Haberler

Ereğli Hamsiye Doydu

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, bu yıl 11'ncisi düzenlenen Hamsi Festivali renkli görüntülere sahne oldu.Kdz.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, bu yıl 11'ncisi düzenlenen Hamsi Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından dağıtılan ücretsiz balıkları alabilmek için vatandaşlar birbirleriyle yarıştı. Sahil kenarına konulan havuza dökülen balıkları vatandaşlar poşetleyerek mangallarının başına götürdü. Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Doğan, DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, CHP Zonguldak İl Başkanı Halil Furat, partililer, sivil toplum örgütü temsilcileri, meslek odası yöneticileri ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile bu yıl 11'ncisi gerçekleştirilen festival sahil bulvarında yapıldı.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, festivalle ilgili yaptığı konuşmada, ilk kez 2002'de yapılan festivalde, "en uzun mangal" rekoruyla Guinness Rekorlar Kitabı'na girdikleri hatırlattı.

Festivale katılımın yoğun olduğunu ve başka illerden de festivale gelenler

olduğunu belirten Posbıyık, şöyle konuştu: "15 ton hamsi dağıtacağız diye yola çıkmıştık. Deniz kenarına iskele kurduk. Motorla dün akşam Kefken açıklarında çok miktarda hamsi tutuldu. İlave motorlarla birlikte tutulan hamsileri olduğu gibi bu alana aldık. Bugün 22 ton hamsi dağıttık. Dağıttığımız hamsileri buradaki vatandaşlarımız yiyor ve evlerine de götürüyorlar. Eksilen mangallarımıza bin 200 ilave yaptık. 800 civarında eski ızgaralarımıza ilave yaptık. 300 kilo civarında soğan ve bir sponsorumuzun katkılarıyla 550 kilo helva ve 20 bin su dağıtımı yaptık."

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk de, Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı çalışmalarından ötürü kutlayarak "Antik çağlardan beri Ereğli efsanelere konu olan çok özel bir kent olmuş. Uzunmehmet'in kömürü bulması ve Cumhuriyetin kurulmasıyla Kdz.Ereğli taşkömürü ile demir çeliği ile yeni kurulan cumhuriyete omuz vermiş ekonomisini sırtlamıştır. Kdz.Ereğli'yi marka kenti haline getiren belediye başkanımız ve Ereğlililere yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

DİSK Genel Başkanı Erol Ekici de Kdz.Ereğli'de olmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek şunları söyledi: "Burada gördüğümüz güzellikler unutulmaz. Halkımızın sosyalleşmesi, örf, adet ve geleneklerini bizden sonraki kuşaklara taşımada gerçektende güzel şeyler yapılıyor kalıcı olan da bu bizi başarıya götürecek olan da bu" - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Halil Posbıyık Emre Doğan Zonguldak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title