Haberler

Erdoğan'ın Uçağı Kriz Çıkardı

Güncelleme:

Küçük yatırımcı, Cumhurbaşkanı için THY'ye aldırılan uçağı SPK'ya şikayet etti. THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu'ya 7 yıl hapis istemiyle dava açılabilir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için alınan 420 milyon liralık VIP uçak da kamu kurumları arasında yeni bir krize yol açtı. Uçağın bedeli THY tarafından ödendiği açıklanınca küçük yatırımcılar konuyu Sermaye Piyasa Kurulu'na götürüp şikayetçi oldu. Halka açık şirket olan THY'nin bu satın alma ile zarar ettiğini belirten yatırımcılar THY yönetiminin hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.

ŞİKAYETLER ŞİMŞEK'İN AÇIKLAMASI İLE BAŞLADI

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, uçak alımının THY üzerinden yapıldığını açıklaması ile tartışmalar başladı. Şimşek, Erdoğan için alınan uçağın bedelinin de yaklaşık 420 milyon lira olduğunu da kamuoyuna duyurdu. Bu açıklamalarının ardından, küçük yatırımcılar harekete geçti.

SPK'YA ŞİKAYET ETTİLER

Konuyla ilgili olarak hem SPK'ya, İMKB'ye ve THY yönetimine birçok şikâyet gönderildi. Şikayet gerekçesi olarak halka açık olan bir şirketin, Cumhurbaşkanı için uçak alamayacağı belirtildi. SPK Kanunu'na göre de bu durumun örtülü kazanç aktarımı olduğu ve konuyla ilgili olarak inceleme yapılması talep edildi.

TOP SPK'DA

Yasaya göre, SPK'nın öncelikle gelen şikâyetleri ve haberleri değerlendirerek, THY yönetimi hakkında inceleme başlatması gerekiyor. SPK, THY yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunursa, THY yöneticileri koltuklarını kaybedecek ve 3 ile 7 yıl arası kadar hapisle yargılanabilecekler. Yargılama sonunda THY yöneticileri hakkında mali sorumluluk davasısıda açılabilir.

YASA NE DİYOR ?

Sermaye Piyasası Kanunu'nun 21. Maddesi uyarınca, "halka açık bir şirketin söz konusu maddede belirtilen işlemleri yapmak suretiyle kârını veya malvarlığını azaltmak ya da kâr veya mal varlığının artmasını engellemek örtülü kazanç aktarımı suçuna" giriyor.

ŞİMDİ NE OLACAK

SPK kanunu uyarınca kurum yatırımcıların şikayetlerini ihbar kabul edip inceleme başlatması gerekiyor. İnceleme sonunda THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve yönetim kurulu üyeleri sorumlu bulunursa haklarında , örtülü kazanç aktarımı suçlaması ile dava açılabilir.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Recep Tayyip Erdoğan Mehmet Şimşek Hamdi Topçu Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
500

Yorumlar (51)

Muhtar Mobil-IOS:

Buralarda akp li hırsızları savunanlar partinin paralı memurları filan.yoksa kuş kadar beyni olan biri hırsızlığı savunur mu?

59
13
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

Türk halkını temsil eden ve Türk halkının ilk Halk oylaması ile cumhurbaşkanı olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan Başkomutanımıza yakışan da budur, Türk halkı ve ülkemizin değerli Yöneticileri Hiç bir Ülkeden Aşağı kalamaz.

15
52
yanıtYanıtla
zakirmobilWeb@haberler.com:

Küçük büyük demedin milletin kanını emdiniz. Uçağı size hediye edelim bu ülkeden uzak bir yerde yaşayın

37
18
yanıtYanıtla
hasan saran:

ugrasmaya itibarsizlastirmaya devam haberler. com

21
32
yanıtYanıtla
EVLAT:

benim ülkemin parası ile saray da oturuyor benim ülkemin parası ile özel dev uçak alıyor. RAHATIZIM. YERDE BULDUĞU 1 TL''Yİ KENDİ PARASI DEĞİL DİYE CEBINE KOYMAYAN BİR MİLLETİN EVLADIYIM BEN. Bizim gibi evlatlara boyle örnekler değer katmaz. UTANDIRIR. amme halkı.

42
10
yanıtYanıtla
mırıttin:

uçağı bile rekor kırıyor fiyatıyla cenazesini taşırlar inşaallah halk işsiz tayyip sefa sürüyor

30
16
yanıtYanıtla
Yusuf D.:

O Erdoğan''ın değil. . devletimizin, makamın uçağı, görevi bittiğinde cebine koyup gitmeyecek, diğer CB. ları. . diğer devlet erkanı kullanacak, istediğiniz kadar insanları gaza getiren imalı başlık atın Erdoğan sevgisini bitiremeyeceksiniz. . siz böyle kasıtlı yorum-haber yaptıkça biz Erdoğan''ı daha çok destekleyeceğiz.

12
29
yanıtYanıtla
ensar:

Milletin parasıyla amca bunlar ı yapar bu hukumet

28
11
yanıtYanıtla
VatandaşmobilWeb@haberler.com:

Çocuk işsiz, ayın sonunu zor getiriyorum. Benim Halim ne olacak

28
10
yanıtYanıtla
MERT DENEN KIT!:

ULAN SANA KOYUN DEMEK HAYVANA HAKARET! BU DEVLET SAVAŞTAN ÇIKMIŞ EN YOKSUL HALİYLE DÜNYADA EŞİ BENZERİ OLMAYAN, KRALİYET AİLELERİNDE BİLE OLMAYAN DÜNYANIN EN PAHALI YATI SAVARONAYI ALDIKTAN SONRA, DÜNYANIN EN ÜNLÜ HEYKELTRAŞINI GETİRTİP 100 KÜSUR HEYKEL YAPTIRIM ADIMBAŞI DİKİP PARALARI SAÇTIKTAN SONRA UÇAK NE Kİ?! SAVARONA ŞAHSİ OYUNCAK, UÇAK DEVLETİN MAKAMI!

19
19
yanıtYanıtla
Tüm 51 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title