Haberler

Erdoğan'ın Zaferini Taçlandıracak Projeler

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Çankaya macerasında da öncelik ekonomiye verilecek. Yeni mega projelerin altında yine Erdoğan'ın imzası olacak.

Türkiye gündemini uzun zamandır meşgul eden Cumhurbaşkanlığı seçimi Recep Tayyip Erdoğan’ın zaferiyle sonuçlandı. 12 yıllık başbakanlığı döneminde Türkiye ekonomisine kazandırdığı projelerle halkın desteğini kazanan Erdoğan, önümüzdeki 5 yıl görevde kalacağı cumhurbaşkanlığı döneminde de yine ekonomiyle gündemde olacak. İstanbul- İzmir Otoyolu, 3. Köprü. 3. Havalimanı, Yüksek Hızlı Tren, Kanalistanbul Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündemindeki öncelikli projeler arasında yer alıyor.

IMF’YE BORÇLAR SIFIRLANDI

Erdoğan'ın başbakanlığındaki 11 yıllık süreçte IMF’ye olan borçların silinmesi, TL’den 6 sıfırın atılması, büyümede dünya ikinciliğinin yakalanması, enflasyon rakamı ve işsizliğin tek haneli rakamlara gerilemesi, ihracatın 3.2 katına çıkarılması, internet abone sayısının 26 kat artırılması, 72 ile doğalgazın götürülmesi gibi pek çok önemli gelişme yaşandı.

ULAŞIMDA DEVRİM

Bu dönemde 16 bin 500 kilometre bölünmüş yol yapılarak, uzunluk 22,6 bin kilometreye çıkarıldı. 26 olan havalimanı sayısı 52'ye yükseldi. Uçakla seyahat eden yolcu sayısı 2002'de 36 milyon iken, bu rakam 2013 sonu itibarıyla 150 milyonu aştı. Asya ile Avrupa kıtaları arasında denizin altından kesintisiz demiryolu ulaşımı sağlayacak Marmaray bu dönemde açıldı.

İŞTE O PROJELER:

İstanbul- İzmir 3.5 saate iniyor

İSTANBUL- İzmir arasını 3.5 saate indirecek Gebze - Orhangazi- İzmir Otoyolu'nun İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nün denizdeki ayakları tamamlandı. Körfez geçişini 70 dakikadan 6 dakikaya indirecek köprü 3 kilometre uzunluğuyla dünyanın en büyük dördüncü köprüsü olacak. Otoyol tamamlandığında mesafe 140 kilometre kısalacak. Böylece 870 milyon TL tasarruf sağlanacak.

Arabalar için de tünel yapılıyor

ASYA ile Avrupa kıtalarını ilk kez deniz tabanının altından karayolu tüneliyle bağlayacak İstanbul Boğazı Karayolu Tüneli (Avrasya Tüneli) iki katlı olarak inşa ediliyor. Yalnızca hafif araçların geçişi için tasarlanan tünelle Kazlıçeşme - Göztepe arası sadece 15 dakikaya inecek.

Havalimanının eşi benzeri yok

2017’de hizmete girecek üçüncü havalimanı yıllık 150 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyük havalimanı olması bekleniyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarından olacak projenin, 120 bin kişiye de iş kapısı olması bekleniyor.

Üçüncü köprü mayısta hazır

Transit trafik yükünü azaltacak aynı zamanda üzerindeki raylı sistemle Asya ve Avrupa'yı hızlı trenle birbirine bağlayacak olan 3. Köprü (Yavuz Sultan Selim), Metrosu ve Marmaray'la da entegre olacak. 56 metrelik genişliğiyle dünyanın en geniş köprüsü olacak. Yavuz Sultan Selim Mayıs 2015’te tamamlanacak.

Demiryolu atılımına hız kesmeden devam

Yüksek hızlı ve hızlı demiryolu projeleriyle kentler arasında günü birlik seyahat yapılabilecek. Bu kapsamda Ankara-Sivas arasındaki 405 kilometrelik mesafede demiryoluyla seyahat süresini 10 saatten 2 saate, İstanbul-Sivas arası seyahat süresini de 5 saate düşürecek. Bursa-Ankara ve Bursa-İstanbul arasındaki seyahati ise 2 saat 15 dakikaya düşürecek. Hızlı Tren projesi tamamlandığında, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Doğankent, Yavuhasan, Yıldızeli, Kalın bölgelerinde kurulacak 7 istasyondan trene binecek olan yolcular, Tokyo üzerinden Güney Kore ve Çin, Urumiçi, İslamabat, Bakü, Tiflis hattını geçerek, İtalya, Almanya, Fransa ve İspanya'ya kadar gidebilecek.

İstanbul - İzmir 3.5 saate iniyor

İstanbul - İzmir arasını 3.5 saate indirecek Gebze - Orhangazi-İzmir Otoyolu'nun İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nün denizdeki ayakları tamamlandı. Körfez geçişini 70 dakikadan 6 dakikaya indirecek köprü 3 kilometre uzunluğuyla dünyanın en büyük dördüncü köprüsü olacak. Otoyol tamamlandığında mesafe 140 kilometre kısalacak. Böylece 870 milyon TL tasarruf sağlanacak.

(Kaynak: Akşam)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Çankaya İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500

Yorumlar (2)

Vatan:

Bundan önceki hükümetlerin yapmadigi altyapiyi Erdoganin basina kalkmak cok sacma... Allah akil fikir e göz acikligi versin...

17
5
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

TAYYİP BEY POROJE BELİ İKİ OĞLUN ŞU ÜÇNLÜK DÜYAYI VERCEK YA ALLAH NASIL HESAP VERCEK TAYYİP BEY KUL HAKIN YİYOR YOLSUZLUK YAPIYOR GARİBANIN EVINI YANDAŞ PEŞKE ÇEKİYOR YANDAŞLARDA BİLAL HAVUZUN PARAYI KOYUR YANDAŞLAR HER YOL ANKARA

0
9
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title