Haberler

Ereğli'de Kapalı Sulama Sistemi Projesi İçin İlk İmzalar Atıldı

Ereğli Belediyesi Kültür Merkezinde DSİ ve sulama birlikleri arasında gerçekleştirilen Ereğli Kapalı Sulama Sistemi Projesi için ilk imzalar atıldı.

Ereğli Belediyesi Kültür Merkezinde DSİ ve sulama birlikleri arasında gerçekleştirilen Ereğli Kapalı Sulama Sistemi Projesi için ilk imzalar atıldı.

İmza törenine AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu, Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, Halkapınar Kaymakamı Mehmet Kocabey, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, DSİ Konya Bölge Müdürü Mustafa Uzun, DSİ İşletme Bakım Daire Başkanı Bayram Tiryaki, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Büyüktorun ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, oda başkanları ve muhtarlar katıldı.

DSİ Konya Bölge Müdürü Mustafa Uzun, 450 bin dekar arazinin borulu sistemle sulama aşamasına geçeceğini ve bu projenin Türkiye'de bir ilk olacağını belirtti.

Uzun, yüzde 40 su tasarrufu sağlayacak olan projenin Ereğli'ye hayırlı olmasını diledi.

AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu ise milletvekili olduktan sonra Ereğli'nin önündeki hedefleri ve projeleri masaya yatırdıklarını belirtti.

En önemli proje olarak sulama sistemi projesinin önlerine geldiğini ifade eden Zorlu, şunları kaydetti:

"Bu proje üzerine yoğunlaştık ve her platformda dillendirmeye başladık. Dönemin Dışişleri Bakanı sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na da konuyu ilettim. Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu ile birlikte ikisinin yan yana geldiği her yerde konuyu kendilerine açtım. Sonuçta kendisi de bu projenin Ereğli'ye kazandırılacağını bizzat ifade etti. O günden bugüne geldik. Artık imzalar atılıyor. Hayırlı uğurlu olsun."

Konuşmaların ardından Ereğli için büyük önem arz eden Kapalı Sulama Sistemi Projesi için imzalar atıldı. - Konya

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Uzun Cem Zorlu Ereğli Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title