Haberler

Erdoğan: "İşine gelince sustu, işine gelince konuştu" -

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Millet kal dediği müddetçe, milletin emanetini de hiç kimseye teslim etmeyiz.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Millet kal dediği müddetçe, milletin emanetini de hiç kimseye teslim etmeyiz. Hele hele milletin bu emanetini Pensilvanya'dan Türkiye'yi karıştırmaya çalışan fitnecilere onların hilelerine, onların tuzaklarına asla ve asla teslim etmeyiz'' dedi.

Partisinin Rize Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği mitingte konuşan Erdoğan, yoksullukla, yolsuzlukla, yasaklarla, çetelerle, mafyayla, hukuksuzlukla, cuntalarla mücadele ettiklerini vurgulayarak, 12 yılda Türkiye'nin ekonomisini, ticaretini, sanayisini, tarımını büyüttüklerinin altını çizdi.

Erdoğan, 12 yılda Türkiye'nin itibarını arttırdıklarını, Türkiye'nin pasaportunun, parasının, bayrağının değerini, itibarını çoğalttıklarını ifade ederek, alandakilere ''Bayrak reklamımızı izlediniz değil mi? İzliyorsunuz değil mi? Nasıl buldunuz?'' diye sordu.

''Bayrak sevdası budur, bayrak aşkı budur, bayrak heyecanı budur'' diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

''CHP kalkmış bizimle bayrak yarışına giriyor. Kılıçdaroğlu sen git yat. Senden bir şey olmaz. Sen önce Hakkari'de Türk bayrağını dalgalandırmayı bir öğren. Hakkari'de anlaşma yaptılar, Türk bayrağını dalgalandıramadı. CHP bayraklarıyla meydana çıktı. Ama biz partimizin Türk bayrağıyla beraber aynen bu alanda olduğu gibi orada da dalgalandırdık. Kardeşliği büyüttük, umudu çoğalttık, heyecanı, coşkuyu, bunu arttırdık. Her ne yaptıysak Türkiye için yaptık. Her ne yaptıysak, sizler için, çocuklarımız için, geleceğimiz için yaptık.''

Türkiye aleyhine olan ne varsa bütün bunların karşısında durduklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin lehine ne varsa, onun yanında dik durduklarını söyledi.

-''Milletin emanetini milli irade hırsızlarına teslim etmedik''

Türkiye'nin büyümesinden, itibarından rahatsız olanların bulunduğuna işaret eden Erdoğan, şöyle devam etti:

''Dünyada artık Türkiye etkin bir ülke oldu mu? Bölgesinde etkin bir ülke oldu mu? Bundan rahatsız oldular. Ne yaptılar? Şu AK Parti'yi buradan gönderelim dediler, şu AK Parti'yi yıpratalım dediler, AK Parti'yi durduralım ki Türkiye dursun dediler, şu AK Parti'yi yıpratalım ki Türkiye geri gitsin dediler, AK Parti iktidarı, millete yani ehline teslim etti. Onlar 'iktidarı milletten alalım, yeniden medyaya, yeniden o malum sermaye çevresi var ya onlara, yeniden faiz lobilerine, yeniden kan lobilerine, yeniden vaiz lobilerine teslim edelim' dediler. Terör, savaş lobileri hep beraber çullandılar. Bunun için önce Gezi olaylarını başlattılar ama Rize gezicileri buraya sokmadı. Rize'nin yiğit evlatları buraya sokmadı, 'Size burası yasak' dedi. Niye? Çünkü onlar yapılan yatırımları, çevreciliği, her şeyi, bu iktidarda nasıl olduğunu görmüşlerdi. Arkasından 17 Aralık komplosunu devreye soktular, 25 Aralık komplosunu devreye soktular. Nasıl 12 yıl dik durduysak, bu sefer de dik durduk. Milletin emanetini, milli irade hırsızlarına teslim etmedik, milletin iradesinin çalınmasına müsaade etmedik.''

Konuşması sırasında ''Rize seninle gurur duyuyor '' sloganları üzerine Başbakan Erdoğan, Karadeniz şivesiyle ''Ben bu uşaklara zaten çok güveniyrum, bacılara da güveniyrum'' dedi.

