Haberler

Erdoğan ve Ergin Hakkındaki Suç Duyurusuna Takipsizlik

Güncelleme:

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Erdoğan ve Sadullah Ergin hakkında, "anayasayı ihlal" suçunun bulunduğu şikayet üzerine takipsizlik kararı verdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Halkın Kurtuluş Partisinin, internette yayımlanan bir kayıt üzerine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin hakkında, "anayasayı ihlal" ve "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" gibi suçlardan bulunduğu şikayet üzerine yürütülen soruşturmada takipsizlik kararı verdi.

"ALEVİ" KELİMESİNDEN DOLAYI ŞİKAYETTE BULUNDULAR

Başsavcıvekili Zeki Bayrak'ın verdiği kararda, 4 Mart 2013'te internete yansıyan "dinleme kayıtlarına göre, telefon görüşmesinde Erdoğan'ın, Ergin'e, halen sürmekte olan bir davayı takip etmesi talimatı verdiğini, davada çıkan sonucun kabul edilemez olduğunu, sanıkların, SPK'nın da istediği biçimde mutlaka ceza alması gerektiğini bildirdiği, Sadullah Ergin'in davada karar veren hakimin 'Alevi' ve 'kendilerine karşı olumsuz' bir kişi olduğunu söylediği, daha sonra yargıya transfer edilen hakimler hakkında konuştuklarını ve böylece Erdoğan ve Ergin'in, 'kişisel verilerin kaydedilmesi', 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'anayasayı ihlal', 'adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs' ve 'temel milli yararlara karşı faaliyette bulunmak için yarar sağlama' suçlarını işledikleri, ayrıca Anayasa'nın 'Mahkemelerin bağımsızlığı' başlıklı 138. maddesini ihlal ettiklerinin beyan edildiği" kaydedildi.

"HUKUKİ NİTELİĞİ BULUNMUYOR"

Erdoğan ile Ergin arasında geçtiği ileri sürülen ve internet ortamında yayınlanan telefon görüşmesine ilişkin kaydın, yasal çerçevede talep edilerek, hukuki prosedür içerisinde verilen meşru bir dinleme kararına istinat etmediği ve bu bağlamda soruşturma ya da kovuşturma için değerlendirilebilecek yasal, hukuki delil niteliğinde bulunmadığı belirtilen kararda, esasen isnat edilen suçlamaların Başbakanlık ve bakanlık görevlerine ilişkin bulunduğu bildirildi.

Kararda, Anayasa'nın 100. ve TBMM İç Tüzüğü'nün 107. maddesine göre Başbakan ve bakanlar hakkındaki soruşturma yetkisinin TBMM'ye ait olduğu, başsavcılığın bu kişiler hakkında soruşturma ve kovuşturma yetkisi bulunmadığı hatırlatıldı ve bu sebeplerle "kovuşturmaya yer olmadığına" karar verildiği bildirildi.

Halkın Kurtuluş Partisinin avukatları, takipsizlik kararına Sincan Ağır Ceza Mahkemesi nezdinde itirazda bulunduklarını kaydettiler. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

HAKAN:

24 MAYIS AVRUPANIN EN BUYUK TURK KOKENLI PROTESTOSU GERCEKLESIYOR ERDOGANA KARSI. 100 BIN KISI BEKLENIYOR

9
3
yanıtYanıtla
hayri durak:

tabiki takipsizlik kararı verilecek o savcı sıkysa dava açsın başına geleceğini biliyor.

9
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title