Haberler

Erdoğan: Koalisyon Hükümeti Kurulamaması Üzerine Türkiye'yi Yeniden Seçime Götürdüm Çok...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 14. muhtarlar toplantısında konuştu. 1 Kasım seçim sonuçlarını değerlendiren Erdoğan, "1 Kasım seçim sonuçlarının çok iyi okunması gerektiğine inanıyorum. Tabi bu iş burada bitmedi, bitmez. Milletimiz 1 Kasım'da ben koalisyon istemiyorum, güçlü bir tek parti iktidarı ile yoluma devam etmek istiyorum mesajını verdi. 7 Haziran sonrasında siyasi partilerimiz çok iyi bir sınav vermedi, veremedi. Uzlaşmaya varmak yerine kendi hesapları doğrultusunda hareket eden partilere, milletimiz bu politikalarını onaylamadığını sandıkta gösterdi. Cumhurbaşkanı olarak Meclis çatısı altında bir koalisyon hükümeti kurulamaması üzerine, anayasanın bana verdiği yetkiye dayanarak Türkiye'yi yeniden seçime götürdüm. Çok eleştiriler yaptılar. Şöyledir böyledir. Beştepe'nin yolunu bilmeyenlerle yola gidilir mi?" dedi.

"BU MANKURTLARA MAALESEF GÜNÜMÜZDE DE RASTLIYORUZ"

Erdoğan, "Osmanlı'nın son ve Cumhuriyet'in ilk dönemlerinde Abdullah Cevdet gibi sözde aydınlar, kendileri gibi düşünmedikleri için milletlerini sevmediklerini açıkça ifade etmekten dahi çekinmiyorlardı. Hatta bu milletin yerine dışarıdan başka bir ırk getirmeyi, teklif edecek kadar ileri giden bu mankurtlara maalesef günümüzde de rastlıyoruz. İdeolojik saplantıları çerçevesinde belirledikleri istikamette gitmeyen millete her türlü hakareti hak gören bu güruhun etki alanı giderek daralıyor. Türkiye'nin doğrudan halkın oyu ile iş başına gelmiş ilk cumhurbaşkanı sıfatını taşıyor olmak bu kardeşiniz için ayrı bir mutluluk kaynağıdır" ifadelerini kullandı.

"PAZAR GÜNÜ TARİHİ BİR SEÇİM YAŞADIK"

Erdoğan, "Allah bizi millete hizmet yolundan kitabımız Kuran-ı'ın ifadesi ile Sırat-ı müstakim'den ayırmasın. Geçtiğimiz pazar günü tarihi bir seçim yaşadık. Seçime katılımın yüksek olması milletimizin iradesine sahip çıkmasının göstergesidir" dedi.

"7 HAZİRAN SEÇİMLERİ, TÜRKİYE'NİN UZUN YILLARDIR ALIŞIK OLMADIĞI BİR MECLİS TABLOSU ORTAYA ÇIKARDI"

Erdoğan, "1 Kasım seçimleri 7 Haziran seçimlerinin tekrarı mahiyetinde bir erken seçimdi. 7 Haziran seçimleri, Türkiye'nin uzun yıllardır alışık olmadığı bir Meclis tablosu ortaya çıkardı. Türkiye, 2002 yılı Kasım ayından beri ilk defa bir siyasi partinin tek başına hükümet karamadığı Meclis tablosu ile karşı karşıya kaldı. 7 Haziran seçimlerinin öncesinden başlayarak 1 Kasım'a kadar geçen süreçte bir takım siyasetçilerin ve partilerin. Ülkenin istikrar ve güven ortamının tehdit eden söylemlerini, politikalarını hep birlikte izledik" açıklamasında bulundu.

"YÜZDE 60'LIK BLOK HEVESİ İLE BAŞLAYAN O RÖVANŞİST BİR ANLAYIŞ"

Erdoğan, "Meclis'te temsil edilen siyasi partilerin çoğunun 7 Haziran seçim sonuçlarını doğru değerlendiremediklerini gördük. Yüzde 60'lık blok hevesi ile başlayan o rövanşist bir anlayış ile tırmandırılan söylemler Türkiye'yi zorlu bir imtihan ile karşı karşıya bıraktı. Yüzde 41 oy almış bir parti yok sayılarak masa başında tasarlanan suni ve hayata geçirilmesi mümkün olamayan siyaset mühendisliği projeleri partilere ve millete adeta dayatılmaya çalışıldı. Huzur ve güven ortamının tehlikeye düştüğüne şahit olduk. Bölücü terör örgütü ve sırtına ona dayadığını açıkça belirten bir parti Türkiye'yi yeniden kanın, gözyaşının hakim olduğu günlere döndürmek için var gücü ile gayret gösterdi" ifadelerini kullandı.

