Haberler

Erdoğan: Gidenlere, Yolunu Sapıtanlara Uğurlar Olsun

Güncelleme:

TÜMSİAD Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'den istifa eden isimlerle ilgili "Gizli niyetleri olduğunu gördük ve onlarla yolumuzu ayırdık" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜMSİAD'ın İstanbul'daki 6. Genel Kurulu'nda konuştu. AK Parti'den istifa eden isimlere göndermede bulunan Erdoğan "Kardeşlik maskesi altında gizli niyetleri olduğunu gördük ve onlarla yolumuzu ayırdık. Yolunu saptıranlara ve değiştirenlere uğurlar olsun" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

"Gezi olaylarında, 17-25 Aralık darbe girişimlerinde, 10 Ağustos seçimlerinde çok çetin imtihanlardan geçtik. En başta kardeşliğimiz, muhabbetimiz test edildi bu hadiselerde. Birbirimiz arasında bu sarsılmaz muhabbet olmasaydı inanın bu dava bugün burada olmazdı, ben şahsen belki bu kürsüde olmazdım.

"BİR FATİH'LER VARDIR BİR DE İŞGALCİLER"

Kaleleri zapt ederler, ülkeleri işgal ederler ama o gönüldeki aşk var ya, o gönüldeki uhuvvet var ya onu yıkamadıkları sürece asla ve asla mutlak zafer kazanamazlar. Bir Fatihler vardır, bir de işgalciler. Fatihler kalpleri fethederler. İşgalciler de toprakları alsalar bile gönüllere giremez. İşte onun için işgal ettikleri topraklarda dahi tutunamazlar. Kimi zaman yasaklarla, montajlarla üzerimize geldiler. Ama muhabbetimizi sarsamadılar.

"DOSTUNU YOLDA TANIRSIN"

Kardeşliğimiz Türkiye'nin istikbalidir. Ümmetin, tüm mazlumların tutunacağı yegane umut dalıdır. Önce yol arkadaşı, sonra yola çık. Çok bilinen bir söz vardır. Dostunu yolda tanırsın. Öyle lafla filan tanımak mümkün değil.

"GİDENLERE, YOLUNU SAPTIRANLARA UĞURLAR OLSUN"

Kimin de kardeşlik adı altında gizli niyetleri olduğunu bu süreçte gördük ve yollarımız ayrıldı. Gidenlere, yolunu saptıranlara uğurlar olsun. Bizim kardeşliğimiz bugüne kadar Türkiye'ye çok değerli hizmetler kazandırdı. Biz birbirini sırtından hançerleyen o hainlerin seviyelerine inmeyecek, onların düştükleri çukurlara düşmeyeceğiz. Bizim kardeşliğimiz birbirimize karşı aynı zamanda mesuliyetimizdir.

"ÇEVRELERİN MAŞASI OLMAYI TERCİH ETTİLER"

Bırakın hainler hain olmanın gereğini yapsınlar. Hıyaneti, fitneyi, birtakım çevrelerin maşası olmayı tercih ettiler, yollarını öyle çizdiler. Bırakın dostlarıyla yürüsünler. Ama biz birbirine kenetlenmiş tuğlalar gibi sapsağlam büyük Türkiye mücadelesini vermeye devam edeceğiz
Biz milletimiz seviyoruz ya. Bizi milletimizden ayırmak mümkün değil. Bizim mücadelemiz, davamız büyük Türkiye oldu, yeni Türkiye oldu. Biz birileri gibi çıkarları peşinde koşan, kendi şahsi iktidarları peşinde koşanlardan olmadık. O yüzden milli irade, sağlam irade dedik. Önce insan dedik, yola çıktık. Önce devlet demedik, devleti arkaya aldık. Bu paralel yapının ne olduğunu, nasıl doğduğunu hep birlikte düşünmemiz gerekiyor.