-''İnzivaya çekiliyor''-

''Evelallah sizlerle beraber biz bu yolda dimdik yürüyeceğiz'' diyen Erdoğan, ''Şunu öğrenecekler, iktidarın milletten alınıp, seçkinlere devredilmesine biz göz yummadık, kasetlere, montajlara, dublajlara, iftiralara boyun eğmedik. Bizi buraya siz getirdiniz, millet getirdi, bu yetkiyi bize millet verdi, millet bize ne zaman git derse gideriz. Millet kal dediği müddetçe, milletin emanetini de hiç kimseye teslim etmeyiz. Hele hele milletin bu emanetini Pensilvanya'dan Türkiye'yi karıştırmaya çalışan fitnecilere onların hilelerine, onların tuzaklarına asla ve asla teslim etmeyiz'' şeklinde konuştu. Başbakan Erdoğan şunları kaydetti:

''Çok enteresan, soruyorlar ne diyor, Pensilvanya'da inzivaya çekilmiş. Hayırdır ya Türkiye'de inzivaya çekilecek yer yok muydu? Pensilvanya'dan başka yer bulamadın mı? Konya'da inzivaya çekilseydin ya ,İstanbul'da Ankara'da, bak Rize'de de sana yer verirdik, buralarda invizaya çekilseydin. Güya inzivaya çekilmiş, Mekke ne güne kalmış, Medine ne güne kalmış, oralarda inzivaya çekilseydin. Pensilvanya...Aman yarabbim. Çiftlik, çiftlikte inziva. Sporla ilgileniyor, siyasetle ilgileniyor, magazinle ilgileniyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı'na 'hain' diyebiliyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı'nı, Başbakanı'nı, Meclis Başkanı'nı, bakanlarını rahatlıkla dinliyor. Yanında 30 yıl bulunan güya öğrencilerini dinliyor. Dinlediniz değil mi? Ne diyor? (Hocam diyor beni niye dinledin) diyor? 'Nereye ne getirip götürüyorsun onu izlemek için dinledim' diyor. Şu hale bak ya. Yahu İslam'da bir Müslüman bir Müslümanı dinleyebilir mi, gözetleyebilir mi? Bunların gayeleri için her yol meşru. Her şeyi yapabilirler. Bunlarda şantajcılık var, yeri geldiği zaman onu kullanıyor çünkü, her numara var bunlarda. MİT raporlarıyla, Susurluk'la, 12 Eylül'le, 28 Şubat'la hepsiyle ilgileniyorlar. 35 yıl buna çalıştılar bir yandan 'inzivaya çekildim' diyor, diğer yandan sabah akşam telefon dinliyor. 'İnzivaya çekildim' diyor, insanların mahremini gözetliyor. İnsanların yatak odalarına kadar girmeye çalışıyor''

-''İşine gelince hep sustu, işine gelince konuştu''

Yunus Emre'nin "İlim, ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendin bilmezsen, bu nice okumaktır'' sözünü hatırlatan Erdoğan, ''Bir ceketim var, başka bir şeyim yok diyor. Nasıl bir ceketse bu, içine CHP sığıyor, içine MHP sığıyor, içine holdingler sığıyor, şirketler sığıyor, ananaslar sığıyor, tespihler sığıyor, rafineriler, türlü türlü fitneler sığıyor'' dedi. Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Şimdi bir kaç gündür, yandaş, patronu olduğu gazete onun röportajını yayınlıyor Ne diyorlar? (Herkes konuştu o sustu, o konuşacak) diyorlar. Doğru işine gelince hep sustu, işine gelince konuştu. Filistinli çocuklar ölürken sustu, Gazze'ye bombalar yağarken sustu, Suriye'de 160 bin kardeşimiz öldürülürken sustu, Kahire'de masum insanlar ölürken, Esmamız şehit edilirken sustu. Mavi Marmara'da 9 şehidimiz varken sustu. Bangladeş yanarken sustu, Myanmar'da masumlar cayır cayır yakılırken sustu. Doğu'da Güneydoğu'da gençler ölürken o yine sustu. İmam hatipler kapatılırken sustu, üniversitelerde kızlarımızın başörtüleri açılırken, kaldırılırken yine sustu. Hatta fetva verdi, 'füruattandır' dedi, başınızı açabilirsiniz dedi. Ama aynı zat daha önce ' itikadi meseledir asla' dedi 'açılamaz' dedi.çAma 28 Şubat olunca 'füruattandır, açın' dedi. Hakkını yemeyelim, arada bir konuştu. 12 Eylül'de darbecilere yağ yaktı, 28 Şubat'ta darbecilere ödül verdi. Merhum Erbakan söz konusu olunca suskunluğu bozdu. Ne dedi? 'Beceremediniz artık çekilin' dedi. Vay anasını ya. Mavi Marmara şehitleri için 'otoriteden izin almalıydılar' dedi. Peki senin buradaki şirketlerin, otoriteden niye izin almıyorlar? Otorite onlara müsade etmeyince niye rahatsız oldunuz? Daha anlatacaklarım var ama gerisini Erzurum'a bırakıyorum''

(sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan 28 Şubat Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti!
title