"MUHTARLAR OLARAK ÇILGINA DÖNMEZ MİSİNİZ?"

Erdoğan, "Siz muhtarlar olarak caddelerin sokakların kanal açılmak suretiyle yaşanılmaz hale getirilmesini nasıl değerlendirirsiniz? Muhtarlar olarak çılgına dönmez misiniz? çünkü bu bir ihanet. Bunlar ihanet şebekesi. Benim huzur içinde yaşayacağım sokağıma belediye bir kanal açacaksa, bunu ya içme suyu kanalı olarak açar, ya atık su kanalı açar veyahut da TEDAŞ gibi altyapı için kanal açar, arkasından kapatırlar" dedi.

"HİZMET ALIMI SURETİYLE KENDİ YANDAŞLARINA İŞ VERDİLER PARAYI TERÖR ÖRGÜTÜNE AKTARDILAR"

Erdoğan, "Ama bunlar tam aksine, bunun için değil oralara güvenlik güçleri giremesin, vatandaş rahat hareket edemesin diye bu tür kanallar açıldı. Bunu belediyelerin iş makinalarıyla yaptılar. Kapatmayı neyle yaptılar? Hizmet alımı suretiyle kendi yandaşlarına iş verdiler, parayı da ora vasıtasıyla terör örgütüne aktardılar. Bütün bunlar takip ediliyor, içişleri bakanlığımız müfettişleriyle takip ediliyor. Gereği yapılacak bunların. Paralel devlet adını verdiğimiz şer şebekesi, tüm imkanlarını Türkiye'nin kazanımlarına saldırmak için seferber etti. İş çevrelerinden bir grup da maalesef bu koroya katıldı. Burada toplantılar yapıyorum. Bir iş adamı şunu söyledi, güneydoğunun insanı. ve 11 yıldır bekletilen bir yol işini almış. Aynen batıdaki gibi, bizim beton asfalt dediğimiz ki uzun yıllara sari dayanıklılığı olan, üstüne asfaltın atıldığı yol yapacak. 11 yıldır bu iş sürüyor. Ben dedi ihaleyi aldım orayı yapıyorum ve yanımda çalışanların hepsi oradaki iki tane ilçenin, benim Kürt kardeşlerim onlar çalışıyor. Tehdit ediyorlar, şu kadar patronunuz para verecek, vergi verecek. Vermediği takdirde burası yakılır. Verilmediği için 20 adet iş makinası ve kamyonunu yakıyorlar. Şantiye şefinin de taksitle aldığı otomobili de yakıyorlar. Yahu bende Kürdüm diyor, biz hayırlı bir iş yapıyoruz. Buralar kazalarla yaşadığımız yoldu, batıdaki gibi yol yapıyoruz. Yapmayın etmeyin demesine rağmen onun da aracını yakıyorlar" diye konuştu.

"FATURASINI HÜKÜMETE ŞAHSIMA KESMEK GİBİ OLAĞANÜSTÜ GAYRET İÇİNE GİREREK KATİL DEVLET, SARAY DEDİLER"

Erdoğan, "Bunun faturasını hükümete şahsıma kesmek gibi olağanüstü gayret içine girdiler. Ne dediler? Katil devlet, katil saray. Biz hizmetten başka bir şey düşünmedik. Bütün derdimiz bizim bu ülkede hizmet oldu. Biz bir şey söyledik. Bugün gelişmiş ülkelerde, batı dünyasında ne varsa, benim ülkemde de o olacak dedim. Ülkemde de batıda ne varsa doğuda da o olacak dedik" ifadelerine yer verdi.

"MERKEL'E GELME ÇAĞRISI YAPTILAR AKADEMİSYENLERİ GAZETECİLERİ TOPLAYIP BİLDİRİLER YAYINLATTILAR"

Erdoğan, "Maalesef yalanın, iftiranın, kibrin, terbiyesizliğin, uzlaşmazlığın her çeşidinin sergilendiği bu karmaşık süreç milletimizi gerçekten çok rahatsız etti. Sadece içerde fitne ateşini körüklemekle yetinmediler, yurtdışında da kampanya organize ettiler. Bir yanda ülkemizi ziyaret eden Merkel'e gelme çağrısı yaparken, öte yandan akademisyenleri gazetecileri toplayıp bildiriler yayınlattılar. Onlar da bu işin aslı bu mu diye sorma nezaketini göstermediler. Yani Türkiye'yi tanımadan uzattıkları kağıda imza attılar. Türkiye'nin yaşadığı bu sıkıntılı durum karşısında, benim seyirci olmam, bir kenarda beklemem, sessiz kalmam düşünülemezdi. Hatta hatırlarsanız 10 Ağustos'tan önce ne demiştim? Alışılmış bir cumhurbaşkanı olmayacağım demiştim. Benim tarafım bellidir. Bazıları diyor ki tarafsız olman lazım. Tarafsız olmak hak konusundadır. Ama ben tarafım, kimden tarafım? Ben milletin tarafındayım" diye konuştu.

