Haberler

Erdoğan, Zana ile Görüşme Şartını Açıkladı: Yemin Etmeden Olmaz

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı çıkışı gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

LEYLA ZANA'YA ŞARTLI 'EVET'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Leyla Zana'nın görüşme talebine ilişkin olarak, "Leyla Zana'nın yemini yapması lazım. Böyle bir kabul söz konusu olamaz. Özel kalemi arayarak söylediği bazı şeyler var. Kendisi görüşmesini bu başlıklarda düşünüyorsa gelmesine gerek yok. Terörist başıyla ilgili konular. Terörist başının İmralı'daki yaşam koşulları kimseye verilmemiştir" dedi.

Başkanlık sistemine ilişkin çalışmaların başladığını söyleyen Erdoğan, "Şu anda yüzde 55-60 oranında talep söz konusu" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları;

"Dışişleri Bakanımız ve beraberindeki heyet gelişmeleri takip ediyor. Ilımlı muhalifler de katılmama kararı verdiler. Verilen sözlerin yerine getirilmemesi gerekçe gösterdildi. Rusya'nın bu bölgeleri bombalaması sıkıntı yaratıyor. Ateşkesin sağlanmaması onlara bir ihanet oluşturmaktadır. Süratle bir ateşkes sağlanmalı. Bundan dolayı bir kesinti oluşuyor. Umarım Cenevre görüşmeleri sağlıklı bir netice ulaşır ve sağlıklı bir sonuç alınır.

CİZRE'DE AMBULANS TARTIŞMASI

Orada sürekli olarak ambulans var. Bunlar yalan. Dün bakanımız da açıkladı. 5-6 ambulans bekletiliyor. Ancak o noktaya ambulans girmesi söz konusu değil. Oraya yaralıları da getirmiyorlar. Meclis'te de bir konferans yapmaya çalıştılar. Tamamen ideolojiktir. Ambulansı o bölgeye sokup şoförü, doktoru, hemşiresi olsun bunların şehit olması söz konusu. Bunlara anonslar yapılıyor. Güvenli bölgeye getirilmesi çağrısı yapılıyor. Belki de yaralı değiller. Ateş menziline sokup, kendilerince bir üstünlük elde etme. Arkadaşların bir tedbir alması söz konusu, tedbir sürüyor.

AÇLIK GREVİNDEKİ HDP'LİLER

Açlık grevi de yapabilirler, bu oyuna gelmeyiz. Bunlar terör örgütüne uşaklık yapıyorlar. Taşeron gibi hareket ediyorlar. Sen niye parlamentoda değilsin de oradasın? Bunlar parlamentoya katılmıyorlar, yok açlık grevi yapacağız vs. Eş başkanlar da tatil geçiriyor. Bunlar belgelenmiş şeyler. Büyükada'da şu anda bisikletle tatilde olanlar var. Bunların hangisi ne yapıyor belli değil. Bu oyunlara gelmemiz lazım. Bizim Mehmetçiğimizin verdiği mücadele, bu ülkede bir bekaa mücadelesidir. Burada operasyon bittikten sonra kentsel dönüşüm başlayacak. Restorasyonlar yapılacak. Yeni projeler olacak. Vatandaşlarımızı kendi evlerine çok daha farklı şekilde yerleştireceğiz. 6 bin kadar aileye kira kararı aldık. Gıda destekleri veriliyor. Bu geçiş sürecini başarılı bir şekilde aşacağız. Devletimiz, hükümetimiz tüm bakanlarıyla çalışmalarını sürdürüyor. Her bakan kendi ilgi alanlarıyla çalışmalarını sürdürecektir.

BAŞKANLIK SİSTEMİ TARTIŞMALARI

Başkanlık sistemiyle ilgili çok ciddi manada arkadaşlarımız var.Bu benim kişisel bir görevim ya da meselem değil. Halkımızı daha da bilinçlendirmek, bir altyapı oluşturmak suretiyle ortaya koymak buradan da Türkiye'nin kendi modeli nasıl olacak bunları ortaya koymak suretiyle ortak akıl oluşacaktır. Şu anda yüzde 55-60 oranında talep söz konusu.

LEYLA ZANA İLE GÖRÜŞME

Leyla Zana'nın yemini yapması lazım. Böyle bir kabul söz konusu olamaz. Özel kalemi arayarak söylediği bazı şeyler var. Kendisi görüşmesini bu başlıklarda düşünüyorsa gelmesine gerek yok. Terörist başıyla ilgili konular. Terörist başının İmralı'daki yaşam koşulları kimseye verilmemiştir."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Leyla Zana Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
title