Haberler

Erdoğan Merkez Bankası'nı Eleştirdi, Dolar Rekor Kırdı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı'nın Merkez'e eleştirilerinin etkisiyle dolar dün gece rekor seviyeden kapanırken bugüne de rekorla başladı; 2,46'yı aştı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda dün Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu üyelerini kabul eden Erdoğan, "İşte adı bağımsız kurul, bağımsız, böyle olunca gelinen nokta maalesef bu. Bizim daha iyi bir noktayı yakalamamız, bunu başarmamız lazım" dedi. Dolar/TL dün gece geç saatlerde 2.4680 seviyesini test ettikten sonra güne TSİ 07.53'te 2.4605/2.4620 seviyesinde başladı.

CUMHURBAŞKANI DOLAR'I UÇURDU

Merkez Bankası'nın bağımsızlığına ilişkin eleştirilerin etkisiyle zayıflayan lira, Avrupa Merkez Bankası'nın fonlama karşılığında Yunan tahvillerini kabul etmekten vazgeçmesinen de etkisiyle dün gece geç saatlerde 2.4680 liraya kadar yükselerek yeni rekor düzeye çıktıktan sonra, yeni güne 2.4610 lira dolayında başladı.

ANALİST GÖRÜŞÜ

Analistler hem küresel gelişmelerin hem de içeride TCMB'ye yönelik eleştirilerle kurun baskı altında kalmaya devam edeceğini öngörüyor. (Kaynak:CNBC-E)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Merkez Bankası Ak Saray Türkiye Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (95)

bedri:

ekonomi iyi gitsede kotu gitsede INADINA AKP ULANNN

27
31
yanıtYanıtla
Yalcin:

Bildigi halde yinede bunu yapiyor. insanlarin cebindeki paralari ucuyor.

36
4
yanıtYanıtla
Muhammed Ferbey:

bu adam ülkeyi mahvediyor

21
16
yanıtYanıtla
deli dumrul:

vatan haini gezicilermiş kuyruklu yalan bakın dolar ne kadar yükseldii. . kim yükseltti geziden daha 1-2 ay önce 2, 2 idi şimdi 2, 5 oldu gezide bu kadar yükseldimi hayır. . troller koyunlar hainler allah belanızı versin. . .

31
6
yanıtYanıtla
AYHAN:

FARZEDELİM DOLAR 3000 LİRA OLDU NE OLUR DERSİNİZ. BENZİN 7. 5 LİRA OLUR. BİR SÜRÜ MALA ZAM GELİR. HALK BAZI MALLARI ALAMAZ. ESNAFIN CİROSU VE KARI DÜŞER. YOKSULLAŞIRIZ. BAZI ESNAF BATAR. BU GÜN BAKIN ÇOĞUNUN CEBİNDE PARA YOKTUR. ANCAK AY BAŞINDA MAAŞ ALIR ERTESİ GÜN PARA YOKTUR. SİSTEM İYİ KURULMUŞ . BENİM ANLAYAMADIĞIM BU YOKSUL HALKA HALA AKP DİYOR YA BEN NE DİYEYİM.

34
1
yanıtYanıtla
boş:

Dolar zaten yükseliyordu. . . Niye illede cumhurbaşk. bağlanıyor anlamadım. . . Amaç ne. . . yoksa cumhur gözünde başkanı yok etme oyunu mu işin içinde. . . Muhalefet böyle bir fırsat yakalamışkın olayı geziye çevirmeye çalışacak bence. . . bakalım ne olacak. .

5
27
yanıtYanıtla
AkpmobilWeb@haberler.com:

Bazı gereksiz arkadaşlar ak partili insanlara bilgisiz geri kafalı diyor bakıyorum da asıl geri kafalı onlar akparti düşmanlığı o kadar gözlerini butunmuş ki

2
28
yanıtYanıtla
EMİN:

HANİ CUMHURBAŞKANI ESKİDEN BAŞBAKANKAN DERDİ YA MADEM SİYASET YAPACAKSIN CÜBBENİ ÇIKAR SİYASETE GİR DİYE. BEN DE KENDİSİNE DİYORUM Kİ MADEM EKONOMİ YÖNETİMİNDE OLACAKSIN SARAYI BIRAK GEÇ MERKEZ BANKASININ BAŞINA O KADAR.

29
1
yanıtYanıtla
SEDAT:

Cumhurbaşkanının sözleri çok önemli ben bunu anladım ahmet nejdet sezer anayasa kitapçığını fırlattığında neler yaşandı hatırlayalım bence bu makama gelmiş birisi sakin ve uzlaştırıcı olması gerekiyor yoksa ülkede göstergeler hemen değişebiliyor.

26
3
yanıtYanıtla
makarnanın hikmeti,kömürün marifeti:

nankörleşmeyelim lütfen, bilip bilmeden de eleştirmeyelim hemen. dolarımız var ki, yükseliyor. ya olmasaydı. unutmayın ki;ülkemiz imf ye bile borç veriyor. hem de dolar olarak.

10
16
yanıtYanıtla
Tüm 95 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title