Haberler

Erdoğan-Obama Ortak Basın Toplantısı - Aa Kamerası

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Erdoğan-Obama basın toplantısı G20 Liderler Zirvesi- Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Obama ile bir araya geldi- Erdoğan: (1)- "Sayın Barack ile aynı zamanda Suriye'de DAİŞ'le olan mücadeleyi ele alma fırsatımız oldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Erdoğan-Obama basın toplantısı G20 Liderler Zirvesi- Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Obama ile bir araya geldi- Erdoğan: (1)- "Sayın Barack ile aynı zamanda Suriye'de DAİŞ'le olan mücadeleyi ele alma fırsatımız oldu. Koalisyon güçleri noktasında, bundan sonraki süreçte atacağımız adımları değerlendirme fırsatı bulduk. Model ortaklar olarak, stratejik ortak olarak bundan sonraki süreçte de dayanışmamızı dünya barışına bir katkıda bulunmak için kararlılıkla devam ettireceğiz"- "Dünyadaki uluslararası terörizme yönelik tavrımız G20 Zirvesi'nden çok kesin, keskin ifadelerle inanıyorum ki karşılığını bulacaktır" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile yaptığı görüşmede, Suriye'deki DAEŞ terör örgütüyle mücadele konusunu ele aldıklarını belirterek, "Koalisyon güçleri noktasında bundan sonraki süreçte atacağımız adımları değerlendirme fırsatı bulduk. Model ortaklar olarak, stratejik ortak olarak bundan sonraki süreçte de dayanışmamızı dünya barışına bir katkıda bulunmak için kararlılıkla devam ettireceğiz" dedi.Erdoğan ve ABD Başkanı Barack Obama, G20 Liderler Zirvesi kapsamında Regnum Otel'de gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "değerli dostum" diye takdim ettiği Obama ile heyetlerarası görüşmelerini bitirdiklerini belirterek, G20 Liderler Zirvesi'nin çok farklı bir dönemde, Paris'teki terör saldırılarının damgasını vurduğu bir dönemde gerçekleştirildiğini söyledi. Paris'teki terör saldırısında 129 kişinin hayatını kaybettiğini, 200'ü aşkın kişinin yaralandığını hatırlatan Erdoğan, saldırıyı kınadığını yineledi. G20 Zirvesi'ne belirlenen başlıklar altında devam edileceğini vurgulayan Erdoğan, "Ancak dünyadaki uluslararası terörizme yönelik tavrımız G20 Zirvesi'nden çok kesin, keskin ifadelerle inanıyorum ki karşılığını bulacaktır" diye konuştu. Erdoğan, "Kolektif bir terörizm anlayışıyla karşı karşıyayız. Terörün dini, ırkı, milleti, vatanı yoktur ve Fransa'da, Paris'dekinde de aynen Ankara'da, Gaziantep'te olduğu gibi, Suruç'ta, Diyarbakır'da olduğu gibi kolektif bir terörle karşı karşıya kaldık. Bu terör eylemi sadece Fransız halkına karşı değildir, tüm insanlığa karşıdır" değerlendirmesinde bulundu.G20 Liderler Zirvesi'nde aynı zamanda iklim değişikliği, mülteciler meselesi, dünyadaki finansal ve ekonomik gelişmelerin değerlendirileceğini hatırlatan Erdoğan, "Sayın Barack ile aynı zamanda Suriye'de DAİŞ ile olan mücadeleyi ele alma fırsatımız oldu. Koalisyon güçleri noktasında bundan sonraki süreçte atacağımız adımları değerlendirme fırsatı bulduk. Model ortaklar olarak, stratejik ortak olarak bundan sonraki süreçte de dayanışmamızı dünya barışına bir katkıda bulunmak için kararlılıkla devam ettireceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Barack Obama Suriye Paris Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title