Haberler

Erdoğan-Putin Görüşmenin Ardından Açıklama Yaptı -1

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, "Fırat Kalkanı Operasyonu'nu kendileriyle görüştük. Bu konuda ne gibi iş birliği yapabiliriz, bunların değerlendirmesini yaptık""Türkiye - Rusya arasındaki ilişkiler noktasında bugün gerçekten Sayın Başkan'la dolu dolu bir gün geçirdik""Halep'teki gelişmelerde, insani yardım konusunda ne gibi bir strateji uygulayalım ki oradaki insanlar bir an önce barışa, huzura kavuşsunlar""Üst düzey istişari konsey toplantımız ile ilgili olarak Dışişleri bakanlarımıza talimatlarımızı verdik.

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, "Fırat Kalkanı Operasyonu'nu kendileriyle görüştük. Bu konuda ne gibi iş birliği yapabiliriz, bunların değerlendirmesini yaptık"

"Türkiye - Rusya arasındaki ilişkiler noktasında bugün gerçekten Sayın Başkan'la dolu dolu bir gün geçirdik"

"Halep'teki gelişmelerde, insani yardım konusunda ne gibi bir strateji uygulayalım ki oradaki insanlar bir an önce barışa, huzura kavuşsunlar"

"Üst düzey istişari konsey toplantımız ile ilgili olarak Dışişleri bakanlarımıza talimatlarımızı verdik. Yıl sonu veya önümüzdeki yılbaşı itibariyle bu toplantımızı da gerçekleştireceğiz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Mabeyn Köşkü'nde 1 saat 40 dakika süren bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrası Rusya ile Türkiye arasındaki Türk akım gaz boru hattına ilişkin anlaşma imzalandı. Anlaşmayı, Türkiye adına Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanı berat Albayrak ile Rusya Federasyonu adına Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanı Alexander Novak imzaladı.

Anlaşma sonrasında iki lider ortak basın toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında, "Değerli dostum sayın Putin ... sizleri en kalbi duygularla selamlıyorum. Türkiye - Rusya arasındaki ilişkiler noktasında bugün gerçekten Sayın Başkan'la dolu dolu bir gün geçirdik. Sonunda bu az önce imzalanan anlaşmalar, imzalanacak hale geldi ve burada nokta, başkanlar huzurunda konmuş oldu. Türkiye ile Rusya arasındaki normalleşme sürecinin hızla devam edeceğine olan inancım tamdır. Bir çok alanda savunma, sanayi, ticari, turizm konularındaki ilişkilerimizi bundan sonra geliştireceğiz. Bakanlarımız ikili görüşmelere devam ediyor. Üst düzey istişari konsey toplantımız ile ilgili olarak Dışişleri bakanlarımıza talimatlarımızı verdik. Yıl sonu veya önümüzdeki yılbaşı itibariyle bu toplantımızı da gerçekleştireceğiz. Karma ekonomi komisyon toplantısının da aciliyeti nedeniyle ilgili bakanlarımız bu çalışmayı gerçekleştirecekler" dedi.

"FIRAT KALKANI OPERASYONU'NU KENDİLERİYLE GÖRÜŞTÜK"

Fırat Kalkanı Operasyonu'nu Putin ile görüştüklerini ifade eden Erdoğan, "Tabii çok da hassas bir konu; bölgedeki mevcut gelişmeler. Suriye konusunu etraflıca ele alma imkanımız oldu. Fırat Kalkanı Operasyonu'nu kendileriyle görüştük. Bu konuda ne gibi iş birliği yapabiliriz, bunların değerlendirmesini yaptık. Özellikle Halep'teki gelişmelerde, insani yardım konusunda ne gibi bir strateji uygulayalım ki oradaki insanlar bir an önce barışa, huzura kavuşsunlar. Bu konuda gerekli görevlendirmelerimizi yaptık" dedi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Vladimir Putin Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title