"BİR O KADAR DA İBRETLİK BİR SÜREÇTİR"

Yaşadığımız süreç tarihi bir süreçtir. Bir o kadar da ibretlik bir süreçtir. Bunlara haşhaşiler dedik. Haşhaşiler 11. Yüzyılda ortaya çıkmışlardı. Aynen bugünkü gibi paralel yapı kurarak büyük Selçuklu devletine ağır zararlar vermişlerdi. Ondan sonraki devletlerimiz bu olaylardan ibret alıp bu noktada hassas davranmıştır. Maalesef 70'den sonra TC bu konuda gerekli hassasiyeti gösteremedi. 10 asır sonra bir başka haşhaşi yapı çıktı.

"BÖYLE AHLAKSIZCA YALANLARI SÖYLEYEBİLİYORLAR"

Bu yapı benim şahsıma, aileme, arkadaşlarıma taarruz eden bir yapı değildir. Bu yapı öncelikle Türkiye'nin ulusal bütünlüğüne taarruz etmiştir. Cumhurbaşkanı'nın, Başbakan'ın, bakanların, AYM'nin bütün komutanların telefonlarını dinlemek ne demek ya… Böyle bir STK ya da onun içinde barınanlar bunu nasıl yapabilir. Bu ajanlık değil de nedir? Dışişleri'ndeki gizli toplantıyı dinleyip de uluslararası şebekelere servis etmek ne demek? Ahlaksızca MİT TIR'ları terör örgütlerine silah götürüyordu diyorlar. Böyle de ahlaksızca yalanları söyleyebiliyorlar.

"DİNİ HASSASİYETLERE AĞIR ZULMETTİLER"

Kendilerinden başkasını dindar görmeyecek kadar enaniyet içinde oldular, sapkın yol çizdiler. Bunlar elimizde artık var. Her yol bunlar için meşru. İfade şu: Amaç için her yol meşrudur.
Dini hassasiyetlere ağır zulmettiler. Başka cemaatlere, derneklere hayat hakkı tanımadılar. Şimdi özgür basın diye feryat ediyorlar dimi. İşte Tahşiye operasyonu diyerek kitaplara el koyan bizzat bunların kendisiydi. Bu yapı aynı zamanda bu aziz milletin ahlak değerlerine de suikast düzenledi. İftirayı, şantajı, montajı, her türlü haksızlığı meşru gördüler. Bunlar milli değildir, yerli değiller. Buna rağmen bugün hala bunlarla iş tutanlar, yol arkadaşlığı yapanlar inanın çok yakında büyük bir mahcubiyet yaşayacaklar. Biz yandık, onlar yanmasın. Siyasi partilere, STK'lara, derneklere içimizde yanı başımızda gizlendiğine sananlara sesleniyorum.
Bütün bu pisliklere rağmen samimi insanların o çatı altında olmasının hiçbir mazereti olamaz.

"YAZIKLAR OLSUN"

Paralel yapının tabanındaki samimi insanları bu yapının kimlerle işbirliği yaptığını lütfen görsünler ve bu gidişi sorgulasınlar. Hala bu yapının MOSSAD'la işbirliği tuttuğunu göremiyorlarsa yazıklar olsun.

"İTİRAF EDİYOR"

Bakın bir gazete, Peygamberimize hakaret eden karikatürleri pervasızca yayınlayan bir gazete bundan 5 yıl önce bir savcı ile ilgili çok ağır hakaretler ediyordu. Şimdi bakıyorsunuz aynı gazete o savcıya sahip çıkıyor. O savcı da çıkmış 17 Aralık darbe girişimini nasıl yaptıklarını utanmadan sıkılmadan itiraf ediyor. Hukukta bence diye bir yaklaşım, böyle bir bakış açısı olabilir mi? Bu darbenin apaçık itirafıdır. Yargı en başta içindeki haşhaşileri temizlemeli.

"DÜNYANIN NERESİNDE BU VAR?"

