Haberler

Eren Derdiyok: "Gerçek Kapasiteme Ulaşmadım"

Galatasaray'ın golcü ismi Eren Derdiyok, "Beşiktaş maçında zorlandım. Gerçek kapasiteme ulaşmadım. Daha iyisi için çalışacağım" dedi.

Sarı-kırmızılı takımda bu hafta oynanacak Akhisar Belediyespor maçı öncesi Eren Derdiyok, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Genç futbolcu, "Geçen maçta galibiyetle başlamak istedik. Hedefimize ulaştık. Bizim oynayacağımız futbolun daha kaliteli olması lazım. İlk maçın zor olduğunu biliyorduk. Zor olan kısmı geçtik. Bundan sonra daha farklı olacak" diye konuştu.

"Karar Riekerink'in"

Forvette kimin oynayacağı ve rekabet olup olmayacağı sorusu üzerine golcü futbolcu, "Lukas ile aramızdaki kararı hoca karar verecek. Lukas ile iyi ikili olabiliriz ama bunun kararını hoca verecek. Ben onunla iyi ikili de olabilirim. Büyük hedeflerle geldim buraya. Camianın da hedefleri yüksek. Ben elimden geldiğince takıma katkı sağlamak istiyorum" açıklamalarında bulundu.

"Dışarıdan gözüktüğü gibi değil"

Takım içinde bir adaptasyon süreci olduğunu söyleyerek sözlerine devam eden Galatasaray'ın yeni transferlerinden Eren Derdiyork, "Dışarıdan gözüktüğü gibi değil her şey. Bunların oturması lazım. Bunun için de bir süreç lazım. Bütün eksikliklerimizi hoca ve arkadaşlarımızla birlikte konuşup düzeltiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Hava topları avantaj"

Hangi oyun stiline yatkın olduğu sorulan Eren, "Hava topları benim için avantajlı olur. Kenarlardan havadan yapılan ortalar olsun avantaj olabilir ama hocamızın oynatacağı sistem daha önemli" dedi.

"Hem olumlu hem olumsuz"

Beklentileri çok yüksek bir kulüpte olduğunu ifade eden Eren Derdiyok, "Forvet olarak insanlar çabuk göze batıyor hem olumlu hem olumsuz. Bu insana baskı yapacaktır. Ben elimden geleni yapıyorum. Herkes elinden geleni yaparsa sıkıntı kalmaz. Burak çok iyi işler yaptı. Kendisini seviyorum. Burada onu aratmamaya çalışacağım" açıklamalarında bulundu.

"Galibiyet için gideceğiz"

Bu hafta oynanacak olan Akhisar Belediyespor maçının da zor bir karşılaşma olduğunu hatırlatan genç golcü, "Ama biz galibiyet için gideceğiz. İlk maçlar çok önemli. Takımlar değişik sahaya çıkıyor. Geçen ilk maçtaki gibi. Akhisar da ilk maçı aldı. Ne kadar tehlikeli olduklarını gösterdiler. Taraftarımızı bekliyoruz hep beraber orada galip gelmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Başarı için geldim"

Eren, "Kendime hedef henüz koymadım. Ben takım başarısı için geldim. Gollerimle takıma katkı sağlıyorsam ne mutlu bana. Ben gol atıp kazanırsak ne mutlu bana. Ben atıp kazanamıyorsak atmanın bir anlamı yok" şeklinde konuştu.

"Gerçek kapasiteme ulaşmadım"

Fizik gücünün yeterli olup olmadığı hakkında da açıklamalarda bulunan Eren, "Milli maçlardan sonra çalıştım sonra benim kızım oldu. Daha sonra biraz daha çalıştım. Vücut olarak hazırdım ama görüşmeler sürecinde biraz güç kaybettim. Daha sonra güç kazanmaya çalıştım. Beşiktaş maçında zorlandım da. Ben gerçek kapasiteme ulaşmadım. Daha iyisi için çalışacağım" dedi.

"Rekabet başarı getirir"

"Yönetim bir forvet daha transfer ederse saygı duyarım" diyen İsviçreli futbolcu, "Rekabet başarı getirir. Bazen sakatlanabiliriz. İhtiyaç doğabilir. Yönetim düşünüyorsa saygı duyuyorum. Takım arkadaşlarım beklediğimden iyi karşıladı. Gençler olsun yaşlı olsun. Selçuk, Wesley, Hakan ve takımdaki bütün oyuncuları sayabilirim. Hocamız da abimiz gibi. Bizim sıkıntılarımızı dinliyor, açığımızı kapatmak için elinden geleni yapıyor. Dört dörtlük bir hocamız var. Futbolcu olarak taraftarımızın önünde oynamayı çok severiz. Taraftarımız olsa bize daha fazla enerji vereceğini düşünüyorum. Cezalar alındı bununla ilgilenmiyorum ama o maçta da olsun taraftarımızın bizi nasıl desteklediğini gördüm. Gol attım ve bunu taraftarımıza hediye ettim. Gelecekte daha güçlü olmak için" diyerek sözlerini sonlandırdı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Akhisar Belediyespor Eren Derdiyok Galatasaray Beşiktaş Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title