Haberler

Erdoğan: Sakık Eronat'tan Özür Dilesin

Güncelleme:

Başbakan Erdoğan, Sırrı Sakık'ın Oya Eronat'a söylediği 'Acının keyfini yaşıyorsun' lafından dolayı özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan 2014 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda önemli açıklamalar yaptı. Kürsüde 1 saatten fazla kalan Başbakan konuşmasının sonunda Sırrı Sakık'ın Oya Eronat hakkında söylediği laflara da değindi.

"EVLAT ACISI YAŞAMIŞ BİRİNE YAKIŞMADI"

Sırrı Sakık'ı kastederek konuşan Başbakan, "Milletvekilimiz Oya Eronat kardeşimize hiç tahmin etmezdim evlat acısı yaşamış bir milletvekili arkadaşımızın burada terör örgütü tarafından şehit edilmiş evladına 'acının keyfini yaşıyorsunuz' gibi bir yaklaşımla ifade etmiş olması bana göre hiç yakıştıramadığım ne edebe sığar ne adaba sığar ve hüngür hüngür ağlatmaya hakkı yoktur. Onun da gelip Oya Hanım'dan özür dilemesi lazım. Milletin oyuyla buraya gelmiş insan böyle bir yakıştırma yapmaya kimsenin hakkı yoktur." dedi.

SAKIK ONAT'I SUÇLAMIŞTI

BDP'li Sırrı Sakık, kürsüdeyken laf atan AK Parti'li Oya Eronat'a "Acının keyfini yaşayan kadın sus sen" dedi. Aronat'ın oğlu 5 yıl önce PKK saldırısında ölmüştü. BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat'ı evladının ölümü üzerinden rant elde etmekle suçladı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Sırrı Sakık Oya Eronat Ak Parti Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title