Haberler

Erdoğan : İstedikleri Yerde Kongreye Mongreye Gerek Yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Silahlı kuvvetlerimizin dışa bağımlılığını yüzde 50'nin altına indirmiş vaziyetteyiz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

"Silahlı kuvvetlerimizin dışa bağımlılığını yüzde 50'nin altına indirmiş vaziyetteyiz. Bunun daha da ileri gitmesi gerekiyor"

"Parçalarından birini de dışardan alıyorsunuz. Sonra bu ürünü dostunuz olan ülkelere satmak istediğinizde, biranda karşınıza, dışarıdan alıp kullandığınız o parçanın lisansörleri çıkıyor. 'Hayır' diyorlar. 'Bunu kendiniz kullanabilirsiniz'. 'Ama başka kimseye satamazsınız' diyorlar. ya biz dost değil miyiz ? Biz stratejik müttefik değil miyiz, model ortak değil miyiz ?"

"Sana geldiği zaman, 'model ortağız', diyorsun, ' kongreden geçmesi lazım'. İstedikleri yerde kongreye mongreye gerek yok"

Haber: Özgür ALTUNCU / Kamera: Yaşar KAÇMAZ - İstanbul DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayrımcılığa Karşı Kadın Hakları Derneği ( AK-DER ) tarafından Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen "28 Şubatlar Bin Yıl Sürmez" toplantısında üstü kapalı olarak ABD'ye eleştirdi.

Konuşmasında sözü yeni anayasa ve başkanlık sistemine getiren Erdoğan, savunma sanayinde Türkiye'nin çok önemli projeleri hayata geçirdiğini hatırlattı. Erdoğan," Pek çok önemli projeyi hayata geçirdik. Hala aşamadığımız engeller, hala aşamadığımız sorunlar var. Silahlı kuvvetlerimizin dışa bağımlılığını yüzde 50'nin altına indirmiş vaziyetteyiz. Bunun daha da ileri gitmesi gerekiyor"dedi.

MODEL ORTAK DEĞİL MİYİZ ?

Yeni bir ürün üretildiğinde üretim aşamasında bazı sorunlarla karşılaşıldığını söyleyen Erdoğan, " Parçalarından birini de dışardan alıyorsunuz. Sonra bu ürünü dostunuz olan ülkelere satmak istediğinizde, biranda karşınıza, dışarıdan alıp kullandığınız o parçanın lisansörleri çıkıyor. 'Hayır' diyorlar. 'Bunu kendiniz kullanabilirsiniz'. 'Ama başka kimseye satamazsınız' diyorlar. ya biz dost değil miyiz 'Biz stratejik müttefik değil miyiz, model ortak değil miyiz ' Niye bize bunu yapıyorsunuz? 'Kongreden geçmesi şart'. Tamam da bize olduğu zaman kongreye sormamızı sormuyorsun. Ama sana geldiği zaman, 'model ortağız', diyorsun, ' kongreden geçmesi lazım'. İstedikleri yerde kongreye mongreye gerek yok" diye konuştu.

Erdoğan,Türkiye'nin her alanda hak ettiği yere ulaşması için yeni Anayasa ve Başkanlık sisteminin şart olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title