Haberler

Erdoğan'ın Lise Hocası Bekir Topaloğlu Vefat Etti

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İmam Hatip Lisesi döneminde hocası olan Topaloğlu'nun cenazesi, bugün ikindi namazı sonrası görev yaptığı Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nden kaldırılacak.

DÜN GECE HAYATINI KAYBETTİ

Geçtiğimiz hafta geçirdiği beyin kanaması sonucu hastaneye kaldırılan ve yoğun bakımda tutulmakta olan 80 yaşındaki Topaloğlu, dün gece hayatını kaybetti.

Merhum Prof. Dr. Bekir Topaloğlu'nun cenazesi 10 Mart 2016 Perşembe günü ikindi namazı sonrası Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde kılınarak toprağa verilecek.

TOPALOĞLU KİMDİR?

Topaloğlu, 1936 yılında Trabzon Çaykara'da doğdu. İstanbul İmam-Hatip Okulu'ndan 1959'da mezun olan Topaloğlu, öğrenciliği sırasında Diyanet İşleri Başkanlığı merkezinde açılan vaizlik imtihanını kazanarak İstanbul'un muhtelif camilerinde fahri vaizlik yaptı. 1959-1963 yılları arasında İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü'nde yüksek öğrenimini bitiren Topaloğlu, bu öğrenciliği sırasında da imam-hatiplik görevi yaptı.

İstanbul İmam Hatip Okulu meslek dersleri öğretmenliği de yapan Topaloğlu, bu arada ilk eseri olan "İslam'da Kadın" kitabını yazdı. 1971 yılında İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü Kelam öğretmenliğine atanan Topaloğlu, buradaki görevi sırasında eğitim-öğretim çalışmalarının yanı sıra çeşitli eserler yayımladı, branşında asistanlar yetiştirdi, yurt içinde ve yurt dışında seminer, kurs ve ilmi kongrelerde görev aldı, konferanslar verdi.

İstanbul Yüksek İslam Ensitüsü'nün Marmara Üniversitesi'ne bağlı İlahiyat Fakültesi haline getirilmesinden sonra Topaloğlu, bu fakültede 1983 yılında doktor unvanını aldı ve aynı yıl yardımcı doçent, 1986 yılında da doçent oldu. 1988 yılında, İslam Felsefesi anabilim dalında, 1993 yılında da Kelam anabilim dalında profesör oldu.

Bekir Topaloğlu, Türkiye Diyanet Vakfı İslam Ansiklopedisi'nde İnceleme Kurulu Başkanlığı, Kelam-Mezhepler Tarihi ilim heyeti başkanlığı ile telif ve redaksiyon görevlerini yürüttü.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Bekir Topaloğlu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500

Yorumlar (4)

ismet Mobil-ANDROID:

Allah rahmet eylesin.

0
0
yanıtYanıtla
37 yigit ineboluluMobil-ANDROID:

tayyip padisah olmak herturlu oyunlari oynuyor,ama bu millet tayyipi padisah yaptirmiyacak

0
0
yanıtYanıtla
Merhaba Mobil-ANDROID:

Allah rahmet eylesin mekani cennet olsun AMİN

0
0
yanıtYanıtla
AsMobil-IOS:

Allah. C c hu. Rahmet. Eylesin

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title