Haberler

Erdoğan'ın Mesut Yılmaz'la Yaptığı İftarın Perde Arkası

Güncelleme:

Saray'daki iftara Tansu Çiller de davet edilmiş ancak Çiller "Yurt dışında olacağım" diyerek daveti reddetmiş. İftara davet edilmeyen tek başbakan ise Bülend Ulusu olmuş.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ramazan başladığından beri her gün bir iftar organizasyonuna katılıyor. Kiminde misafir ama daha çok ev sahibi. Beştepe iftar sofralarının en büyük özelliği toplumun değişik kesimlerini buluşturması. Son olarak geçen haftanın başında eski siyasetçiler o sofranın konuğuydu. Türkiye'nin bir dönemine damga vuran eski başbakanlardan Mesut Yılmaz ve Yıldırım Akbulut gibi isimlerin de yer aldığı 500'den fazla konuğun katıldığı bu iftar çok konuşuldu. Hürriyet gazetesinden Nuray Babacan ve Turan Yılmaz o iftarın perde arkasını araştırdı.

İFTARIN ARKASINDAKİ İSİM BİNALİ YILDIRIM

Projenin perde arkasındaki ismin üç dönem kuralı nedeniyle milletvekili olamayan, Beştepe Sarayı'nın yeni müdavimi Binali Yıldırım olduğu ortaya çıktı. Beştepe'nin iftar programları netleştirilirken son dakikada eski milletvekillerine de iftar yemeği verilmesi fikri gündeme geldi. Binali Yıldırım, merkez sağ partilerden eski milletvekili, bakan ve başbakanların da mutlaka davet edilmesini önerdi. Hatta bakan ve başbakanları, bu arada Hikmet Çetin'i bizzat kendisi arayıp davet etti.

TANSU ÇİLLER DE ARANDI ANCAK...

Eski milletvekilleri aranırken herhangi bir kriter uygulanmadı. AK Partililer ve ilk akla gelen merkez sağ siyasetçiler çağrıldı, ulaşılamayanlar listeye konulmadı. İftar günü gelip çattığında, yemek salonunun girişinde görevlilere nerede oturacaklarını soran eski başbakan ve bakanlara "BM" yanıtı verildi. Diğer masalar için C1, B1 gibi numaralar olduğunu görenler haliyle "BM nedir" diye sormayı ihmal etmediler. Aldıkları yanıt "Baş Masa" oldu. Zaten BM yazan masaya yöneldiklerinde, Cumhurbaşkanı ile oturacaklarını fark ettiler. Eski başbakanlar BM'de olunca gözler eski başbakanlardan Tansu Çiller'i de aradı. Ancak Çiller yoktu. Mesut Yılmaz ise Beştepe'den aranınca yurtdışına çıkma planını iptal ederek iftara katıldı ama Tansu Çiller "Yurt dışında olacağım" diyerek katılmayacağını bildirdi.

DAVET EDİLMEYEN BAŞBAKAN

Hazırlıklar sırasında "Hayatta olan başka başbakan var mı" diye sorulunca 12 Eylül 1980 darbesinin başbakanı Bülend Ulusu da akla geldi ancak, halk tarafından seçilmediği, darbe döneminde başbakanlık yaptığı için iftara davet edilmedi.

4 ESKİ BAKAN'DAN BİR TEK BAYRAKTAR VARDI

Davetli listesinde geçen yasama dönemi haklarında soruşturma komisyonu kurulan bakanların dördü de yer alıyordu. Ancak katılımcılar Egemen Bağış, Zafer Çağlayan, Muammer Güler'i salonda göremediler; Erdoğan Bayraktar ise iftardaydı.

LİSTEDE KİMLER YOKTU Kİ...

