Haberler

'Sakın ha Bir Yanlışlık Yapıp da BDP'ye Oy Vermeyesiniz'

Güncelleme:

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Muşluların güzel bir sözü var: 'Toydur, düğündür o da bir gündür.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Muşluların güzel bir sözü var: 'Toydur, düğündür o da bir gündür.' Bunlar 17 Aralık'ta iftiraların tutacağını zannettiler, bir gün düğün yaptılar, şimdi kara kara düşünüyorlar" dedi.

Erdoğan, partisinin Muş Belediye Meydanı'nda düzenlediği mitingde halka hitap etti. 30 Mart seçimlerinin çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "Bunlara gereken dersi sandıkta vereceğiz" ifadesini kullandı.

Muş'tan 30 Mart'ta farklı bir müjde beklediğini ifade eden Erdoğan, "Muşluların güzel bir sözü var: 'Toydur, düğündür o da bir gündür.' Bunlar 17 Aralık'ta iftiraların tutacağını zannettiler, bir gün düğün yaptılar, şimdi kara kara düşünüyorlar" diye konuştu.

Muşluların bir stadyum beklentisi olduğunu dile getiren Erdoğan, bununla ilgili çalışmalara belediyeyle ortaklaşa başlayacaklarını ve bitireceklerini bildirdi.

Erdoğan, Muşlulara doğalgazla ilgili de bir müjde vermek istediğini belirterek dağıtım işinin ihalesinin yapıldığını, kazanan şirketin hazırlıklarını sürdürdüğünü, gelecek yıl Muşluların doğalgaz kullanmaya başlayacaklarını söyledi.

Karasu Nehri'nin ıslahıyla ilgili çalışmaların süratle devam ettiğini belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"119 kilometre uzunluğunda olan Karasu Nehri, yeni projemizde 63,5 kilometreye düşüyor. Nehrin 19 kilometresinin şu anda ıslahını tamamladık ve 43 kilometresinin de ihalesini yaptık. Bu yıl içinde onun da inşasına başlıyoruz ve 173 trilyon (milyon) maliyeti olan Karasu Nehri'nin ıslahının tamamlanmasıyla inşallah büyük sıkıntılara yol açan taşkınların önüne geçmiş olacağız."

Erdoğan, 10 senede Muş'a 5 milyar liralık yatırım yaptıklarını, orman ve su işlerinde 1 milyar, ulaştırmada 724 milyon, eğitimde 354 milyon, aile ve sosyal politikalarda 500 milyon, sağlıkta 186 milyon, toplu konutta 154 milyon, enerjide de 141 milyon lira yatırım yaptıklarını söyledi. Bunların özet olduğunu ifade eden Erdoğan, "Yaptığımız yatırımların Muş'un değişen çehresiyle siz zaten görüyor ve yaşıyorsunuz" dedi.

-2 bin konut daha yapacağız-

Erdoğan, Muş'ta eğitim alanında yapılanlarla ilgili şunları aktardı:

"Bin 698 yeni derslik inşa ettik. Okullarımıza 7 bin adet bilgisayar gönderdik. 383 okula internet bağlantısı sağladık. 160 bilişim teknolojisi sınıfı kurduk. Şimdi FATİH projesi başladı. 297 sınıfa etkileşimli tahtayı yerleştirdik. Şimdi süratle 163 bin adet tablet bilgisayarı şu ana kadar dağıttık ve bu ay içinde 675 bin adet daha tablet bilgisayarı öğrencilerimize dağıtacağız. 18 ay içinde Türkiye genelinde 350 bin etkileşimli tahtayı sınıflara monte edeceğiz. Muş'ta her yıl ortalama 52 bine yakın öğrencimize anneleri vasıtasıyla eğitim yardımı yapıyoruz."

Sağlıkta da önemli adımlar attıklarını dile getiren Erdoğan, yeni hastaneler inşa ettiklerini, ilin sağlık personeli ve tıbbi cihaz gibi ihtiyaçlarını giderdiklerini belirterek kar paletli ambulans, helikopter ve uçak ambulans, deniz ambulansı yatırımlarıyla hastalara her şartta ulaşabilmenin alt yapısını kurduklarını kaydetti.

Muş'ta 112 acil istasyon sayısını 1'den 9'a, 112 acil ambulans sayısını da 3'ten 24'e çıkardıklarını ifade eden Erdoğan, 7 kar paletli ambulansın bulunduğunu, hastanelerde koğuş sisteminden konforlu oda sistemine geçildiğini, bir veya üç yataklı odaların olduğunu anlattı. 300 yataklı Muş Devlet Hastanesinin yapımının devam ettiğini dile getiren Erdoğan, toplu konutta da TOKİ kanalıyla Muş'a 488 konutun hak sahiplerine teslim edildiğini, 173 konutun daha ihalesinin gelecek aylarda gerçekleştirileceğini, kentte 2 bin konutun daha yapılacağını bildirdi.

