir yerinde reddedilmez" şeklinde konuştu.


Kürt Kardeşlerimizle Huzur ve Barış İçinde Yaşacağız


"Kürt kardeşlerimizle huzur ve barış içinde yaşayacağız" diyen Arınç, şöyle konuştu:

"Kimsenin siyasi tercihine karışmayacağız. Ama başkaları siyasi mühendislik yapıyor. AK Parti'nin gücünü azaltmaya çalışıyorlar. Alim değiliz ama hepimiz aziziz. Eskiden Hükümetlere darbe ve muhtıra verenler vardı. Türk siyaseti böyle bir gelenekten geliyordu. Ama biz millete hizmet etmekten vazgeçmeyiz, vazgeçmeyeceğiz. Topla tüfekle bizi kapatmaya çalışanlar, Muaffak olamadı. 27 Nisan bildirgesinden korkmadık, cevabını verdi. Millet cesaretimizi ve cesurluğumuz sevdi. Hiç kimsenin yapamadığı çözüm sürecini başlattık. Eskiden silahla mücadele yapıldı, ama terörün önüne geçilemedi. Dağa çıkışlar engellenemedi. Dağdan inişlerde artmadı. Biz ne dedik. Silahların bırakıp dost olacaklar. Bunları yaptık. Baldıran zehiri içmeye ve iktidardan düşmeyi göze aldık. Milli birlik ve
beraberlik projesini sahiplendik. İnsanlar şuan barışın tadını çıkarıyor. Köye dönüşler başlıyor"


Yılmaz: Diyarbakır'da Birçok Önemli Projeyi Yürütüyoruz


Kalkınma Bakanı ve Diyarbakır Milletvekili 1. Sıra adayı Cevdet Yılmaz ise, Çok önemli işler yaptıklarının altını çizerek, "Bu projeler doğrudan halkımızın ve çiftçilerimizi geliri ile ilgili projelerdir. Bu projeler çiftçilerimizin gelirini daha iyi bir noktaya getirecek. Veysel Eroğlu'na selamlarımızı ve teşekkürlerimizi iletiyoruz. Diyarbakır'da birçok önemli projeyi yürütüyoruz. Bu projeler bölgeye bereket getirecek. Daha çok refah olacak. Diyarbakır varlık içinde yokluk yaşıyor. Bir taraftan çözüm süreci diğer taraftan yeni GAP eylem planı. 5-10 yıllık perspektifle bölge daha iyi noktaya gelecek. Gençlerimizi daha iyi bir noktaya getireceğiz. Amacımız huzur ve güven ortamını sağlamak. Artırmak ve şiddetin değil, siyasetin hakim olduğu yerde yatırımları artırmaktır. Daha fazla aş ve iş üreteceğiz" dedi.


Eker: Huzur ve Barışı Geliştirmek İçin Çaba Sarf Ediyoruz


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker de, Kuruluşlarından bu yana Türkiye'nin her tarafına hizmet götürdüklerini belirterek, "Bizim Diyarbakır'da bir laf vardır. Bizim arkamızda preze var. Biz bütün yatırımları yaptık ama onlar konuştu. Bu bölgede buğdayın ve tarımın ana vatanıdır. Huzurun olmadığı yerde insanlara bu yatırımlar heyecan uyandırmıyor. Bu yatırımlar yeterince etki ifade etmiyor. Biz huzur ve barışı geliştirmek için çaba içerisindeyiz. İnsanların kendi dilini konuşamadığı bir ortamda biz çözüm sürecini başlattık. Türkiye çok daha iyi bir noktaya geldi. Savaştan ve taahamülsüzlükten beslenenler var. Biz birçok tuzak ve provokasyonlar karşı karşıya geldik. Eğer çözüm sürecinin tam anlamıyla çözüme kavuşması için AK Parti'nin 7 Haziran'dan sonra çok daha güçlü bir şekilde parlamentoya girmesi gerek. Türkiye'de, Kürt sorunu varsa bunun sebebi iki partidir. İnsanları diline ve inancına göre yargılıyorlar" dedi.


Konuşmaların ardından protokol temel atma töreni gerçekleştirdi.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Diyarbakır Türkiye Çermik Ergani Kültür Sanat Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title