Haberler

Erdoğan Kadınlar Günü Videosunda Yer Aldı, Video Rekor Kırıyor

Güncelleme:

Erdoğan'dan kadınlar günü videosu. Salonda yayınlanan video sonrası coşkuyla izlendi. Erdoğan, ünlü isimlerle birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile kameralar karşısına geçtiği videoyu salonda muhtarlara izletti. Salonda alkış tufanı koptu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan muhtarlara hitap ettiği konuşmasında, ünlü isimlerle birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile kamera karşısına geçtiği videoyu salonda muhtarlara izletti. Salonda alkış tufanı koptu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda muhtarlara hitap etti.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

"Bırakın onu bunu karalamayı bu ülke için ne yaptınız onu söyleyin. Proje namına hiçbir şey yok. Bu ara ne söylüyorlar. Neymiş partilerini kapatılacakmış. Senin partini neden kapatsınlar? Ben genel başkan olduğum parti 2007'de kapatılmak istendi.

Hiçbirinin sesi çıkmadı. Hatta biri Ankara'da hakimler savcılar var dedi. Kapatılsa zil takıp oynayacaklar. Bunu söyleyenler şimdi partimiz kapatılacak diyorlar. 2010'da parti kapatılmasını yasaklayalım dedik. O maddenin görüşülmesinde Meclis'i terk ettiler. Ne yazık ki partimin içinden de ihanet edenler çıktı.

Onlar da o maddenin görüşülmesinde bulunmayınca 330'u yakalayamadı. yakalasaydık partilerin kapatılması kaldırılacak ve bunlar konuşulmayacaktı.

Geçenlerde Başbakan'a da söyledik. Bu işi Meclis'e getirin. Bir hafta içinde birlikte yasa teklifini getirelim. Zor bir iş değil, 3-5 maddelik bir iş... Zorlaştırmayı değil, tamamen ortadan kaldıralım.

Bunun adımı atılsın, milleti aldatmaya gerek yok. Dürüst olmak gerekli. İktidar partisi adım attı, tekrar gelin destekleyin. Kaçmayın. İş işten geçmiş değil. İktidar partisi, anayasa değişikliği teklifini sundu. 4 parti bir araya gelsin. Hatta 4 partiye de gerek yok, ana muhalefet partisi ile iktidar partisi bir araya gelsin bu iş çözülsün. Ondan sonra da kimse kuşlardan haber aldım, benim partimi kapatacaklar diye ortada dolaşmasın."

"BÜYÜK DEVLETLERE BURALAR YAKIŞIR"

İçinde bulunduğumuz saray için ana muhalafet partilideri "kaçak saray" diye atıp tutuyor. Büyük devletlere buralar yakışır. Bunu böyle bileceksiniz.

Erdoğan, ünlü isimlerle birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile kameralar karşısına geçtiği bir videoyu salonda muhtarlara izletti. Salonda alkış tufanı koptu.

"3,5 MİLYAR FİDAN VE AĞAÇ DİKTİK"

12 Eylül öncesinde kardeşi kardeşe kırdırmak için kurulan tezgahları, katledilen evlatlarımızı unutmadık. Gezi olayları sırasında sergilenen, panzer insanları ezip geçti, annelerin kucaklarından çocuklarını alıyorlar ahlaksızlıklarını unutmadık. Bunları unutmadık. Dönemimizde 3,5 milyar fidan ve ağaç diktik biz. Bize kalkıp Taksim'de 12 tane ağacın söküldüğünü, şöyle yapıldı böyle yapıldı, hepsi yalan.

Sökülerek, modern imkanlarla, ağacı söker bir başka yere de gider diker. Taksim'den alınıp hürriyet tepesine dikilecek ağaçlarla ilgili kıyameti kopardılar.

"NEREDESİNİZ TENCERE TAVACILAR"

Ama Yalova'da asırlık çınarı kestiler, hiç onların sesi çıkmadı. Sarıyer'de sesleri çıkmadı. Neredesiniz tencere tavacılar? O canım canım çınarların nasıl kesildiğini gördünüz.

