Haberler

Erdoğan ve Yıldırım'dan 16 Kişinin Hayatını Kaybettiği Köye Ziyaret

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, PKK'nın kamyonetli saldırısında 16 köylünün hayatını kaybettiği Tanışık Köyüne taziye ziyaretinde bulundular.

Diyarbakır'a gelen Erdoğan ve Yıldırım, temasları kapsamında, Dürümlü mezrasında 12 Mayıs gecesi terör örgütü PKK tarafından 15 ton patlayıcı yüklü kamyonun infilak ettirildiği, 16 kişinin yaşamını yitirdiği, 23 kişinin yaralandığı katliamın mağduru vatandaşların yaşadığı Tanışık köyünü ziyaret etti.

YAS EVİNDE TAZİYE ZİYARETİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, Dürümlü'de PKK'lı teröristlerce katledilenlerin yakınlarını taziye evinde ziyaret edip başsağlığı diledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ne yaparlarsa yapsınlar, Allah'ın izniyle sonunda bundan galip çıkacak olan biz olacağız, sabredeceğiz ama zaferi de Rabbim bizlere inşallah lütfedecek." dedi.

"TAKDİRLE YAD EDİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, taziye evine geldiğinde kendisini bekleyenlere "Cümleten başınız sağ olsun." dedi.

Ardından taziye evinde dua okunduktan sonra burada dua okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine "Cümlemizin başı sağ olsun, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza tekrar şifalar diliyorum, tüm ailelerine sabırlar diliyorum. Tüm şehit ailelerinin bu süre içerisinde ortaya koymuş oldukları tahammülü hakikaten bizler de takdirle yad ediyoruz" diyerek başladı.

"ATEİST, ALLAHSIZ, KİTAPSIZ TAKIMIN SALDIRISI"

Kur'an-ı Kerim'de "Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler fakat siz bilemezsiniz" buyurulduğunu hatırlatan Erdoğan, "Bu kardeşlerimizin herhangi bir günahı yok, herhangi bir bu konuda taksiratı yok ve böyle bir durumdayken bu kardeşlerimiz bu hain, bu vicdan yoksunu hatta hatta çok açık ve net söylüyorum çekinmeye gerek yok, ateist, Allahsız kitapsız bu takımın maalesef böyle bir saldırısı neticesinde inanıyorum ki şehitlik makamına ulaştılar." ifadesini kullandı.

"İNŞALLAH BAŞARACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehitlik makamının peygamberlik makamından sonra en yüce makam olduğunu vurgulayarak, "Ben tüm ailenin bu noktadaki sabrını hakikaten takdirle karşılıyoruz. Bir mücadelenin içerisindeyiz ama bu mücadeleyi de Rabbimin lütfuyla, izniyle inşallah en başarılı şekilde başaracağız." dedi.

Yakınlarını kaybedenlere, "Tekrar sabırlar diliyorum ve bu sabrınız mükafatınız olacaktır" ifadesini kullanan Erdoğan, şunları kaydetti:

"EL ELE, OMUZ OMUZA VERELİM"

"Bizler gerek hükümet, gerekse cumhurbaşkanı olarak üzerimize düşen neyse sadece Dürümlü, Tanışık değil bütün bu bölgede, Güneydoğu'da, Doğu'da ne gerekiyorsa bunların hepsini yapacağız. Allah'ın izniyle devletimiz güçlüdür, bunlara pabuç bırakmayacak. Bizler de bu konuda bu yola zaten inanmışız, baş koymuşuz ve bu mücadeleyi de bu şekilde inşallah sonuna kadar sürdüreceğiz. Yeter ki sizler de bu noktada yılmayın, usanmayın, el ele verelim, omuz omuza verelim ve bu işi de bu şekilde Allah'ın izniyle kurtaralım."

Erdoğan, konuşması sonrasında tekrar dua okudu. Ardından Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve heyetteki bakanlar, katliamda hayatlarını kaybedenlerin mezarlarına gidip, dua etti.

KÖY MEZARLIĞINA GİDİLDİ

Cumhurbaşkanı ve Başbakan, yas evine girişte, vatandaşlarla selamlaştı. Ardından yas evinde Kur'an'ı Kerim tilaveti okundu. Cumhurbaşkanı ve Başbakan, yaklaşık yarım saat süren ziyaretin ardından yas evinden ayrılarak, hayatını kaybedenlerinin defnedildiği köy mezarlığına geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yas evi çıkışında yanına patlamada hayatını kaybeden vatandaşlardan birinin çocuğunu da aldı.

DÜRÜMLÜ'DE NE OLMUŞTU?

Bingöl'ün Genç ilçesinde, gasbettikten sonra 15 ton patlayıcı yükledikleri kamyonu 12 Mayıs gecesi Yenişehir ilçesi Tanışık Mahallesi'ne getiren PKK'lı teröristlerle, durumlarından şüphelenen köylüler arasında tartışma yaşanmış, vatandaşların, köylerine almak istememesi üzerine teröristler, kamyonla Dürümlü mezrasına doğru hareket etmiş, köylülerce takibe alındığını ve kaçamayacaklarını anlayan PKK'lı teröristler, patlayıcı yüklü kamyonu Dürümlü mezrası girişinde infilak ettirmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Binali Yıldırım Semiha Yıldırım Emine Erdoğan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title