Haberler

Merkel: Türkiye'nin AB Üyeliğiyle İlgili Tereddütlerim Var

Güncelleme:

Alman Şansölyesi Merkel, Başbakan Erdoğan'la düzenlediği ortak basın toplantısında "Türkiye'nin AB üyeliğiyle ilgili tereddütlerim var" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Berlin'de bir araya geldiği Alman mevkidaşı Angela Merkel'le ortak basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında 2 lider arasında zaman zaman ilginç diyaloglar da yaşandı. Başbakan Erdoğan, yeni yıl tatilinde kaza geçirdiği için basın toplantısına koltuk değnekleriyle çıkan Merkel'e "Kendisini ilk fırsatta geçirdiği kazanın tesiri geçtikten sonra ülkemize bekliyoruz" diyerek davette bulundu.

Türkiye'nin AB üyeliğiyle ilgili soruya da yanıt veren Merkel " Türkiye'nin tam üyeliğine yönelik belli tereddütlerim var. Eleştirel bir bakış açım var. Ama bu süreç ucu açık bir süreçtir. Biz de bu sürecin ilerlemesini istemekteyiz." dedi.

Merkel'in açıklamalarından satırbaşları;

"TÜRKİYE'NİN AB ÜYELİĞİYLE İLGİLİ TEREDDÜTLERİM VAR"

Hukuk sistemiyle ilgili aramızda görüşmeler oldu. Adalet bakanlarımızın birbirleriyle görüşmesi, yargının bağımsızlığı. Hakimlerin savcıların seçimi bütün bu noktaları ele aldık. Son yıllarda Türkiye'de reformlar üzerine konuştuk. İkili ilişkilerimizde her zaman daha iyi hizmetleri destekliyoruz. Türkiye'nin tam üyeliğine yönelik belli tereddütlerim var. Eleştirel bir bakış açım var. Ama bu süreç ucu açık bir süreçtir. Biz de bu sürecin ilerlemesini istemekteyiz. 23 ve 24. fasılların açılması ve adımların atılmasını destekliyorum. Türkiye'de seçimlerin olacağını da tabi ki görüştük ve Almanya'da yaşayan Türk vatandaşı olan insanların cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılmak için destek vereceğimizi de görüştük. Kendilerinin oy hakkını Almanya'da kullanabilmeleri için destek sağlayacağız. Türk vatandaşı olarak, oy kullanma haklarının olması gerekiyor.

"ÇİFTE VATANDAŞLIĞI SAVUNUYORUZ"

Ama Almanya'da yaşayan ve Alman vatandaşlığı olan ya da çifte vatandaş olanlar ve Türk kökenli olanlar açısından, ben onların şansölyesi olarak onları hissediyorum. Bütün Almanya'da yaşayan insanların şansölyesi olarak kendimi hissediyorum. Çifte vatandaşlığın korunmasını kabul ediyoruz. Kendilerinin iki vatandaşlık arasında tercih etme zorunda kalmalarını değil, ikisini de sürdürebilmelerini istiyoruz.

"ÇOK REEL BİR SORUNLA KARŞI KARŞIYAYIZ"

Terörle mücadele konusunu görüştük. Çok reel bir sorunla karşı karşıyayız. Söz konusu olan müsteşarların aralarında görüşmelerini karara bağladık. Dış politika üzerine konuştuk. Özellikle de Suriye. Türkiye çok büyük katkıda bulunuyor. Özellikle mültecilerle ilgili. Almanya'nın Suriye'den mültecileri kabul ettiğini görüştük. 700 bin mülteci Türkiye'de barınmaktalar. Sayın devlet bakanı ve uyum bakanım ve kalkınma bakanımın yöreye ziyarette bulunması, bu mülteci kamplarını gezmelerini, daha sonra Almanya Cumhurbaşkanı'nın Türkiye ziyareti öncesi iyi olacağını düşünüyorum.

