Haberler

Ereğli Belediyesi Personeli ve Aileleri Piknikte Doyasıya Eğlendi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık, belediye çalışanları ve aileleri için piknik düzenledi.Kdz.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık, belediye çalışanları ve aileleri için piknik düzenledi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, belediye de çalışan personel ve aileleri için Akçakoca'ya bağlı Akkaya Köyü'nde piknik düzenledi. Yaklaşık bin kişinin katıldığı piknikte çeşitli yarışmalar düzenlendi, oyunlar oynandı.

Piknik alanında önce mangal yapıp yemek yiyen belediye çalışanları ve aileleri daha sonra çalan müzik eşliğinde oynadılar. Piknik etkinliğinde yarışmalar belediyedeki 14 daire müdürü arasında sandalye kapmaca ile başladı. Çalan müzik eşliğinde sandalyelerin etrafında dönen ve aynı zamanda oynayan daire müdürleri, müzik durduğunda ise boş sandalye bulup oturmak için bir birleri ile kıyasıya yarıştılar. Yarışmada finale kalan Veterinerlik Müdürü Atilla Bulak ile Mezarlıklar Müdür Vekili Tayfun Özcan müzik durduğunda sandalyeye oturması için birbirlerine yer gösterip jest yaptılar. Bu nedenle yarışmada iki müdürde birinci sayıldılar. Tepside ki yoğurdun içinden çeyrek altını bulma yarışmasını ise Zabıta çalışan Burhan Önder kazandı. Yoğurdun içinden ağzıyla çeyrek altını bulan Zabıta çalışanı Burhan Önder çeyrek altının da sahibi oldu. Halat çekme yarışmasında ise 13 ayrı birimden 5'er kişi yarıştı. Yarışmada birinciliği Ulaştırma Müdürlüğü personelleri kazanırken, 2. İştirakler Müdürlüğü ve 3.'lüğü ise Özel Kalem Müdürlüğü personeli elde etti. Yarışmada ilk üçe kalanlara 1., 2. ve 3.'lük kupası verildi.

Piknik sırasında tüm masaları gezip çalışanlar ve aileleri ile sohbet eden Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, elde ettiği başarıların altında belediye çalışanları olduğunu söyledi.

Ereğli için çok güzel çalışmalar yaptıklarını söyleyen Posbıyık "Bütün personelimden içtenlikle söyleyebilirim ki, son derece memnunum. Onların can siparane çalışmalarından son derece mutluyum" dedi.

Ereğli Belediyesinde çalışan hiçbir personelin taşeronda çalışanlarda dahil hiçbir ayırımı olmadığını ifade eden Posbıyık "Başkan yardımcısı da bir, düz işçisi de bir. Taşeron işçisi diye bir şey kabul etmiyorum, onlarda benim personelim, bu ailenin insanları. Devlet para verdirmiyor ama ben onlara gizli yoldan para veriyorum. Yemek parası, yol parası diye diğerlerinden fazla para vermeye çalışıyorum. Onu da değişik yollardan veriyorum. Başka devlet müsaade etmiyor. Ama benim hepside can yoldaşım, arkadaşım" şeklinde konuştu.

Ereğli Belediyesi'nde çalışan herkesin çok fedakar bir şekilde çalıştığını dile getiren Posbıyık konuşmasını şu şekilde sürdürdü: " Ramazan ayından her taraflarından ter aktığı halde hiç durmadan çalışan arkadaşlarımı görünce eşim bile ağlamaklı oldu. Arkadaşlarıma 'çok yoruldunuz' demiş. Onlarda 'feda olsun başkanımıza' demişler. İşte bunlar bizim için yeter. Bütün Ereğli'yi eğlendiriyoruz. Hem festivalimizi yapıyoruz, bir taraftan da dini vecibeleri yerine getirecek mevlitlerimizi okutturuyoruz. Ramazan ayında iftarlar düzenliyoruz. Hepsini de sizlerle beraber yapıyoruz. Bütün Ereğli'de hiçbir ayrıcalık gütmüyoruz. Ötekileştirme diye bir şey yok. Eğlenmek isteyen eğlenceye gidiyor. İnsanlarımızın dini vecibelerini yerine getirmeleri içinde ortamlar hazırlıyoruz. Ereğli'nin, Türkiye'nin takdirini kazanıyoruz. Tüm bunları sizlerin çalışması ve alın teri sayesinde bunları yapıyoruz. Hep başkalarını eğlendirecek, dinlendirecek değiliz. Birde dedik biz personelimize teşekkür edelim. Siz bizim için önemlisiniz. Düğün salonunda yapsak bu kadar kalabalığı düğün salonuna sığdıramayız. En iyisi kış gelmeden piknik düzenleyelim istedik. ve 'bütün personellerimizi davet edelim, başkan yardımcısından düz işçisine, taşeron işçisine varıncaya kadar hiç ayırım gözetmeksizin eşlerini, çocuklarını ve ailelerini de aynı yerde toplayalım, birlikteliğimizi, coşkumuzu, samimiyetimizi, eğlencemizi ortaya koyalım ve bir de biz dinlenelim, biz eğlenelim' dedik. Bu gün bu niyetlerle buraya geldik. Bu gün hepiniz benim misafirimsiniz. Emredin yerine getireyim. Bu gün hep beraber eğleneceğiz, yiyeceğiz, içeceğiz, oynayacağız, yarışmalar yapacağız. Bu gün siz misafirsiniz. Ben ve belediye meclis üyelerim ev sahibi. Müdürlerim de ev sahibi. Bu güne kadar hep biz talep ettik, siz yerine getirdiniz. Ama bu gün siz talep edeceksiniz, biz yerine getireceğiz. Sizlerle birlikte çalışmaktan ve birlikte güç olmaktan büyük mutluluk duyduğumu bir kez daha ifade etmek isterim. Sizlerle inşallah Allah sağlık verirse yolumuza yine devam edeceğiz." - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halil Posbıyık Zonguldak Akçakoca Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title