Haberler

Ereğli Süt Birliğinde Başkanlık Krizi

Konya’nın Ereğli ilçesinde, görevinin iade edildiğini öne sürerek Ereğli Süt Birliği başkanlık görevine dönmek isteyen eski başkan ile yeni başkan arasında çıkan kavgaya polis müdahale ettiEreğli Süt Birliği Eski Yönetiminin Başkanı Bahattin Öztürk, haksız yere görevden alındığını ifade ederek, resmi müracaatlarda bulunduktan sonra mahkeme ve bakanlık kararı ile görevin kendisine iadesinin gerçekleştiğini öne sürdü.

Konya'nın Ereğli ilçesinde, görevinin iade edildiğini öne sürerek Ereğli Süt Birliği başkanlık görevine dönmek isteyen eski başkan ile yeni başkan arasında çıkan kavgaya polis müdahale etti

Ereğli Süt Birliği Eski Yönetiminin Başkanı Bahattin Öztürk, haksız yere görevden alındığını ifade ederek, resmi müracaatlarda bulunduktan sonra mahkeme ve bakanlık kararı ile görevin kendisine iadesinin gerçekleştiğini öne sürdü. Bahattin Öztürk, görevinin kendisine iade edilmesinin ardından sabah saatlerinde birliğe giderek eski görevini devralmak isteyince yeni yönetimle karşı karşıya geldi. Eski yönetimle yeni yönetimi karşı karşıya gelmesi üzerine yaşanan tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine çıkan kavga nedeniyle olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. Polisin sevk edilmesiyle kısa bir süreliğine de olsa sakinleşen ortam daha sonra tekrar hareketlendi. Bunun üzerine polis ekipleri birlik önünde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Ereğli Süt Birliği Başkanı Ercüment Sarıkafa yaptığı açıklamada, Bahattin Öztürk ve ekibinin birliğe adeta baskın yaparak kaba kuvvete başvurduklarını öne sürerek, "Sabah erken saatte süt birliğine baskın yaptılar, sekreterlerimi, çalışanlarımızı, kızlarımızı saçlarından sürüklediler, vurdular, dövdüler. Biz demokratik haklarımızla seçimlere katıldık ve seçimleri kazandık. Adeta baskın yaptılar, vurdular kırdılar, burası muz cumhuriyeti mi?" şeklinde konuştu.

Sarıkafa, açıklamalarının ardından polisin daha önce kilitlediği süt birliğinin kapılarını tekrar açarak demokratik bir şekilde yönetimi kazanan ekibinin yine görevinin başında olduğunu belirtti.

Taraflar arasındaki gerginliğin halen devam etmesi üzerine olay yerine sevk edilen polislerin birliğin önündeki güvenlik önlemlerini sürdürdüğü öğrenildi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ereğli Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title