Haberler

Erdoğan Malatya Türküsü Söyledi, On Binlerce Vatandaşı Coşturdu

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının başında söylediği "Malatya Malatya bulunmaz eşin, gönüller coşturur ayla güneşin" sözü tören alanındaki on binlerce vatandaşı coşturdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya'da toplam yatırım bedeli 1 milyar 162 milyon liralık toplu açılış töreninde konuşuyor. Erdoğan'ın konuşmasının başında söylediği "Malatya Malatya bulunmaz eşin, gönüller coşturur ayla güneşin" sözü tören alanındaki on binlerce vatandaşı coşturdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tören alanındaki on binlerce Malatyalının "İşte meydan işte komutan" sloganlarına karşı "Ben milletimle iftihar ediyorum" dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamasından öne çıkanlar:

EL BAB'I DEAŞ KATİL SÜRÜSÜNE DAR EDEN MEHMETÇİĞE SELAM OLSUN

Bayrağımız için, vatanımız için ülkemizin geleceği için canlarını feda eden tüm Malatyalı şehitlerimizi rahmetle yadediyorum. Şehitlerimizin ailelerine, yakınlarına ve tüm Malatyalı kardeşlerime sabır ve başsağlığı diliyorum. Bu vesile ile başta TSK üst yönetimi olmak üzere eli tetikte, gözü ufukta yüreğinde vatan sevgisiyle nöbet tutan tüm güvenlik güçlerimize, emniyet teşkilatımıza şahsım milletim adına şükranlarımı ifade ediyorum. El Bab'ı DEAŞ'ın katil sürülerine dar eden kahraman Menmetçikleri selamlıyorum. Onlar nasıl gece gündüz bu millet için, bu ülkenin istikbal ve istiklali için canlarını ortadaya koyuyorsa biz de taş üstüne taş koymanın mücadelesini veriyorum.

BÜLENT TÜFENKCİ KARDEŞİM SİZİNLE BURADA ÇALIŞACAK

Kritik dönemde ülkemizin gümrüklerini ve ticaretini emanet ettiğimiz Bakanımız Bülent Tüfenkci kardeşimizin sizlerle birlikte çalışacağına inanıyorum. Malatya Malatya bulunmaz eşin, gönüller coşturur ayla güneşin. Bu şehri ziyadesiyle haklı olan eserlerle hizmetlerle buluşturmak için buradayız. Bugün yatırım bedeli 1 milyar 162 milyon liralık yani 1 katrilyon 162 trilyon liralık proje eser ve hizmetin resmi açılışını yapıyorzu. Ne mutlu Malatya'ya ne mutlu Malatyalılar'a.

SİZLER İSTİKLAL MARŞIMIZIN RUHUNU KAVRADINIZ

TOKİ 338 milyon liralık; yani 338 trilyon liralık yatırımla 3 bin 387 konutu, 32 dersliği bitirdi. Enerji Bakanlığımız trafo yenileme ve enerji iletim hatları çalışmalarını gerçekleştirdi. Ben milletimle gurur duyuyorum, milletimle iftihar ediyorum. Sizler istiklal marşımızın ruhunu kavradınız. 15 Temmuz gecesi benim milletim F-16'lara göğsünü gerdi mi, tanklara göğsünü gerdi mi, toplara göğsünü gerdi mi? Modern silahlara göğsünü gerdi mi? Benim milletim eşi benzeri olmayan bir millet. Çünkü şuna inanmıştı; şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda! Canı cananı bütün varlığımı alsın da Hüda! Etmesin beni dünyada tek vatanımdan cüda diyerek tankların üzerine yürüyordu.

İDAM BANA GELDİĞİ ZAMAN BEN BUNU ONAYLARIM

16 Nisan'da inşallah! İki parlamentoda inşallah gelecek oradan da bir evet çıkaracağız. Ondan sonra kardeşinize gelecek. Bana geldiği zaman ben bunu onaylarım. 248 şehidimiz var. Bundan hiç endişeniz olmasın. İçişleri Bakanlığımızın yatırımları var, Ulaştırma Bakanlığımızın yatırımları var. Belediyelerimiz yol terminal içme suyu, altyapı, mezbahane, parklar, sosyal tesisler 275 trilyon liralık yatırımı Malatya'ya kazandırdı. Bunların açılışlarını da gerçekleştiriyoruz.

