Haberler

Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile Görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile Birleşmiş Milletler Binası’nda bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile Birleşmiş Milletler Binası'nda bir araya geldi.

Erdoğan ve Ruhani görüşmede, ikili ilişkiler ve bölgesel sorunlar hakkında konuştu. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre iki liderin bölgesel konularda daha yakın çalışma konusunda mutabık kaldıkları belirtildi. Erdoğan ve Ruhani'nin ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel meselelerde de işbirliği içinde olmanın önemine işaret ettikleri kaydedildi. Erdoğan'ın İran'ın dini lideri Ayetullah Hameney'e geçtiğimiz günlerde başarılı bir ameliyat geçirmesinden dolayı geçmiş olsun dileklerini sözlü olarak da ilettiği görüşme sırasında, Ruhani'nin de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Tahran'a davet ettiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'nin 2015-2016 dönemi BM Güvenlik Konseyi adaylığına yönelik destekten dolayı İran'a teşekkür ettiği de belirtildi. Görüşmede, ikili ilişkilerin geliştirilmesi açısından Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Toplantısı'nın önemi, Tercihli Ticaret Anlaşması'nın uygulamaya geçirilmesi gerektiği konularında da iki liderin mutabık kaldıkları kaydedildi. - NEW YORK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Recep Tayyip Erdoğan Birleşmiş Milletler İran Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title