Haberler

Erdoğan, Türkiye-Ab Karma İstişare Komitesi Heyetini Kabul Etti

Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi Türkiye Kanadı ve TESK Başkanı Bendevi Palandöken, yerel seçimlerde milli iradenin tecelli ettiğini, seçim sandığının işlevini bir kez daha başarılı bir biçimde yerine getirdiğini ifade ederek, "Bu yoğun siyaset gündeminin ardından, herkesin kendi işine odaklanabilmesine fırsat verebilmek için siyasi ortamın bir an önce yumuşatılmasının son derece önemli olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Ofis'te, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Kudatgobilik'in yer aldığı Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi heyetini kabul etti.

Kabul, basına kapalı yaklaşık 1 saat sürdü.

"Türkiye'nin büyümesine katkıda bulunmak istiyoruz"

Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi Türkiye Kanadı ve TESK Başkanı Bendevi Palandöken, toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin sözü dinlendikçe, sözlerinin dinleneceğini, Türkiye var oldukça var olacaklarını, Türkiye güçlü oldukça güçlü kalacaklarını çok iyi bildiklerini söyledi.

Her görüşten, inançtan, etnik gruptan üyeleri bulunduğunu belirten Palandöken, her şeyden önce huzur içinde çalışmak, üretmek ve Türkiye'nin büyümesine katkıda bulunmak istediklerini anlattı.

Palandöken, Türkiye'nin bir seçim sürecini daha geride bıraktığını anımsatarak, şunları kaydetti:

"Yerel seçimler bitti. Milli irade tecelli etti. Seçim sandığı işlevini bir kez daha başarılı bir biçimde yerine getirdi. Şimdi ilk kez halkoyuyla Cumhurbaşkanımızı seçeceğiz. Sonra da genel seçimler gelecek. Siyaset dolu zorlu bir dönemi geride bırakıyoruz. Bu yoğun siyaset gündeminin ardından, herkesin kendi işine odaklanabilmesine fırsat verebilmek için, siyasi ortamın bir an önce yumuşatılmasının son derece önemli olduğunu düşünüyoruz."

"İktisadi şartlar hepimizi zorluyor"

Küresel ekonominin zorlu bir dönemden geçtiğini dile getiren Palandöken, "İçinde bulunduğumuz iktisadi şartlar hepimizi zorluyor. Üyelerimiz dışarıdan gelen iktisadi şokun olumsuz etkilerini her gün günlük yaşamlarında hissediyor. Kimse geleceğinden endişe etmek istemiyor. Yaptığımız çalışmalar, dünün olumsuz etkisini hisseden üyelerimizin gelecek aylar için son derece iyimser olduğunu gösteriyor. Bu iyimserliği destekleyecek en önemli etki, siyasette gözle görülebilen bir yumuşama ortamı olacaktır" diye konuştu.

Palandöken, Türkiye'nin dışa açık bir ülke olduğunu vurgulayarak, dışa açılarak zenginleşebileceklerini yaşayarak öğrendiklerini, dışa açık bir ülkenin, dışarıdan gelen şoklara her zaman hazır olması gerektiğini de bildiklerini aktardı.

Bendevi Palandöken, "Dışarıdan gelen negatif iktisadi etkileri, çalışarak ve üreterek bertaraf edebilmemiz için, Türkiye'nin önümüzdeki aylarda daha huzurlu bir siyasi ortama ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Bunu istemek üzere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret ettik. Bundan sonra da diğer siyasi parti liderlerini ziyaret edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Daha fazla demokrasi ve hukuk süreci"

Bendevi Palandöken, Türkiye'de gündemin artık ekonomi olması gerektiğini düşündüklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Sosyal devlet niteliğimize uygun sosyal politikalara ağırlık verilmesi gerektiği inancındayız. Türkiye'nin geleceğine ilişkin iyimserliğimize destek vermenizi diliyoruz. AB katılım sürecindeki kararlılık sürdürülmelidir. Yeni anayasa arayışımızla gündeme gelen daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasi ve daha fazla hukuk sürecinin devam ettirilmesini yürekten istiyoruz. Milli iradenin öneminin farkındayız. Milli iradenin elindeki yetkiler ve takdir yetkisi, bürokrasiye devredilmemelidir. Türkiye'nin geleceği açısından önemli yasal düzenlemeler yapılırken, bu hususa dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü, ülkemizin çıkarları her şeyin üstündedir." - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Bendevi Palandöken Avrupa Birliği Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title