Haberler

Ereğli Belediyesi'nde Toplu İş Sözleşmesi

Ereğli Belediyesi ve Belediye-İş Sendikası Zonguldak Şubesi arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı.

Ereğli Belediyesi ve Belediye-İş Sendikası Zonguldak Şubesi arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı.

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Nikah Salonu'nda düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, belediyede çalışan 111 işçiyi ilgilendiren 1 Mart 2017-28 Şubat 2019 dönemi toplu sözleşme görüşmelerinin olumlu sonuçlandığını söyledi.

Uysal, şöyle konuştu:

"Çok güzel bir sözleşme metni ortaya çıktı. Biz gereğini yaptık ve günlük yevmiyeye birinci yıl için 15, ikinci yıl için 16 lira oranında bir artış teklif edildi. Ben de dedim ki işçilerimiz çok çalışıyor, bir lira da ben şahsım adına ilave yaptım. Yani birinci yıl 16, ikinci yıl da 17 lira olarak arttırdık. İki yılda yüzde 25 bir zam oranı belirlendi ama sosyal haklarla birlikte bu oran yüzde 16 ile 30 oranında artmış oldu. Alacağınız paraları ailenizle güle güle harcayın."

Belediye-İş Sendikası Genel Sekreteri Nihat Ayçiçek ise, Uysal ve ekibine desteklerinden ötürü teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Uysal Zonguldak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title