MİLLETİMİZE ULAŞMAK İÇİN DAĞLARI DELE DELE GİDİYORUZ

Malatya'da özel sektörümüz de hiç boş durmuyor. Hamdolsun, onların önünü açmak, yurtdışına açılmalarını sağlamak için gereken desteği verdik, veriyouz, vereceğiz. Malatya merkezden Arapgir'e, Darende'den Yeşilyurt'ta, Batalgazi'den Pötürge'ye kadar şehrimize kazandırdığımız eserlerin hayırlı olmasını diliyorum. Hizmet etmek yatırım yapmak herşeyden önce gönül işidir. Aşk işidir. Sevda işidir. Dertli olmayan bunlar ıyapamaz. Aşık olmayan bunları yapamaz. Biz Ferhat'ız Ferhat! Ferhat dağları nasıl deldiyse biz de bu hizmetlerle milletimize ulaşmak için dağları dele dele gidiyoruz. İnanç varsa imkan vardır.

KANDİL'LE BERABER HAYIR DİYENLER ONLARLA AYNI DEĞİL Mİ?

Kişi başına milli geliri 3 bin 500 dolardan 11 bin dolara çıkardık. Nereden nereye? Başörtülü kızlarımızın üniversitelerde okuyamadığı bir Türkiye vardı. Ama ne oldu? Üniversitelerimiz başörtülü kızlarımıza açıldı mı? Emir Kandil'den geliyor. 'Hayır diyeceksiniz' diyorlar. Kandil 'hayır' diyor. Kandil'le beraber 'hayır' diyenler onlarla aynı değil mi? Bizim değerler sistemimizde kişi sevdikleriyle beraberdir.

BU SİSTEM BİR AVUÇ ELİTİN GÖNLÜNÜ HOŞ TUTUYOR

Vesayet odaklarının millete ayar vermeye çalışanların, milletin sırtından para kazanmaya alışmış bir avuç elitin gönlünü hoş tutmaktan başka mahareti olmayan bir sistem var. Nereye elinizi atsanız orada büyük bir yıkımla sorunlar yumağı ile karşılaşıyorsunuz. 14 yıl boyunca inançla, cesaretle hepsinden ötesi aşkla çalışarak Türkiye'yi o karanlık günlerinden aydınlığa çıkardık. Bir taraftan Merkez Bankası'nın kasasını doldururken diğer taraftan borçları kapattık. Şu anda milli gelir ortada. Ülkenin dört bir yanına bölünmüş yollarla, köprülerle hızlı tren hatlarıyla, havalimanlarıyla donattık.

KANDİL'DEKİLER ANA MUHALEFETİN BAŞI ANLAMAZ Kİ!

2428 adet derslik inşa ettik. 800 yataklı bölge hastanesi yaptık. Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin inşaası sürüyor. 36 kilometre bölünmüş yolu olan Malatya'ya biz bu yolu 373 kilometreye çıkardık. İşte bunun için evet. Şimdi de 6 adet bölünmüş yol projemizin yapımı devam ediyor. Sivas-Malatya Hızlı Tren Projesi altyapı çalışması devam ediyor. Malatya-Elazığ Hızlı Tren ihalesine bu yıl çıkıyoruz. Malatya'nın refah düzeyi yükseldi. Malatyalı çiftçilerimize sadece geçen yıl 194 trilyon liraya tarımsal destek ödemesi yaptık. Kandil'deki ondan anlamaz ki! Onunla beraber hareket eden ondan anlamaz ki! Ana muhalefet de anlamıyor zaten!

ÜLKE VE MİLLET OLARAK YENİ BİR YOL AYRIMINDAYIZ

Ana muhalefetin başındaki zatın SSK genel müdürü olduğu dönemde hastanelere sağlam gir hasta çıkardın. Hala eski Türkiye diyorlar. Allah nasip ettiği sürece hizmete devam edeceğiz. Ülke ve millet olarak yeni bir yol ayrımındayız. Türkiye daha önce başlayan Cumhuriyet tarihi boyunca hep bir sistem tartışması yaşamıştır. Tek parti döneminde milletin iradesi sözkonusu değildir. O zaman CHP vardı. O dönemde siyasi partinin yani CHP'nin il başkanı valiydi. Bunlar bir de demokrasiyi konuşuyor. Bunların demokrasiyle alakası yok. Asıl diktatör bunlar. Bunlar bizim Cumhuriyet tarihimizi gölgelediler.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Türkiye Malatya Politika Haberler

title