"GEZİ OLAYLARINI YENİDEN ALEVLENDİRME RÜYASINI GÖRENLER VAR"

Hala masum gençlerin canı pahasına üniversiteleri kavgaların merkezi haline getirme, Gezi olaylarını yeniden alevlendirme rüyasını görenler var. Türkiye o karanlık günleri geride bıraktı. Artık hiçbir vatandaşım bu provokasyonlara rağbet etmiyor, etmeyecek. İçinde şiddet olduğu hiçbir hareketin grubun milletimizden güç almak mümkün değildir.
Bir spot film gösterildi. Bu film internette televizyonlarda yayınlanıyor. Belki seyretmeyenler vardır diye, bunu sizlerle birlikte bir daha seyredelim. Ne diyoruz bu filmde, kadına şiddet insanlığa ihanettir. Kadın erkek engelli çocuk yaşlı dediğimiz herkes insandır. Neşet Ertaş, kadın insan, erkek insanoğlu diyor. O meşhur roman şarkısında ne diyorlar, o da Allah kuludur her kim olursa olsun. Karşımızdakine kadın diyerek, erkek diyerek, şu mezhepten diyerek değil de insan olarak baktığımızda pek çocuk meselenin kendiliğinden çözüm yoluna girdiğini görürüz.

"ÖZGECAN'IN ANNE BABASI AFFEDERSE AFFEDEBİLİR"

Ah ah ben Uşak'ta 2006 orada konuşmamda dedim ki, "devletin bireysel suçları yani bir kişinin bir kişiyi öldürmesine karşı affetme yetkisi yoktur. Öbürünün affetme yetkisi mağdurundur, mazlumundur. Diyelim ki Özgecan'ın annesi babası affederse affedebilir. Devlet Özgecan'ın katilini failini ki hemen yakalandılar, affetme yetkisine sahip değildir"
Ağırlaştırılmış müebbet hapisle bu süreç şu anda işliyor. Bu konuda artık sorumluluk yargınındır. Yargı bu konuda adaletle karar vermek durumundadır ki o anne o baba ne yapsın, huzura ulaşmaz ya, kısmen biraz huzur bulur.

"KADINLAR ALLAH'IN TÜM İNSANLIĞA BİR EMANETİDİR"

Mahallesinde şiddete uğrayan mazlum durumuna düşen kadınların bulunduğu muhtarımız, eğer bu sıkıntı kendi aile fertlerinden birinin başına gelmiş gibi hissedip gerekli mücadeleyi verecektir. Allah'ın emanetine sahip çıkmayan milletin emanetine de sahip çıkamaz. Kadınlar Allah'ın tüm insanlığa bir emanetidir.

Ben bunu söyledim diye, bir kadın STK'sının başında olan kadın diyor ki "kadın emanetmiş nasıl söylenir" diyor. Bu yüceltmedir, kadının önemini ortaya koymadır. İnsan emanetinin kıymetini bilmezse insan değildir. Emanete hıyanet neyse odur. Ben muhtarlarımızdan bu konuda çok daha fazla hassasiyet bekliyorum.

"ERKEKSEN PANTOLONUNLA DOLAŞ"

İç Güvenlik Yasa Tasarısı birilerini rahatsız ediyor. Engelleye engelleye daha 50 madde görüşülebildi. Çıkacak, o ayrı mesele. Ama neden bize zaman kaybettiriyorsun? Bunu yasal yönden engelleyebiliyorsan engelle. Zaman kaybettirmekten başka bir işe yaramıyor. Adam elinde molotofkokteyli ile dolaşıyor. Her şeyi yaktılar yıktılar. Serap kızımızı molotofkokteyliyle yaktılar. Havai fişekler can almaya dönüştü. Demir bilye ile sapan... Biz çocuklukla farklı kullanırdık. Bunlar can almak için kullanıyor. Silah neyse molotofkokteyli o. Şimdi bunların cezası artıyor, bundan rahatsızlar. Terörist değilsen maske takmana gerek yok. Neden maske? Niye etek? Erkeksen pantolonunla dolaş, niye etek? Orada da yine hanım kardeşlerimize saygısızlık var. Tanınmayalım diye, altta etek, yüzüne maske. Bir kısmı da parlamentoda maskeyle oturuma katıldı. Nasıl bir milletvekilisiniz? Neymiş poşu takmış poşunun takılma şekli başkadır. Yasal olmayan şeyleri meşrulaştırma gayreti var."

Kaynak: SonDakika.com / Gündem

Recep Tayyip Erdoğan Ak Saray Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title