Haberler

Ereğli'de Kardeşliğin Fotoğrafı Sergileniyor

Konya’nın Ereğli İlçe Belediyesi ve Anadolu Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (ANFODER) işbirliğinde gerçekleştirilen 2. Türkiye-Güney Kore Karma Fotoğraf Sergisi Oğuz Ata Sosyal Tesislerinde açıldı.

Konya'nın Ereğli İlçe Belediyesi ve Anadolu Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (ANFODER) işbirliğinde gerçekleştirilen 2. Türkiye- Güney Kore Karma Fotoğraf Sergisi Oğuz Ata Sosyal Tesislerinde açıldı.

Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Halkapınar Kaymakamı Erdal Çetinbaş, Garnizon Komutanı Adem Tol, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven ve ilçe protokolü, gaziler, Anfoder üyeleri ve Ereğlili sanatseverlerin katılımı ile açılan sergide yaklaşık 100 eser sergileniyor. ANFODER Başkanı Yavuz Görür, fotoğrafı bir ışık olarak gördüklerini ve Güney Kore'nin başkenti Seul'de bulunan bir fotoğraf derneği ile işbirliğine giderek ilkini Güney Kore'de ikincisini ise Ereğli'de açtıkları resim sergisi ile geçmişte atılan dostluk ve kardeşlik tohumunun gelişmesine katkıda bulunmak istediklerini söyledi.

Serginin uluslararası boyutta olmasının da farklı bir güzelliği ortaya çıkardığını ve bu sergiyi tüm Ereğli halkının gezmesi gerektiğini vurgulayan Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, "Yaklaşık 4 yıldır faaliyet gösteren, Ereğli'nin sosyal ve kültürel yaşamında önemli bir eksikliği gideren ANFODER ile Belediyemizin düzenlediği resim sergisinin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran ise, serginin kültürler arası dayanışmaya vesile olduğunu kaydettiği konuşmasında hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından 2. Türkiye-Güney Kore Karma Fotoğraf Sergisi'nin açılışı gerçekleştirildi.

100 eserin sergilendiği sergide Güney Kore'den gelen 20 eser de, sanatseverler tarafından büyük beğeni topladı.

Fotoğraf Sergisi Pazar ve Pazartesi günleri de ilçedeki bir alışveriş merkezinde sergilenecek. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Güney Kore Türkiye Ereğli Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title