Haberler

Ereğli'de Köylere Kilitli Parke Taşı

Konya'nın Ereğli ilçesinde, köy yollarına kilitli parke taşları döşeniyor.

Konya'nın Ereğli ilçesinde, köy yollarına kilitli parke taşları döşeniyor.

Ereğli Kaymakamı Hasan Bağcı, kilitli parke taşı yapım çalışması devam eden Kuzukuyusu Köyüne giderek çalışmalar hakkında bilgi verdi. 29 köyde kilitli parke taşı çalışmalarının devam ettiğini belirten Kaymakam Bağcı, 11 köyde işçiliğin köy muhtarlığınca karşılandığını kaydetti. Bağcı, dönem sonunda kilitli parke taşı çalışmalarının sona ereceğini ifade ederek, "Bu köyde 5 bin metrekarelik bir alan kilitli parke taşı ile döşenecek. Maliyeti ise 50 bin TL'dir" diye konuştu.

Kuzukuyusu Köyünün önemli sorunlarından birisinin ise içme suyu olduğunu kaydeden Bağcı, "İçme suyu olarak kuyu suyu kullanılıyor. Yapılan tahlillerde suda Boraks mineralleri çıktı. Yani kullanılan su sağlıksız. 18 kilometrelik bir hatla Ereğli içme suyunu bu köyümüze getireceğiz" dedi.

Kaymakam Bağcı, 12 köyde de toplulaştırma çalışmalarının sürdüğünü vurgulayarak, bu projenin tamamlanmasıyla hem arazilerin bir arada toplanacağını hem de sulama noktasında tasarruf sağlanacağını sözlerine ekledi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Bağcı Ereğli Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title