"KOALİSYON HÜKÜMETİ KURULAMAMASI ÜZERİNE TÜRKİYE'Yİ YENİDEN SEÇİME GÖTÜRDÜM ÇOK ELEŞTİRDİLER"

Erdoğan, "Milletimin menfaati neyi gerektiriyorsa onu korumak zorundayım. Cumhurbaşkanı olarak Meclis çatısı altında bir koalisyon hükümeti kurulamaması üzerine, anayasanın bana verdiği yetkiye dayanarak Türkiye'yi yeniden seçime götürdüm. Çok eleştiriler yaptılar. Şöyledir böyledir, cumhurbaşkanı taraf tutuyor, bilmem ne falan" dedi.

"BEŞTEPE'NİN YOLUNU BİLMEYENLERLE YOLA GİDİLİR Mİ?"

Erdoğan, "Ben muhtarlarımıza bir şey söyledim. Beştepe'nin yolunu bilmeyenlerle yola gidilir mi? Biz bugüne kadar tüm sorunlarımızın çözüm adresi olarak milleti, milli iradeyi gören bir anlayışa sahibiz. Çözümün içerde ve dışardaki güç odaklarında, terörde, kaosta değil millette aranmasını istedik. Bak hemen anında milletin iradesi tecelli etti, işi bitirdi. Hamd olsun milletimiz bizi mahcup etmedi. Bir kez daha kendisine olan güvenimizi itimadımızı teyit etti. Biz milletin tercihlerine hep saygı gösterdik, bundan sonra da devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

"TÜM ZAMANIMIZI, ENERJİMİZİ 2023 HEDEFLERİMİZE TÜRKİYE VİZYONUMUZA TEKZİF EDECEĞİZ"

Erdoğan, "Türkiye Gezi olaylarıyla ilk kıvılcımı çakılan, 17-25 Aralık darbe girişimiyle bir adım öteye taşınan, bölücü terörle daha da tırmandırılan zor bir dönemi artık geride bırakıyor. Tüm zamanımızı, enerjimizi 2023 hedeflerimize, bölgedeki sorunların çözümüne, büyük ve güçlü yeni Türkiye vizyonumuza tekzif edeceğiz" açıklamasında bulundu.

"7 HAZİRAN SONRASINDA SİYASİ PARTİLERİMİZ ÇOK İYİ BİR SINAV VERMEDİ, VEREMEDİ"

Erdoğan, "1 Kasım seçim sonuçlarının çok iyi okunması gerektiğine inanıyorum. 7 Haziran sonrasında siyasi partilerimiz çok iyi bir sınav vermedi, veremedi. Uzlaşmaya varmak yerine kendi hesapları doğrultusunda hareket eden partilere, milletimiz bu politikalarını onaylamadığını sandıkta gösterdi" dedi.

"TABİ BU İŞ BURADA BİTMEDİ, BİTMEZ MİLLETİMİZ 1 KASIM'DA BEN KOALİSYON İSTEMİYORUM DEDİ"

Erdoğan, "Tabi bu iş burada bitmedi, bitmez. Milletimiz 1 Kasım'da ben koalisyon istemiyorum, güçlü bir tek parti iktidarı ile yoluma devam etmek istiyorum mesajını verdi. Yine milletimiz, terör örgütlerinin yöntemlerini benimseyenlere bu yolun yanlış olduğunu ifade etti. Taşkınlıklara yönelenler milletimiz tarafından bir kez daha seçim sandığı marifetiyle ikaz edildi, uyarıldı. Siyaset yapacaksan bundan daha güzel yol olur mu? Silahlarla değil, yolları kazmakla değil. 1 Kasım seçim sonuçları göstermiştir ki bu millet Türkiye'yi istikrar ve güven ortamından uzaklaştıracak hiçbir siyasete geçit vermemektedir" diye konuştu.

Erdoğan muhtarlar toplantısından rahatsız olanlara rağmen toplantıların bundan sonra da devam edeceğini söyledi.  14. muhtar toplantısına, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Denizli, Düzce, Eskişehir, İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Konya'dan gelen muhtarlar katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Abdullah Cevdet Beştepe Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title