Haberler

Ereğli'de İki Orman Yangını

Güncelleme:

Bağlık Mahallesi ve Ormanlı Belde'sinde çıkan yangınlar, havadan ve karadan müdahale edilerek kontrol altına alındı.

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde iki ayrı noktada orman yangını çıktı. Bağlık Mahallesi yakınında çıkan ve kontrol altına alınan yangında 15 hektar alan zarar görürken, Ormanlı beldesindeki yangına karadan ve havadan müdahale ediliyor.

İlk yangın saat 14.00 sıralarında ilçeye bağlı Ormanlı beldesi Uludağ Köyü mevkiinde başladı. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangına Ereğli Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait arazözler, itfaiye ekipleri ve köylüler müdahele etti. Yangının rüzgarın da etkisiyle büyümesi üzerine Karabük'te konuşlandırılan helikopter alevlere havadan müdahale etti. Arazinin engebeli olması nedeniyle söndürme çalışmaları karadan güçlükle yürütülüyor. Bölgedeki yangın henüz kontrol altına alınamadı.

İkinci yangın ise saat 16.00 sıralarında ilçeye bağlı Bağlık Mahallesi yakınındaki ormanlık alanda çıktı. Yangına Ereğli belediyesi, Erdemir ve Karadeniz Bölge Komutanlığı'na bağlı itfaiye ekipleri müdahale etti. Yaklaşık 15 hektarlık alanda etkili olan yangın 3 saat süren çalışmalar sonucu kontrol altına alındı.

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Musa Çelebi, Bağlık Mahallesi'ndeki yangının kontrol altına alındığını, Ormanlı beldesindeki yangına ise müdahale çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Çelebi, "Ormandaki yangına 3 arazöz, 20 kişilik yangın işçisi ve köylülerin de katkılarıyla müdahale ediyoruz. Karabük'te konuşlanan helikopter yangına havadan müdahele ediyor. Şuana kadar 7 sorti yaptı. Yangının ne kadarlık bir alanda etkili olduğunu bilmiyoruz, çıkış nedenleri de henüz belli değil. Kısa sürede kontrol altına alacağımızı düşünüyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title