Haberler

Erdoğan'ın Kızları, Özgecan'ın Ailesine Taziyeye Gitti

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızları Sümeyye Erdoğan ve Esra Albayrak, vahşice öldürülen Özgecan Aslan'ın ailesine taziye ziyaretine gitti. Erdoğan da telefonla taziyelerini iletmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızları Sümeyye Erdoğan ve Esra Albayrak, vahşice öldürülen Özgecan Aslan'ın Mersin'deki ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Anne Songül Aslan'ın elini öperek başsağlığı ve sabır dileyen Erdoğan ve Albayrak, gözü yaşlı annenin acısını paylaştıklarını belirtti.

Sümeyya Erdoğan, kardeşi Esra Albayrak, bu sabah beraberinde Mersin Valisi Özdemir Çakacak, eşi Kevser Çakacak, İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, AK Parti Mersin Milletvekili Münevver Ökten ve AK Parti İl Başkanı İsmail Taşpınar'la birlikte Aslan ailesinin Barış Mahallesi'ndeki evine gelerek acılarını paylaştı, baş sağlığı diledi.

Ziyaretten dolayı teşekkür eden acılı anne Songül Aslan, şöyle konuştu:

"ÇOCUĞUM NAMUSUNU KORUMAK İÇİN KENDİNİ FEDA ETMİŞ"

"Melek yüzlü kızım benim, canilerle mücadele etmiş, ne emeklerle büyüttüm ben onları, ne zorluklarla büyüttüm çocuklarımı okusunlar diye. İyi yerlerde, iyi bir yerde meslek sahibi olsunlar diye. Bir cani gelip çocuğuma nasıl kıyıyor. Çocuğuma 'eline, diline sahip ol' derdim. Bu niyetle yetiştirdim onları. Çocuğum namusunu korumak için kendini feda etmiş. Bunların, cezalarını en şiddetle çekilmesini istiyorum. Benim çocuğum bunu hak etmedi. Çocuğumun tek suçu dolmuşa binip evine gelmek. Benim çocuğumu elimden kimse alamaz. Buna akıl sır erdiremiyorum, düşündükçe deli oluyorum. Böyle bir hakları yok."

Annenin konuşması sırasında onu sakinleştirmeye çalışan Esra Albayrak, "Allah sabır versin" dedi. Sümeyye Erdoğan da "Senin her zaman yanında olacağız" ifadesini kulandı.

SÜMEYYE ERDOĞAN: ÇOK ACI BİR DURUM, BUNUN PEŞİNDE OLACAĞIZ

Taziye evinden çıkışta kısa bir açıklama yapan aynı zamanda Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkan Vekili olan Sümeyye Erdoğan, "Çok acı bir durum, kelimelerle ifade etmek çok zor. gerçekten zor, korkunç bir durum. Biz olabildiğince acılarını paylaşmak üzere buraya geldik. Çok güzel insanlar, çok asil insanlar ama tabii ki bizim asıl amacımız bu canilerin, bu canavarların en ciddi şekilde, en etkili şekilde cezalarını almaları. Biz bunun peşinde olacağız. Biz dernek olarak da bunun takipçisi olacağız. Elimizden geleni yapacağız." dedi.

SÜMEYYE ERDOĞAN KURAN-I KERİM OKUDU

Bu arada, Sümeyya Erdoğan'ın taziyesini sunduktan sonra Kur'an-ı Kerim okuduğu öğrenildi.

ERDOĞAN VE EŞİ EMİNE ERDOĞAN DA TELEFONLA TAZİYELERİNİ İLETTİ

Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, cinayete kurban giden üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın ailesini telefonla arayarak, taziyelerini iletti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, hunhar bir cinayete kurban giden üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın ailesini telefonla arayarak, taziyelerini iletti.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, acılı aileyi önce Cumhurbaşkanı Erdoğan, akabinde de eşi Emine Erdoğan aradı.