Twitter'dan, gazete sayfalarından, adliye önlerinden hakimler savcılar keyfince açıklama yapıyor. Dünyanın neresinde bu var. Sen anarşist misin? Sen bir savcı olarak nasıl adliye önünde broşür dağıtırsın. Burada da zihinsel bir rahatsızlığın içine girdiği belli. Adam mı kalmadı, ver de birileri yapsın o işi, sen niye yapıyorsun. Rafa kaldırılmış bazı dosyalar raftan indiriliyor. Ortaya sadece cinayetler, kumpaslar çıkmıyor. Ortaya aynı zamanda hukuk cinayetleri çıkıyor. Birileri hala çıkıp bu paralel yağıyla kol kola iş tutuyorsa onlara da yazıklar olsun.

"BU KAÇINCI OLDU"

Bu paralel yapı montaj konusunda ustadır. Somali'de çocuklara dağıttığımız kitabın kapağına montaj yapmışlar, sosyal medyada piyasaya sürmüşler, yetmemiş bunu ana muhalefet partisinin eline tutuşturmuşlar. Seçimler yaklaşıyor, salla tutar demişler. Kırşehir'de de söyledim. Kılavuzu karga olanın dedim. Bu kaçıncı oldu?

"BU ARADA BEN DE ÇOK DAVA KAZANDIM"

Bu arada ben de çok dava kazandım. Biraz daha biriksin de biz de büyük bir meydanda dağıtım mı yaparız, yoksa garip gurebanın olduğu yerde bir çalışma mı yaparız.
Paralel yapı ile iş tutan başka çevreler de var. Türkiye'nin en büyük işveren derneği durumunda olan, kısa zaman önce görevi bırakan başkanı 'Ben bir paralel devlet görmüyorum' dedi. Aslında bal gibi görüyor da bunu söylemek işine gelmiyor. Kim bilir belki onunla ilgili de montajı vardır. Sen bu ülkenin cumhurbaşkanına saygısızlık yaparsan bunun cevabını öyle veya böyle alırsın. Bunlar bir iki kere değil defalarca oldu. Her defasında acaba düzelirler mi gayreti içinde olduk. Olmadı. Bunlar 24 saat içinde hükümet devirir, hükümet kurarlardı. Bu devirler eski Türkiye'de var. Bunlar işine geleni görürler, gelmeyeni görmezler.

"YÜKSEK FAİZİ GÖRMEDİLER"

Yüksek faizi görmediler. Neden? Çünkü oradan besleniyorlar. Kendi cebinden koyduğu parayla değil. Önce pompaya su dolduruyor sonra basıp oradan istediği suyu çekiyor. Mevduat dediğin vatandaş oraya parasını akıtıyor nasıl olsa. Ülkede yatırım istiyorsak faizlerin düşmesi gereken en düşük noktaya düşmesi lazım. Şu anda yüksek bant 11,7 - 11,8 en yüksek. Komisyonları katarsan 15,16,17 gidiyor. Bunun altından kalkılır mı? Bu piyasaya nasıl yansır? Maliyetler yükselince patron bunu sattığı ürüne vuracak. Ama bakıyorsun birileri çıkıp 'sanayiye önem vermemiz lazım, inşaata o kadar önem vermemiz lazım değil' diyor. Biz en zor zamanda inşaat noktasında ara vermedik. İnşaat ve sanayinin at başı gitmesi lazım.

"NÜFUS İSTEDİĞİMİZ GİBİ ARTMIYOR"

Ülke büyüyor. Hamdolsun nüfusumuz da artıyor. İstediğimiz gibi değil az artıyor. Daha fazla artması lazım. Hedefimiz 2023'te 85. Gönlüm tabi daha fazlasını arzu eder. Artış oranımızın yüzde 2'nin üzerinde olması lazım. Onun için açıkça söylüyorum en az 3. Olmazsa olmazımız. Yazanlar çizenler 1'de 2'de kalsın. Bizim üç ya da dördü düşünmemiz lazım.

"SEN KİMSİN YA, SEN KİMSİN?"

Yerli olanı, milli olanı görürler, gayri milli olanı görmezden gelirler. Kendi çarkları dönüyorsa Türkiye batmış umurunda olmaz. Paralel yapı konusunda şaşırtmadılar. Muhatapları cumhurbaşkanı değilmiş. Sen kimsin ya, sen kimsin. Bu fakiri milleti muhatap görmüş. Sen beni muhatap görsen ne yazaaar, görmesen ne yazaaar.