İftar yemeğinin toplam 528 kişilik davetli listesi vardı. Kimler yoktu ki... Ağırlık eski AK Partililerdeydi. Eski RP'lilerin de bulunduğu listenin sürprizi ise ANAP ve DYP'lilerdi. İlk dikkat çekenler eski ANAP'lı başbakanlar Yıldırım Akbulut ve Mesut Yılmaz oldu. Erdoğan da bu iki ismi BM'de sağ ve sol yanına oturttu. ANAP'lı bakanlar Mehmet Keçeciler, Oltan Sungurlu, Işın Çelebi, Eyüp Aşık, Ekrem Pakdemirli, Ülke Güney, Vehbi Dinçerler, Cengiz Altınkaya ve Ali Talip Özdemir, DYP'li eski bakanlardan Cavit Çağlar, eski DSP'li bakan Hakan Tartan da davetliler arasındaydı. AK Partili eski Meclis başkanları Cemil Çiçek, Bülent Arınç, Mehmet Ali Şahin ve Köksal Toptan ile birlikte bütün bu isimlerin bazıları da Erdoğan'ın "Baş Masa (BM)" diye işaretlenen masasında yer aldı. SP'nin eski Genel Başkanı Recai Kutan ile Hasan Celal Güzel de yine BM'de konuk edildiler. İftara davet edilmenin kriterleri tam olarak netleşmiş değil. Ak Parti ve ANAP ağırlığı biraz öne çıkmış gibi gözüküyor. Buna karşılık Cumhurbaşkanlığı kaynakları, "Bu ilk iftardı, ramazan bitmeden düzenlenecek ikinci iftara ilkine davet edilmeyenler katılacak" diyerek "Hemen gönül koymayın" mesajını veriyor.

KUTUDA FORS MARKADA RTE

Çorbayla açılan, böreği hünkârbeğendinin izlediği ve güllaç ile final yapılan davetin ardından, Erdoğan, konuklarını tek tek ellerini sıkarak uğurladı. Erdoğan, konuklarına birer kravat da armağan etti. Özel olarak hazırlanan ve kutusunun üzerinde Cumhurbaşkanlığı forsu bulunan kravatların iç tarafında markanın yazıldığı bölümde "RTE" arması dikkat çekti. Bugünlerde RTE armalı kravatlar Ankara siyaset çevrelerinde çok revaçta... (Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Tansu Çiller Mesut Yılmaz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (159)

Halktan biri:

Yiyin milletin parasını zehir zıkkım olsun

64
20
yanıtYanıtla
memet:

bu millet çöpden ekmek toplarken tayip hergün bir ziyafet sanki babsını cebinden veriyor emeklinin haki perişan zehir zıkkım olsun allaha nasıl hesap verceksin ey tayyip birde meydanlarda b en kurranı kerimle yaşıyorum sen kurranı kerimin k sen den bile haberin yok hadi git ordan sen nerde kurranı kerimle yaşamak nerde

27
34
yanıtYanıtla
HANGiSi DAHA NURLU,,,,?:

cevap. elbetteki, , mesut bey daha nurludur, , rte, nin yüzünde hic hayir ve meymenet varmi Allah askina yahu, ,

19
29
yanıtYanıtla
ŞAHİT:

HAYATINDA TEK 1 GÜN ORUÇ TUTMUŞ MU ERDOĞAN. . GÖRMEDEN İNANMAM. . SİZİN HİÇBİRİNİZ ORUÇ TUTAMAZSINIZ, NEFSİNİZ EHİL DEĞİL. HEPİNİZ YALANCISINIZ. .

8
39
yanıtYanıtla
Admin:

Kimin parasıyla iftar verıyon kemer sık bu savurganlık nıye gör yunanın halini

27
15
yanıtYanıtla
ÖZ:

Erdoğan daki zekanın dörtte biri muhalefette olsaydı hepsi akp de toplanırdı

19
22
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

eğer benim verdiğim vergiyle düzenleniyorsa haram olsun

24
16
yanıtYanıtla
urfal:

bunlar zenci türklermiş, iş zenciyle bitecekse ben simsiyah zenci olayım. her gelen bizi kandırdı. nihat hatipoğlu 600 milyar alıp asgari ücretliye şüküretmesini ögretiyor.

34
3
yanıtYanıtla
can:

devletin malını babanızıngibi yeyin ülkeyi soymadığınız yetmedi

14
21
yanıtYanıtla
Savurganliga hayir:

ANAP iktidari döneminde de savurganlik, lale geceleri, Semra Özal`in papatyalari falan. . . Ama hic birisi bunlarin savurganligini, satafatini yakalayamaz! O zamanlar hic onaylamadigimiz ANAP`i Özali, M. Yilmaz i da bize arattirdilar ya helal olsun! Bunlarin yaninda onlar baya bir devlet adamiymis.

19
16
yanıtYanıtla
Tüm 159 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title