Erdoğan çiftinin, Özgecan'ın annesi Songül Aslan ile yaptıkları görüşmede, cinayeti şiddetle kınadıklarını ve genç kızın vefatından son derece müteessir olduklarını ifade ederek, merhumeye Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına da sabır ve metanet diledikleri öğrenildi.

Anne Aslan'ın da kendilerini ayrı ayrı arayarak ailenin acısını paylaşmalarından ve sergilenen duyarlılıktan dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a teşekkür ettiği kaydedildi.

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU'NDAN TAZİYE TELEFONU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Özgecan Aslan'ın annesi Songül Aslan'ın acısını üzüntüsünü paylaştı, cani ve yardımcılarının ibret olması için hukukun gerektirdiği en ağır cezaya çarptırılmasını ve insanlık dışı bu vahşetin, saldırganlığın toplumun her kesimi tarafından kınanmasını istedi.

CHP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, tecavüze direndiği için boğazı kesilerek ve yakılarak öldürülmüş halde bulunan üniversite birinci sınıf öğrencisi Özgecan Aslan'ın annesi Songül Aslan'ı telefonla aradı. Anne Songül'e, "Söyleyeceğim hiçbir sözün, üzüntünüzü hafifletmeyeceğini, içinizi yakıp kavuran acınızı dindiremeyeceğini biliyorum. Şu an elimizden gelen kızımız Özgecan'a rahmet, sizlere de başsağlığı dilemek" dedi.

ANNE İSYAN ETTİ

Anne Songül ise "Kızım okuluna gitti ve dönmedi. Aradık, sorduk, ormanda yanmış cesedini bulduk, yüreğimiz dağlandı, dünya başımıza yıkıldı. Benim aklım ermiyor, kızımın katillerinin en büyük cezayı almasını istiyorum." ifadesini kullandı.

"YALNIZ DEĞİLSİNİZ"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da anne Songül Aslan'a şunları söyledi:

"Yalnız değilsiniz. Bütün Türkiye, insan olan herkes sizin acınızı paylaşıyor. Birlikte bu insanlık dışı saldırganlığı, vahşeti kınayacağız. İbret olması için cani veya canilerin, yardımcılarının hukuk içinde en ağır cezaya çarptırılması sizin gibi bizim de dileğimizdir.

Hep yanınızda olacağız. Söyleyeceğim hiçbir sözün, üzüntünüzü hafifletmeyeceğini, içinizi yakıp kavuran acınızı dindiremeyeceğini biliyorum. Şu an elimizden gelen kızımız Özgecan'a rahmet, sizlere de başsağlığı dilemek. Özgecan'a rahmet, sizlere, akrabalarınıza, yakınlarınıza, bu acıyı yüreğinde hisseden herkese de başsağlığı diliyorum."

CEMİL ÇİÇEK'TEN DE TAZİYE TELEFONU

TBMM Başkanı Cemil Çiçek de, öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın babasını telefonla arayarak, olaydan duyduğu üzüntüyü paylaştı ve başsağlığı diledi.

TBMM Başkanlığı Basın İletişim Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Çiçek'in, Mersin'de hunharca öldürülen Özgecan Aslan'ın babası Mehmet Aslan'ı telefonla arayarak olaydan duyduğu üzüntüyü paylaştığı ve başsağlığı dilediği bildirildi.

Açıklamada, Çiçek'in toplumda infiale yol açan olayın takipçisi olacağını bildirdiği ifade edildi.

AİLE BAKANI AYŞENUR İSLAM TAZİYE EVİNDE

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Mersin'de hunharca öldürülen üniversiteli Özgecan'ın ailesine taziye ziyaretinde bulunmak üzere İstanbul'dan havayolu ile Adana'ya geldi.

Bakan İslam havalimanında taziye evinden dönen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızları Sümeyye Erdoğan ve Esra Albayrak ile karşılaştı. Bir süre VIP'te sohbet ettikten sonra Bakan İslam Mersin'e, Erdoğan'ın kızları ise İstanbul'a hareket etti.

