Haberler

Ereğli Belediyesinden 5 Bin Kişiye İftar

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi belediyesi tarafından Kadir Gecesi dolayısıyla 5 bin kişiye sahil güzergahında iftar verildi.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi belediyesi tarafından Kadir Gecesi dolayısıyla 5 bin kişiye sahil güzergahında iftar verildi. İftar yemeğine Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın Ereğli için yaptığı dua damgasını vurdu.

Kdz.Ereğli Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Kadir Gecesi dolayısıyla düzenlenen iftar yemeğine 5 bin kişi katıldı. Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, meclis üyeleri, Erdemir yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, meslek odası yöneticileri, kurum ve kuruluş temsilcilerinin katıldığı iftarda erken saatlerden itibaren sahil güzergahına konulan masaları dolduran vatandaşlar iftar saatini bekledi. İftar yemeğinin duasını Kdz. Ereğli

İlçe Müftüsü Mustafa Erkan yaptı.

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da iftar yemeğinde yaptığı konuşmada bu kadar kalabalığın geleceğini tahmin etmediklerini belirterek ileriki yıllarda daha geniş bir alanda iftar yapacaklarını söyledi.

Ereğli halkının iftara gösterdiği ilgiden memnun kalan Posbıyık, şöyle konuştu: "Ramazan ayında ve özellikle mübarek kandil gecesinde sizleri bizlerle bir araya getiren Allah'a şükürler olsun diyorum. Bu akşam sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Önümüzdeki sene biraz daha derinlemesine olacak, bu kadar kalabalık geleceğini düşünemedik. Demek ki önümüzdeki sene hazırlığımızı ona göre yapmalıyız. Erdemir ile kahverengi arasını komple donatmak istiyoruz. Yemek yapmak bizim için zor değil ama bu kadar kalabalık misafirimizin geleceğini düşünemedik."

Bu kadar çok misafir geldiği için çok mutlu olduğunu anlatan Posbıyık, şunları söyledi: "Allah, Kadir Gecenizi mübarek etsin, Allah Kadir Gecenizi kabul etsin, mübarek Kadir Gecesinde büyüklerimizin bize anlattığına göre ve inancımıza göre yapılan her türlü dua kabul edilir. Bu mübarek ay ve mübarek gece bütün duaların kabul edildiği bir gecedir. Müftümüzden izin alarak bende dua etmek istiyorum. Öncelikle hepinize, tüm İslam alemine sağlık sıhhat ve afiyet diliyorum. Bütün dünyanın barış içerisinde ve savaşsız günlere doğru gitmesini yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Yaşamını yitiren Müslüman din kardeşlerimizin insanlarımızın ruhları da şad olsun diliyorum. Onların acılarını yüreklerimizde hissettiğimizi buradan özellikle haykırmak istiyorum. Tüm İslam alemindeki ve ülkemizdeki tüm insanlarımıza, Allah'ın onların geleceklerini parlak ve sağlıklı bir ortamlar yaratmasını diliyorum"

EREĞLİ'YE ÖZGÜ DUA

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, iftar yemeğinde hükümetin ve Erdemir'in ilçeye yüzünü dönmesi için dua etti. Ereğli halkından yaptığı duaya amin demelerini isteyen Posbıyık, sözlerine şöyle devam etti: "Ereğli içinde dua etmek istiyorum. Amin demenizi istiyorum. İnşallah bölgemizde bulunan milletvekillerimiz, belediye başkanları, sivil toplum örgütleri birazcıkta zamanlarını Kdz. Ereğli'ye doğru yöneltir ve işsizlikten bunalan insanlarımızın yolları ve işleri rahatlar diyorum. Başta Türkiye'nin en büyük fabrikasının saygı değer yöneticilerinin OYAK yönetiminin biraz daha Kdz. Ereğli'ye dönerek yeni yatırımlar yapmak suretiyle yeni istihdamlar oluşturmak üzere inşallah Kdz. Ereğli'ye daha faydalı hizmetler yaparlar diye mübarek Kadir Gecesinde dua ediyorum. Bölgemizde bulunan yatırım yapan sanayicilerimize, iş adamlarımıza, tüccarlarımıza buradan yürekten sabırlar diliyorum. Onlarında bütün güçleriyle ellerindeki birikimlerini yatırıma dönüştürmek suretiyle bölgemizdeki işsiz gençlerimizin sokaklarda çürümemesini yeni iş sahaları oluşturarak iş sahibi olmaları için Allah'a dua ediyorum."

Bu mübarek gecede burada halkla birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Posbıyık, sözlerini şöyle sürdürdü: "özellikle ifade etmek istiyorum. Kendimi

çok mutlu kuş gibi rahat hissediyorum. Çünkü inanıyorum ki bu akşam yaptığımız dualarla hükümet yetkililerin Kdz. Ereğli'ye yüzlerini döndüreceğine, milletvekillerimizin, iş adamlarımızın, sanayicilerimizin, Erdemir yöneticilerinin el ele vermek suretiyle ticaret odasına, sivil toplum örgütlerine, belediyesiyle beraber yarından itibaren daha samimi ve içten ve bu bölgenin kalkınması için bu mübarek gecenin hayrı için el ele vereceklerine yürekten inanıyorum. Hepinizi en içten dileklerimle sizleri selamlıyorum. Daha nice mübarek gecelerde sağlık içerisinde bir arada olmamızı nasip etsin diliyorum"

İş adamı Süleyman Kulaksız da," Belediye Başkanımız Halil Posbıyık, bu sene de her zaman olduğu

gibi Ereğli halkı ile bütünleşti. Bu akşam en hoş olan ise belediye başkanımızın duasıydı. İşte başkanımız onbaşı mahmur,

bir cemaatin başına geçip namaz kıldırmadığı kaldı. İnşallah onu da bir gün yapar. Bu kadar hayrı hasenatı seven bir insan, bu kadar güzellikleri derleyen insan bunu da bir gün yapacağına canı gönülden inanıyorum"

Türk Hava Kurumu Kdz. Ereğli Şube Başkanı Muhammet Likıoğlu da şunları söyledi: "Kdz. Ereğli Belediyesinin vermiş olduğu iftar gerçekten Ereğli halkını bütünleştirmiş ve bir araya gelmesine vesile olmuştur. Bu mübarek Kadir Gecesinde bu kadar insanın burada olması, birlik ve beraberlik kültüründen yoksun bir ilçenin birlik ve beraberlik kültürüne doğru gidişini anlıyorum. Bundan da mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bu anlamda belediye başkanımıza ve belediye çalışanlarına çok teşekkür ediyorum"

İftar yemeğine katılan Şevki Tüfekçi de "Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Gerçekten her şey düşünülmüş, bizler için de çok güzel bir ortam oldu. Organizasyon da gayet güzel emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Öte yandan izdiham nedeniyle birçok vatandaş yemek alamadan alandan ayrıldı. İftar yemeğinin ardından amfitiyatroda Kur'an-ı Kerim okundu ve Kadir Gecesi için ilçe müftülüğü tarafından program düzenlendi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Halil Posbıyık Kadir Gecesi Zonguldak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title