Haberler

Erdoğan'ın 'Silüeti Bozuyor' Dediği Kulelere Getirilen Aftan Cayıldı

Güncelleme:

'İmar Kanunu'nda planlanan değişiklikle Cumhurbaşkanlığı Sarayı, Ataköy Sahili ve Erdoğan'ı kızdıran 16/9'un mahkeme kararı yok sayılacak' iddiasını Çevre bakanı yalanladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce İmar Kanunu'nun üç projeyle ilgili düzenlemeleri de içeren maddesinin taslaktan çıkarıldığını söyledi.

Yapılması planlanan yeni düzenleme ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı, Ataköy Sahili ve 16/9'a ait mahkeme kararları yok sayılacaktı. Bakan Güllüce tartışmalar üzerine gazetecilerin konu ile ilgili sorusuna cevap verdi. Güllüce üç projeyi de kapsayan maddenin taslaktan çıkarıldığını söyledi.

1. AĞIZDAN YALANLAMA

"Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın "3194 sayılı İmar Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmündeki Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı" 16/9 gökdelenleri gibi imar planları mahkeme tarafından iptal edilen yapılara gün doğuyor" iddiasına birinci ağızdan yalanlama geldi.

BAKAN: 3 PROJEYİ KAPSAYAN MADDE TASLAKTAN ÇIKARILDI

Torba kanunla yapacağı ek hem Zeytinburnu'ndaki 16/9 gökdelenlerini 'tıraş'tan, hem Ataköy sahilindeki inşaatları durmaktan hem de Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı mahkeme kararlarından bir anda kurtaracağı yönündeki iddialara Bakan İdris Güllüce son noktayı koydu. Bakan Güllüce tartışmalar üzerine gazetecilerin konu ile ilgili sorusuna cevap verdi. Bakan Güllüce, üç projeyi de kapsayan maddenin taslaktan çıkarıldığını söyledi.

TORBADA NELER VAR?

OCAK ayı sonunda TBMM'ye gelmesi beklenen torba yasa içinde; "3194 sayılı İmar Kanunu, 4708 sayılı Yapı Denetimi Kanunu, 4736 sayılı Kamu Kurum Ve Kuruluşlarının Ürettikleri Mal ve Hizmet Tarifeleri Kanunu, 5543 sayılı İskan Kanunu, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu, 2872 sayılı Çevre Kanunu, 2644 sayılı Tapu Kanunu, 6083 sayılı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Kanunu, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu, 6107 sayılı İller Bankası Kanunu, 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu'nda değişiklikler,6235 sayılı TMMOB Kanunu değişikliği" bulunuyor.

ERDOĞAN "TRAŞLAMADILAR BEN DE KÜSTÜM" DEMİŞTİ

Başbakan Erdoğan, Zeytinburnu'nda yükselen ve şehrin silüetini bozan 'OnaltıDokuz' isimli kulelere tepkisini dile getirerek, "Sahibiyle konuştum. (Mesut Toprak) Traşlayın dedim. Ama hiçbir şey yapmadılar. O yüzden çok kırıldım, 5 yıldır konuşmuyorum" demişti.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

İdris Güllüce Ak Saray Ataköy Emlak Politika Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (38)

he yav he:

Kızmışmış, sanki o binalar bir gecede yükseldi. Halkı uyutmak için numaralar. Sonra diyecekki ben istemedim ama yargı izin verdi.

57
1
yanıtYanıtla
geç bunları:

ya bırakın bu işleri hiç yıkılabilirmi tek taşını oynatmazlarda oynattırmazlarda anlaşmalı olan şeyler bunlar yasalar garibanlara işliyor bu ülkede

42
1
yanıtYanıtla
Paçoz akape:

Güzelim şehrin silueti 1000 yıl bozulmadan dayandı ama bir Akape ye dayanamadı.

33
5
yanıtYanıtla
ramazan:

avanta vermemiştir kesin ondan kafayı taktı erdogan.

30
8
yanıtYanıtla
isml033 Mobil-ANDROID:

Demokratik ülkelerde en üst erdem hukuktur ve herkes eşittir. Bizim ülkemizde acaba demokrasi var mıdır???

34
1
yanıtYanıtla
ANCYRA:

dikkatinizi çeken birşey oldumu bu yasa ile sarayda arada kaynayacak

23
5
yanıtYanıtla
Yuh !Mobil-ANDROID:

onları da kalıba uydurdular way arkadaş !

24
2
yanıtYanıtla
adım soyadım:

bu büyük bir haksızlık. istanbul artık istanbul olmaktan çıktı. bu şehre birilerinin sahip çıkması lazım. Mimari dokusu ve tarihi özellikleri giderek kaybolmakta, yerinin modern(?) ucubelere bıraktı

23
2
yanıtYanıtla
ibilgili:

akıl var vijdan var bina tesis bitmiş kullanıma açılmış sen kalk yürütmeyi durdurma kararı al . baştan geçersiz o değilmi kaldıki çoğu halka yararlı tesisler.

2
22
yanıtYanıtla
neyapak:

para para para menfeat rüşvet adam kayırma ben sayamıyorum siz devam edin

22
2
yanıtYanıtla
Tüm 38 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title