Bakan İslam, alandan hareket etmeden önce basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İslam, bir basın mensubunun Özgecan cinayetiyle ilgili duygularını sorması üzerine, "Mersin'e gidiyoruz bildiğiniz gibi ailemizi ziyaret edeceğiz. Ben buraya bir kadın ve anne olarak acılı bir kadının elinden tutmaya geldim. Şimdilik bunu söyleyebilirim" diye yanıt verdi.

"BURAYA BİRLİKTE AĞLAMAYA GELDİM"

Bir basın mensubunun da cinayetten sonra idamın herkes tarafından konuşulduğunu sorması üzerine İslam şöyle yanıt verdi:

"Bunların hepsini oturur konuşuruz, şimdi ailemize taziyemizi sunalım. Ben buraya birlikte ağlamaya geldim"

İlgili Haberler

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Esra Albayrak Mehmet Aslan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (200)

selim:

ak zihniyete göre bu oy yapmaz türban yüzünden linç edilse kıyameti koparırdı asalardı valla

62
12
yanıtYanıtla
AsilMobil-ANDROID:

Fatih denen adam sen bu tür olayları baha edip ak partiye mi mal ediyorsun haddini bil senin gibi insanların görüşü belli yani senin desteklediğin parti iktidarda olsaydı buna benzer olaylar olmayacakti bunumu demek istiyorsun bilmeyende daha önce şeriat vardı da bunu ak Parti kaldırdı sanacak

3
71
yanıtYanıtla
ankaralı:

taziyeler adet yerını bulsun gerı getırebilirmi ölen kıızımızı daha baharında eğitimine devam ederken yarın başka yerlerde yine olacak olmaması ıcın idamı bazı suclar ıcın gerı getırmeyeceklerıne göre sesde cıkmıyor vekillerden özellikle bahçeliden sonuç böyle devam edecek gibiye benziyor durmak yok yola devam gibi geliyor oysa ıranda cınde amerikad aolsaydı ıpe sallandırdılardı cokta adalet yerını bulmuştu dur dıyen amerıkan polısınden kacan adamı amerıkan polısı 4u bırden tabancalarına sarıldı öldürdüler amerıkan polısı haklı adalet kanuna polıse uymakla sağlanır yoksa bızım gıbı her gun ayrı yerde kadın ölmleri hadi durdur durdurabılırsen yasa kanun caydırııcı olmalı malesef

4
61
yanıtYanıtla
rıfkımobilWeb@haberler.com:

Hiç uğraşmayın. Onuru haysiyrti olan bir millete referandum yapın şeriat mı medeni kanun mu diye. Medeni kanun çıkmayacağına göre şeriatı herkes kabul edecekdir. Dikkat şeriat müslümanım diyene müslüman gibi muamele eder gavurum diyene gavur kanunlarıyla muamele eder.

12
52
yanıtYanıtla
mert:

türban diye kadın hakkı diye iktidara gelenler ak saraylarda amerika turlarında gençliğine doyamamış suçsuz kız mezarda aslında ne kadın ne de türban umurunda bunların

56
6
yanıtYanıtla
39 trakyalı:

kapıdan içeri sokmayın ne olursunuz haydi mersinli kardeşlerim baksınlar işlerine

52
9
yanıtYanıtla
Bülent gençMobil-ANDROID:

Allah razı olsun acıyı paylaşmak güzel bir yaklaşım

6
52
yanıtYanıtla
erkan:

son on yılda dinin içi boşaldı müslüman adam kadına şiddet uygulamaz yolsuzluk yapmaz ak zihniyete her kkez tepki göstermeli artık

54
3
yanıtYanıtla
serkanmobilWeb@haberler.com:

Ölüm nerde bunlar orda.normal günde vatandaşına sahip çıkmaz bu faşist devlet

50
7
yanıtYanıtla
bitlislimobilWeb@haberler.com:

Bu Erdoğan ailesi ne yapsa bazı kendini bilmezlere yaranamiyor.ne güzel acilarina ortak olmaya gitmiş.

5
52
yanıtYanıtla
Tüm 200 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title