Haberler

Erdoğan İstedi! TSK'dan İstanbul'un Fethi İçin Özel Birlik

Güncelleme:

İstanbul'un fethinin 562'nci yıl dönümü kutlamaları için TSK Erdoğan'ın isteğiyle özel bir 'Fetih Birliği' oluşturdu. Fetih Birliği kutlamalara bu yıl ilk kez katılacak.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, her yıl 29 Mayıs'ta yapılan ancak bu yıl 30 Mayıs'a alınan fetih kutlamalarına TSK'dan aktif katılım istedi. Bunun üzerine TSK, fetih kutlamasına 84 kişilik Mehteran Takımı'nın yanı sıra İstanbul'daki 1'inci Ordu bünyesinde görevli personelden birlik oluşturdu ve 'Fetih Birliği' adını verdi.

MÜTHİŞ TESADÜF

TSK, kutlamalara bu birlikle katılmayı kararlaştırdı. 'Fetih Birliği' 478 kişiden oluşacak. Böylece TSK, kutlamalara 84'ü Mehteran Takımı, 478'i de 'Fetih Birliği'nden olmak üzere 562 kişiyle katılmış olacak.

14 AYRI KIYAFET GİYECEKLER

Mehteran Takımı'nın arkasında yürüyecek olan Fetih Birliği'nin kıyafeti ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanıyor. Birlikte yer alacak askeri personel Osmanlı Ordusu içinde yer alan değişik birlikleri temsil eden 14 ayrı kıyafet giyecek. Böylece Fetih dönemindeki Osmanlı Ordusu'nun tüm sınıfları geçit töreninde temsil edilecek.

GELECEK YIL BELİRSİZ

Askeri kaynaklar, TSK Mehteran Takımı'nın geçmişteki tüm kutlamalara katıldığını belirterek, bu yıl ilk kez Fetih Birliği'nin de törenlerde yer alacağını söylediler. Fetih Birliği'nin önümüzdeki yıllarda da törenlerde yer alıp almayacağı ise netleşmedi. İstanbul Valiliği ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın Yenikapı'da ortaklaşa düzenleyeceği kutlamalara Cumhurbaşkanı Erdoğan'la birlikte Başbakan Ahmet Davutoğlu da katılacak.

Geçen yıl Soma'da 301 madencinin öldüğü facia nedeniyle birçok etkinlikle birlikte Fetih kutlamaları da iptal edilmişti. 2011 yılındaki Fetih törenlerine ise hükümeti temsilen kimse katılmazken, dönemin İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş törenlere katılmıştı. (Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Güncel Haberler

500

Yorumlar (109)

O KADAR:

REİS NE DERSE O

28
64
yanıtYanıtla
TAYYİP REİS:

. . . . . . . . . . . . . . BAŞ KOMUTAN. . . . . . . .

21
49
yanıtYanıtla
ÖÖÖÖÖ MÖ KAFASI ÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ:

SADDAM . KADDAFİDE. ÖZEL BİRLİKLERİ VARDI

45
18
yanıtYanıtla
Yeniden AKP Mobil-IOS:

Eski bir MHP li olarak oyum AKP MHP gitsin Berk'in Elvan'ın katili devlet desin, bu nasıl bir milliyetçi ruhudur . Ey bahçeli MHP li biri devletine milletine laf etmez. Bu Yüzden oyum AKP AKP AKP sizden daha milliyetçi bunlar .

25
32
yanıtYanıtla
Yazık:

AKP yi sevdiğim için oy vermiyorum CHP, MHP ve HDP gibi üçlü ittifak olan bu ülkeye hiç bir katkısı olmamış olan partileri görünce Mecburen AKP diyorum.

20
35
yanıtYanıtla
AKGENÇLİKMobil-ANDROID:

İnadına reis inadına AKPARTİ yıkamayacaksınız Türkiye nin ilk Başkanı :RTE

15
38
yanıtYanıtla
halk:

emekli bie asker olarak silahlı kuvvetlerin yumuşadığını görmek beni üzüyor türbeyi sınırları ve adaları koruyamayan tayyip kuvvetleri

23
28
yanıtYanıtla
TeksaslıMobil-IOS:

Inadına AKP

14
36
yanıtYanıtla
Nurettin KazancıMobil-IOS:

Memleketin bankaları kıymetli kamu kurumları yahudi şirketlere satın birde utanmadan gösteriş ve oy için fetih kutlaması yapın ne yedinizde bu kadar güzelleştiniz

34
9
yanıtYanıtla
ErtuMobil-IOS:

Akp

12
31
yanıtYanıtla
Tüm 109 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title