Haberler

"Çankaya Köşküne Kapanıp Kalmak Yok"

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bize durmak yok. Çankaya Köşkü'ne kapanıp kalmak yok. Milletimizin teveccühüne layık olmak için başlattığımız eser ve hizmetleri, yeni projeleri tamamlamak için, şu anda çok daha farklı güçlü projeleri başlatmak için milletimizin arasında olmaya, milletimiz için ter akıtmaya devam edeceğiz" dedi.

Erdoğan, Rize Valiliği önündeki toplu açılış töreninde halka hitap etti.

Rizeli hemşehrilerini hasret ve muhabbetle selamlayarak konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rize seninle gurur duyuyor" sloganları üzerine, "Biz de sizlerle gurur duyuyoruz" karşılığını verdi. Rize ile Rizeli olmakla, Rizelilerin güvenine mazhar olmakla iftihar ettiğini söyleyen Erdoğan, "10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 81 gibi çok yüksek bir oy oranıyla bu kardeşinize, bu hemşehrinize sahip çıktığınız için her birinize tek tek teşekkür ediyorum" dedi.

Rize'nin, 10 Ağustos'ta, yüzde 81 oy oranıyla 81 il içinde kendisine en yüksek desteği verdiğini anımsatan Erdoğan, "Rize ilk kez bir cumhurbaşkanı çıkardı, bir evladını cumhurbaşkanlığı makamına yükseltti. Rize aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin doğrudan seçimle gelen ilk cumhurbaşkanını da kendi bağrından, toprağından, kendi evlatları arasından seçti. Sizler tarih yazdınız, tarihe silinmez bir imza attınız. Sizler bu kardeşinizin yüzünü ak çıkardınız. Allah hepinizden razı olsun" diye konuştu.

Başbakanlık yaptığı 12 yıllık sürede Rizelileri mahcup etmediği gibi cumhurbaşkanı olarak da hemşehrilerini mahcup etmeyeceğini dile getiren Erdoğan, "Yüreğimde, damarlarımda, nefesimde Rize'nin mertliğini, yiğitliğini, hoşgörüsünü, millet, bayrak, vatan ve devlet sevgisini ebediyen iftiharla taşıyacağım" diyerek Rizelilere teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Milletin oylarıyla iş başına gelen bir cumhurbaşkanı, milletin her meselesini kendisine dert edinen, her meselesiyle ilgilenen bir cumhurbaşkanı olmak mecburiyetinde. Anayasa ve yasalar çerçevesinde, siyasi partiler arasındaki tarafsızlığımızı koruyarak, hükümetimizle uyum ve koordinasyon içinde koşan, koşturan, terleyen bir cumhurbaşkanı olarak görevimi ifa ediyorum ve edeceğim.

Birilerinin dediği gibi 'Cumhurbaşkanı, bir siyasi partinin sözcüsü gibi konuşuyor' gibi yakıştırmalar, kusura bakmasınlar, bizim prim vereceğimiz yakıştırmalar değildir. Biz hükümetimizle, bir cumhurbaşkanı olarak iktidarımla el ele omuz omuza Türkiye'yi nasıl daha ilerilere taşırız, bunun gayreti içerisinde olacağız. Biz kalkıp da hükümetimizle hemfikir olduğumuz her konuda, sonuna kadar, bir cumhurbaşkanı olarak onların arkasında duracağım, durmaya devam edeceğim. Çünkü hükümet, devleti çalıştıran mekanizmadır. Bu siyasi mekanizmadan halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı olarak bizim ayrı kalmamız düşünülebilir mi? Farklı cumhurbaşkanı olmak budur. Yola çıkarken ne demiştik, 'Biz farklı bir cumhurbaşkanı olacağız'. Onun adımlarını atıyoruz."

- "Bayburt ve Gümüşhane'ye de teşekkür edeceğim"

Trabzon'da dün gerçekleştirdiği temaslar çerçevesinde, toplu açılış töreninde milletle kucaklaştığını, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) akademik yıl açılış törenine katıldığını, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya geldiğini ve istişareler yaptığını anımsatan Erdoğan, bugün de Güneysu'da babasının adını taşıyan Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi (İHL) ve canlı bağlantıyla Hopa Anadolu İHL'nin açılışını gerçekleştirdiğini söyledi.

Rize'deki temasları hakkında bilgi aktaran, yarın Bayburt ve Gümüşhane'ye gideceğini dile getiren Erdoğan, Bayburt'un Rize'nin ardından yüzde 80,3 oy oranıyla kendisine en yüksek oyu veren ikinci, Gümüşhane'nin de yüzde 75 oy oranıyla üçüncü il olduğunu hatırlattı. Erdoğan, Bayburt ve Gümüşhane'de toplu açılış törenlerinde halka hitap edeceğini ve teşekkürlerini ileteceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bize durmak yok. Çankaya Köşkü'ne kapanıp kalmak yok. Milletimizin teveccühüne layık olmak için başlattığımız eser ve hizmetleri, yeni projeleri tamamlamak için, şu anda çok daha farklı güçlü projeleri başlatmak için milletimizin arasında olmaya, milletimiz için ter akıtmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Rize'de toplu açılışı gerçekleştirilecek eserler hakkında bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, eserlerin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

- Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Gümüşhane Bayburt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title