Haberler

Erdoğan: "Milletimiz 1 Kasım'da Bir Kez Daha Sözünü Söyleyecek"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Tüm milletime soruyorum.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Tüm milletime soruyorum. Allah aşkına şu anda bütün bu tırları yakanlar, doğal gaz şebekelerini bombayla tahrip edenler, bütün elektrik hatlarını aynı şekilde yok edenler, barajlarda şantiyelere girmek suretiyle insanları kaçıranlar, oralardaki iş makinelerini yakanlar acaba neye hizmet ediyorlar? Onların temsilcisi durumunda olan siyasi parti acaba bu konuda bugüne kadar ne yaptı? O hala oradan gücünü alıyor, onun güç kaynağı o" diye konuştu. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki onuncu muhtarlar toplantısında yaptığı konuşmada, "Bu millet asla dayatmaya alavereye dalavereye gelmez. Bu milletin karşısında dürüst olacaksınız, harbi olacaksınız. Parti içi mücadele yöntemlerini tüm Türkiye'ye teşmil etmeye çalışanlar bu sinsiliklerinin cevabını milletimizden alacaklardır. Delilkanlıca hükumette yer alıp, ülke ve millet için hazırladığı projeleri hayata geçirme iradesini ve cesaretini gösteremeyenlerin millete söyleyecek sözü de yok demektir. Millet iradesini tanımamak asıl budur" diye konuştu. "Devletin en üst makamları olan Cumhurbaşkanlığını, Başbakanlığı istiskal etmeye çalışmak millet iradesini tanımamanın en uç noktasıdır" diyen Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Geldiğimiz noktada artık bu tartışmaların hepsi geride kaldı. Anayasamıza göre Türkiye bir tekrar seçim sürecine girdi. Yani erken seçim...1 Kasım seçimlerinin ülkemizin ve milletimizin sorunlarının çözümünü sağlayacak bir sonuca vesile olmasını Allah'tan diliyorum. Tüm siyasi partilerimize, tüm adaylara seçimlerde başarılar temenni ediyorum. 7 Haziran seçim sonuçlarının yol açtığı sıkıntıyı 1 Kasım seçimlerinin çözeceğine inanıyorum. Esas olan milletin iradesidir. Milletimiz 1 Kasım'da bir kez daha sözünü söyleyecek ve bu mesele inşallah hal yoluna girecektir. Bunu niye söylüyorum çünkü parlamento bu işi çözememiştir. Öyleyse merci millettir. Öyleyse millet çözecektir. Ama bu noktada sevgili muhtarlarımıza çok iş düşüyor."

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title