"İNSANLARIN ÇOK ACI DURUMDA OLDUKLARINI KONUŞTUK"

Özellikle insani açıdan inanılmaz bir trajedi yaşandığını, bu alanda adımların atılması gerektiğini maalesef Cenevre'de insani çözüm açısından dilediğimiz ilerlemenin kaydedilmemiş olduğunu görmekteyiz. Rusya Çin ve İran ile ilgili temasların sürdürülmesi gerekiyor. İnsanların çok acı durumda olduklarını konuştuk. Her iki ülkenin insanları arasında çok yoğun bağlar bulunmaktadır. Çok sayıda Türk kökenli insan Almanya'da yaşamaktadırlar. Ziyaretinizden ötürü çok teşekkür ediyorum.

Başbakan eErdoğan'ın açıklamasından satırbaşları;

"SURİYE KONUSUNU GÖRÜŞTÜK"

Mevkidaşım Merkel ile kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdik. Suriye konusunu enine boyuna ele alma fırsatımız oldu. Neler yapıldı, neler yapılabilir bunları görüşme imkanımız oldu.

"ÜLKEMİZE BEKLİYORUZ"

Kendisini ilk fırsatta geçirdiği kazanın tesiri geçtikten sonra ülkemize bekliyoruz.

11 TÜRK KÖKENLİ PARLAMENTER

Almanya'da yaşayan 3 milyon nüfuslu Türk toplumunun çeşitli sorunları var. Bunları aramızda görüştük. Federal Parlamento'da 11 Türk kökenli parlamenterin yer alması bu seçimlerin önemli yanıdır diye düşünüyorum. Bu siyasetçilerin başarı öyküleri genç nesillere de örnek olacaktır

"ALMANYA'DAKİ TÜRKLER OY KULLANACAK"

En önemli beklenti seçimlerde oylarını kullanabilme konusuydu. 7 ayrı noktada artık cumhurbaşkanlığı seçimi ilk olmak üzere buradaki vatandaşlarımızın oy kullanma şansı olacak. Oy kullanma yerleri, salonlar ve 4 gün devam edecek her turda böyle bir imkan olacak.

"30 MART'TA YEREL SEÇİMLER VAR"

Aramızda ilişkiler o kadar ileri derecedeki biz burada, onlar da Türkiye'de neler oluyor takipte. 30 Mart'ta yerel seçimler var. Özelliği kim nereye belediye başkanı olacak değil hangi siyasi parti ne kadar oy alacak? Bu test olacak. Partim 3 genel seçim yaşadı, trendi devamlı arttı. Yerel seçimler ve referandumlar da öyle. Bu yerel seçimden de başarıyla çıkacağımıza inanıyorum.

"ALMANYA'DAN FUTBOLCU ALIYORUZ"

Almanya'da hakikaten entegrasyon noktasında bir sıkıntı yaşanmıyor. Türkiye'deki futbol takımlarının menajerleri Alman liglerini izliyor ve buradan transfer yapıyor. Bu çok önemli bir durum

TERÖRLE MÜCADELE

Terörle mücadeledeki ortak kararlılığımızı teyit ettik.

"İLK SIRADA ALMANYA VAR"

Yatırımlar ve turizm noktasında aramızda önemli bir ilişki var. Gelen turist sayısında Almanya birinci sırada. Yerleşik nüfusta ise Norveç'i geçti Almanya. İlk sırada.

2014 TÜRK-ALMAN BİLİM YILI

2014 aynı zamanda Türk-Alman bilim yılı ilan edildi. Aramızda Türk-alman Üniversitesi var. Ve Beykoz yerleşkesinde lisans ve lisansüstü öğrenci alımına başladı.

PATRIOT VE AB TEŞEKKÜRÜ

K. Maraş'taki Patriotlar konusunda sürenin uzatılması konusunda Alman yönetiminin aldığı karar yüzünden teşekkür ediyor. AB sürecine verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum.

Yargı ve temel haklar, adalet ve özgürlük konusundaki 2 faslın açılmasının önem ifade ettiğine inanıyorum. Bunu da öyle sanıyorum başaracağız. Şansölyenin bu konudaki desteğine ihtiyacımız var.

