Haberler

Erdoğan ve Obama'dan 50 Dakikalık Kritik Görüşme

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama yaklaşık 50 dakika süren bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede IŞİD'i ortadan kaldırma konusunda mutabık kalındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama arasındaki görüşmede bölgesel güvenlik, terörle mücadele ve mültecilerle alakalı olarak Türkiye-ABD arasındaki işbirliği konusunun ele alındığı bildirildi.

İKİLİ GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Cumhurbaşkanlığından yapılan basın açıklamasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Obama'nın Washington'daki Nükleer Güvenlik Zirvesi çerçevesinde Beyaz Saray'da ikili görüşme gerçekleştirdiği belirtildi.

DİYARBAKIR SALDIRISI İÇİN TAZİYE

Görüşmede bölgesel güvenlik, terörle mücadele ve mültecilerle alakalı olarak Türkiye-ABD arasındaki işbirliği konusunun ele alındığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"ABD Başkanı Obama, şahsı ve halkı adına, Diyarbakır'daki terör saldırısında hayatlarını kaybedenler için taziye, yaralılar için de şifa dileklerini ileterek, Türkiye'nin güvenliği ve terörizme karşı ortak mücadele hususundaki desteklerini teyit etmiştir.

IŞİD'İ GERİLETMEK İÇİN ORTAK ÇABA

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, IŞİD'i geriletme ve ortadan kaldırmaya yönelik ortak çabaları daha artırmak için neler yapılabileceği konusunu da ele almışlardır."

OBAMA'NIN DÜZENLEDİĞİ YEMEĞE DE KATILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama'nın Nükleer Güvenlik Zirvesi'ne katılan devlet ve hükümet başkanları onuruna düzenlediği yemeğe de katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konakladığı St. Regis Oteli'ndeki kabullerinin ardından Beyaz Saray'a geçti. Burada makam aracından inen Erdoğan, kendisini görüntüleyen gazetecileri el sallayarak selamladı.

Erdoğan, daha sonra binaya geçerek, ABD Başkanı Obama'nın ev sahipliğindeki yemeğe iştirak etti.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Barack Obama Washington Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (9)

ferhatMobil-ANDROID:

tee le min

0
0
yanıtYanıtla
halisMobil-ANDROID:

işid işid işid yeter artık pkk için işbirliği yapın bizim canımızı yakan işid değil önce pkk!

0
0
yanıtYanıtla
halilMobil-ANDROID:

bende yedim. zerrap napiyo acaba

0
0
yanıtYanıtla
SemsurMobil-IOS:

Peki pkk yı da ortadan kaldırma konusunda mutabık kalındı mı.aynı şekilde dhkpc yi mlkp yi ve bilimum terör örgütlerini.niye sadece ışid

0
0
yanıtYanıtla
TuranMobil-IOS:

Tamam buraya kadar ok ama işidin gizlice kullandığı sınırlar ve hastaneler neyin kanıtı...

0
0
yanıtYanıtla
E.aMobil-IOS:

İşid degil pkk ortadan kalkmalı önce

0
0
yanıtYanıtla
ZigorMobil-IOS:

Hanı goruşmeyecektı obama teyıble ulan bu gazetecıler Varya Ada'mı ıpe getırırdınız

0
0
yanıtYanıtla
AKPPKKABDELELE Mobil-IOS:

ABD AKP terör elele alındı yeter artık ortaklığınız türkhalkı uyandı gidin basımızdan

0
0
yanıtYanıtla
AKPPKKABDELELE Mobil-IOS:

Sen dur ben biraz daha kıyım yapayım Ortadoğu'da hakim kurayım Türkiye'de sonra karışır sen haklı çıkarsın demiştir

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title