Haberler

Erdoğan: Özgürlüklerine Kavuşan İşçi Kardeşlerimize, Ailelerine ve Milletimize Geçmiş Olsun...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak'ta 28 gün alıkonulduktan sonra serbest bırakılan ve özel uçak 'ANA' ile Bağdat'tan Ankara'ya getirilen 16 Türk işçi ile ailelerini Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ağırladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak'ta 28 gün alıkonulduktan sonra serbest bırakılan ve özel uçak 'ANA' ile Bağdat'tan Ankara'ya getirilen 16 Türk işçi ile ailelerini Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ağırladı.

"GÖZÜNÜZ AYDIN, DİYORUM"

28 günün ardından yurda getirilen işçiler ve aileleriyle sohbet eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçmiş olsun dileklerini iletti. İşçilerin ağırlandığı Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki programda işçilere ve ailelerine hitaben kısa bir konuşma yapan Erdoğan, 16 Türk işçiye "Ülkenize, vatanınıza hoş geldiniz. Öncelikle sizlere, şahsım ve milletim adına geçmiş olsun dileklerimi ifade ediyorum. Aynı şekilde ailelerinize ve sevdiklerinize de 'gözünüz aydın' diyorum" dedi.

"HİÇBİRİNİZİN KILINA ZARAR GELMEDEN BU BADİREYİ GERİDE BIRAKTINIZ"

İnsanın hürriyetinden alıkonmasının, ona yapılacak en büyük kötülüklerden biri olduğunu belirten Erdoğan, Bağdat'ta çalıştıkları şantiyeden kaçırılıp 28 gün rehin hayatı yaşayan işçilere "Sizler, işte bu esaret günlerini yaşadınız. Ama hamdolsun, hiçbirinizin kılına zarar gelmeden bu badireyi geride bıraktınız. İnşallah bir daha özgürlüğünüzden, ailelerinizden, sevdiklerinizden ayrı kalmazsınız" diye konuştu.

"GİRİŞİMLERİMİZİ KESİNTİSİZ OLARAK SÜRDÜRDÜK"

Olayın duyulduğu andan itibaren, Türkiye Cumhuriyeti devletinin, tüm birimleri ve imkanlarıyla meseleyi takip ettiğini söyleyen Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanı olarak şahsım başta olmak üzere, Başbakanımız, Dışişleri Bakanımız, diğer ilgili Bakanlarımız, devletimizin ilgili tüm yetkilileri olarak hep birlikte, öncelikle zarar görmemeniz, bunun yanında bir an önce kurtulmanız için her türlü çabayı gösterdik. Irak devleti ve bölgede etkinliği olan güçler nezdindeki girişimlerimizi kesintisiz olarak sürdürdük. Geçtiğimiz günlerde 2 arkadaşınızın, bugün de kalan 16 kişi olarak sizlerin serbest kalmasıyla, nihayet rahat bir nefes aldık."

"BİRİLERİ BAŞKA AMAÇLARLA HAREKET EDEBİLİYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, olayın yaşanmasından derin üzüntü duyduklarını, Saddam dönemindeki savaşlar ve iç çatışmalarda çok ciddi bir yıkıma maruz kalan Bağdat'ın imarı için herkesten önce oraya Türkiye'nin, Türk iş adamlarının ve müteahhitlerinin koştuğunu söyledi. Erdoğan, "Bugün de sizler gibi binlerce işçimiz orada büyük bir fedakarlıkla, cesaretle, her türlü sıkıntıyı göze alarak aynı vazifeyi ifa ediyor. Sizler Irak halkına hizmet verecek bir eserin inşası için ter dökerken, işte bu hadisede olduğu gibi, birileri de başka amaçlarla hareket edebiliyor" diye konuştu.

"BAĞDAT'TAKİ IRAKLI KARDEŞLERİMİZİN DE DURUMDAN RAHATSIZ OLDUKLARINI BİLİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Biz, Bağdat'taki Iraklı kardeşlerimizin de bu durumdan rahatsız olduklarını biliyoruz. Meselenin bu şekilde suhuletle neticelenmesinde, kaçırma olayını gerçekleştirenlere yönelik yerel tepkinin de payı mutlaka vardır. Bundan sonra benzer sıkıntılar yaşamayacağımızı ümit ediyorum. Bir kez daha sizlere, ailelerinize ve milletimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Hep birlikle bu mutlu günü yaşamamıza vesile olan Türk ve Iraklı yetkililere şükranlarımı sunuyorum. Ülkenize ve özgürlüğünüze tekrar hoş geldiniz." - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ak Saray Bağdat Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title