"YAKUP KARDEŞİMİZİ İÇERİ ALDILAR"

Bunun için TÜMSİAD gibi, MÜSİAD gibi, ASKON gibi dernek ve vakıflar önemlidir. Bazı uluslararası gazete dernekleri güya bizi hesaba çekiyor. Cezaevinde gazeteciler diyorlar. Soruyorum kaç tane var. Sayı veremiyor. 'İsimleri varsa söyle' diyorum. 'Bize öyle' dediler diyorlar. 14 yaşında Yakup kardeşimizi içeri aldılar. Adam mı öldürmüştü. 11 sene içerde tuttunuz. Çocuk yaşta içeri aldınız şimdi de çocuklarından ayrı olarak yeniden içeri aldınız.

"BOŞUNA ÇIRPINIYORLAR"

Boşuna çırpınıyorlar, biz 2023 hedeflerine ulaşacağız. 2023'e yaklaşırken yeni bir anayasanın ne büyük bir ihtiyaç olduğunu görmek durumundayız. Seçimlerde 400'ü alan iktidar yeni anayasayı da kuracaktır, yeni Türkiye'nin de temel taşlarını döşeyecektir.

BAŞKANLIK SİSTEMİ

Hızlı gitmemiz lazım. Bir yerlere takılmamamız lazım. Siz birini görevden alıyorsunuz onlar iade ediyor. Böyle devlet olur mu? İlanihaye çalıştırmaya mecbur musunuz? Çalışanlar sistemini getirmek suretiyle bu işi ilerletmek lazım. Yeni bir anayasa, yeni bir idare sistemi siyasetin, ekonominin de üzerindeki tüm yükleri kaldıracaktır. Bunu daha fazla ertelememek lazım. Muhalefet başkanlık sistemini istiyor mu? İstemiyor. İstemiyorsa çok doğru bir iştir bu. Bu kadar basit."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti İstanbul Türkiye Sıkıcı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (130)

FA TİH:

Cumhurbaşkanlığı makamına saygı dahi gösteremeyen, hala siyaset yapan, partisine oy talep edebilen bu ak padişahı alkışlayan ak yalakalar bu millet asla sizleri de affetmeyecektir.

34
4
yanıtYanıtla
gardaşm@m.m:

Bu millet derken .senin milletin değil bir defa.t ürkütücü milleti bu adamın yaptıkları ile gurur duyuyor. Adam ipleri sağlam tutuyor. Ve haklı. Heryer hain dolu.

yanıt4
yanıt11
hollandamobilWeb@haberler.com:

Seni seviyoruz uzun adam

6
30
yanıtYanıtla
murat aydın:

ben ondan daha uzunum hemde daha yakışıklı benide severmisiniz ailece :D

yanıt4
yanıt0
sancarhanmobilWeb@haberler.com:

Adam gibi adam.Madamlara duyurulur.Burada bir kac cakalin yorumu seni durdururmu be yigit.

7
28
yanıtYanıtla
hahom@m.m:

Helal helal gardaş

yanıt2
yanıt12
SONY:

Hakkın, adaletin, dürüstlüğün yanında durmayana madam deriz. Buna sen dahilsin.

yanıt8
yanıt1
Reise saygımobilWeb@haberler.com:

Bu rte yi çoook ararsınız ..beğenmeyen hainler bölücüler rte düşmanlığı neden.hortumlar kesildi diyemi. Zulüm bitti diyemi. Dünya lideri oldu diyemi..yok yok bence Ermeni oldugunuz için. Bu adamı saygı duymak gerek yoksa damarlarda Türk kanı degil başka kan dolaşıyor demektir. Sevmeyen gitsin .

6
29
yanıtYanıtla
SONY:

Soyunu belli ettin Ermeni seni.

yanıt10
yanıt2
salih:

cahilin yorumu budur, ibretlik. . ağzından bir kez türk kelimesi çıkmayan türke allerjisi olan birine, bu şekilde methiye düzme bari. .

yanıt10
yanıt1
Tüm 130 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title