GERİ KABUL ANLAŞMASI

Şansölye geri kabul anlaşmasını imzalamamızın ardından vize muafiyeti konusunda Almanya'nın yapıcı bir şekilde adımlar atmaya devam etmesini istiyoruz. 

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Angela Merkel Almanya Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (139)

demokraterdog@gmx.de:

Yalakalar, bir kere aynaya bakın ve bir kere televisyonda medeniyetli insana bakın. Hangi gelişmiş insan sizin gibi faşistleri masasında ister. Yazık olan bize yapılıyor.

9
58
yanıtYanıtla
sielane@4erd.de:

ulan türk numarası yapma bari ermeni

yanıt0
yanıt0
alican@hotmail.com:

başbakan dışarıda neden insanlara saldırmyor acaba

5
47
yanıtYanıtla
ademyucedagli@hotmail.Com:

oradakiler bizimkilerden, daha medeni oldugundan olabilirmi acaba..? cicekler le cicek olunur , aslanlarla aslan..

yanıt0
yanıt0
teomantuncay.suemer@gmail.com:

Onlara yutduramazda onun icin onlara dis geciremiyecegini bildigi icin Türkiyeye döndügü zaman gene baslar atip tutmaya

yanıt0
yanıt0
metehanyucedagli@hotmail.Com:

oyle bir sikintisi oldugunu dusunmuyorum,neden onlara bir seyi yutturmaya kalkissinki? oyle bir ozrunlulugu mu var..? yafff agzi olan da olmayan da konusuyor , nasil olsa sallamak ve sacmalak bedava.. hhhh

yanıt0
yanıt0
ZEHRAadana.ankara@hotmail.com:

bu ülkede 20 milyon üstünde kürt vardır. bu ülkenin başbakanı, cumhurbaşkanı, kurmaybaşkanı, emniyet müdürleri valileri vs... bunlar ne zeman kürtçe konuştumu o zaman avrupa birliğine girerler. yaa utanmıyormusunuz siz kim avrupa kim, siz kürtlere karşı o geri kafanız ile faşistliğiniz ile barbarlığınız ile nasıl avrupalı olacaksınız inanın siz eskimo kavimi gibi hep bu geri kafa ile yaşarsınız

18
29
yanıtYanıtla
sami şanlıtürktcsever@hotmail.com:

Ben p-kaka'dan bahsediyorum çünkü gerçek Kürtler senin gibi değil. Gerçek Kürtler devlet düşmanı değil. Gerçek Kürtler bebekkatil hayranlara (yani BDP'ye) oy vermiyorlar. Ayrıca hangimize faşist diyorsun? Faşizm ne olduğunu biliyor musun hiç? Kendilerine Türk (yani Türkiyeli) diyenlerin arasında sarı saçlısı var, zencisi var, Türkmeni var, Arap var, Lazı var, Çerkezi var; var oğlu var. Bizim aramızda pek fazla Türkmenli yok ki. Neden halen faşist diyorsunuz? Teröristlere karşıyız diye mi?

yanıt0
yanıt0
sami şanlıtürktcsever@hotmail.com:

Bu tartışma çok saçma artık. Yani hiç başka bir şey bulamıyorsun da bize faşist diyorsun. Gerçekten faşist olsaydık hepiniz açlıkdan geberirdiniz. Hem çalışmayın, hem de şikayetçi olun. Benim ailemde bir sürü memur var, onlar sizin ne mal olduğunuzu gayet iyi biliyorlar. Ve benim ailem ne sağcı, ne de muhafazakâr. Yani ırkçı ASLA değiler.

yanıt0
yanıt0
bir bilenbabakaan12345@hotmail.com:

Almanyada 5milyon Kürt her türlü pislik onlarda ,Almanlar elinden gelse kürtler Almanyaya gelmesin diye Türk seddi örerler

yanıt0
yanıt0
Tüm 139 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title