-"Feyad kardeşimin her an yanındayım"-

Göreve geldiklerinde Muş'ta16 kilometre bölünmüş yolun bulunduğunu, buna 84 kilometre daha ilave ettiklerini vurgulayan Erdoğan, Muş'un toplam bölünmüş yol mesafesini 100 kilometreye çıkardıklarını ifade etti.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu yıl Muş-Tatvan demiryolunun her türlü malzemesini Türkiye'de üreterek adeta sıfırdan yapmışcasına yeniliyoruz. Baraj altında kalan Bingöl-Muş eski demiryolu yerine 114 kilometre uzunluğunda yeni bir demiryolu yapıyoruz. Bugüne kadar Muş demiryolu için 157 trilyon (milyon) harcadık. Şu anda yapımı devam eden demiryolu projelerinin tutarı 700 trilyon (milyon). Muş'ta bulunan havalimanı son 12 yılda yaptığımız yatırımlarla daha fazla yolcuya hizmet veriyor. 2003'te geldiğimizde 16 bin yolcu trafiği vardı, şimdi 207 bine çıktı."

72 bin dönüm tarım arazisini sulamaya açtıklarını, hizmete alınan Alparslan 1 Barajı'nda dört ünitede enerji üretmeye başladıklarını dile getiren Erdoğan, burada Muş ve ilçelerinin elektrik ihtiyacını karşılayacak kapasitede enerji üretildiğini aktardı. Murat Nehri üzerine inşa edilen Alparslan 2 Barajı'nın yapımının da devam ettiğini anımsatan Erdoğan, 2017 yılında barajı tamamlamayı hedeflediklerini, Alparslan 2 ile Muş Ovası'ndaki suya hasret toprakların susuz kalmayacağını dile getirdi.

KÖYDES projelerinin devam ettiğini ve SODES kapsamında her türlü hizmeti verdiklerini bildiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Şimdi bir başka noktaya geliyorum. O da şu: Rabia'yı biliyorsunuz değil mi? Nedir bu Rabia? Bir, tek millet, Türküyle Kürdüyle Lazıyla Çerkeziyle Gürcüsüyle Abhazıyla hepsi tek millet. İki, tek bayrak. Rengi şehidimizin kanı, hilal bağımsızlığımızın ifadesi, yıldız şehidimizin simgesi. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Tek vatan, 780 bin kilometrede tek vatan. Unutmayın batıda ne varsa doğuda da güneydoğuda da o olacak. Kuzeyde ne varsa güneyde de o olacak. Şu anda Şırnak'ta 10 yıl önce söylense 'havalimanı olacak' inanır mıydınız? Ağrı'da, Iğdır'da inanır mıydınız? Ama yaptık. Göreve geldik 26 tane havaalanı vardı, şimdi 52 tane var. 20 günde çalışmaya var mıyız? Kapı kapı. Uzun ince bir yoldayız. O kadar."

"Eser siyaseti" dediklerini ve yola böyle çıktıklarını dile getiren Erdoğan, "Bu hizmette size genç, dinamik ve Muş'a hizmet aşkıyla dolu bir kardeşimi inşallah aday yapıyoruz. Bir nöbet değişimi yapalım dedik ve Asya gibi yüreği olan Feyad kardeşimi sizlere aday olarak takdim ediyorum. Sizlerden bir burada bir söz alacağım. Feyad kardeşimin yanında mısınız? Unutmayın ben de yanındayım her an. İnşallah Muşumuzu çok daha güçlü hale getireceğiz ve büyük medeniyet yolunda insan, demokrasi ve şehir diyerek yola devam edeceğiz. Ben Feyad'ı size emanet ediyorum ve sandıklarda AK Parti'yi patlatacağız" diye konuştu.

Erdoğan, konuşmasının sonunda, Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede'ye de iki dönem Muş'a verdiği hizmetleri sebebiyle teşekkür etti ve "Feyad kardeşimle inşallah seçime kadar seçimden sonra el ele dayanışma içinde bu çalışmaları sürdürecekler" dedi.

-Mitingden notlar-

Miting alanındaki "Dik dur eğilme, dualarımız seninle", "Biz lafa değil icraatlara bakıyoruz", "Doğusuyla batısıyla kuzeyiyle güneyiyle biz tek milletiniz. 1071 Malazgirt'teyiz, 1918'de Çanakkale'deyiz. Bin yıldır kız alıp, kız verdik, et ve tırnak gibiyiz. Bu halk daima seninle bırak onlar bere day, bere day konuşsunlar. Muş halkı", "Tu bi xer hati mere direj. Hoş geldin uzun adam" pankartları dikkati çekti.

Vatandaşların yoğun yağan yağmura rağmen, öğle saatlerinden beri alanda beklediği görüldü. AK Parti il yönetimi de mitinge katılanlara yağmurluk dağıttı.

Mitinge Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop da katıldı.

(Bitti)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan Ak Parti Muş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title