Haberler

Erdoğan'ın Kaldığı Oteli Fotoğraflayanları Tespit Etti

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Akıncı Hava Üssü'ndeki olaylara ilişkin iddianamede, teşebbüsün bastırılmasında rol oynayan Albay İsmail Üner'in ismi dikkati çekti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Akıncı Hava Üssü'ndeki olaylara ilişkin iddianamede, teşebbüsün bastırılmasında rol oynayan Albay İsmail Üner'in ismi dikkati çekti.

Tanık olarak verdiği ifadelerle darbecilerin kilit isimlerinin çözülmesine katkı sağlayan ve darbecilerin kendi aralarındaki konuşmalarında "Eskişehir'i ele geçirdiği" belirtilen Eskişehir Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi'nde go¨revli Albay İsmail U¨ner'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otel ve civarının 12-13 Temmuz 2016'da fotoğraflandığını tespit eden isim olduğu da ortaya çıktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Akıncı Hava Üssü'ndeki olaylara ilişkin iddianameye göre, teşebbüs gecesi saat 23.51'de, Korgeneral Mehmet Şanver tarafından Eskişehir Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi'nde go¨revli albay İsmail U¨ner'e, "Hava Kuvvetleri Harekat Merkezi'nin illegal oldugˆu ve hic¸bir talimatının yerine getirilmeyecegˆi" emri verildi.

Şanver'in ayrıca saat 00.11'de, U¨ner'e yazdırdığı "1-Hava Kuvvetleri Harekat Merkezi tarafından yasal olmayan emirler verildigˆi tespit edilmiştir. 2-Hava Kuvvetleri Harekat Merkezi'nin hic¸bir talimatı yerine getirilmeyecektir. 3- Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin U¨nal BHHM u¨zerinden Hava Kuvvetlerine yo¨nelik yazılı emirler vermeye devam edecektir. 4-Hava Kuvvetleri Komutanının emri olmadıgˆı su¨rece hic¸bir uc¸ak kaldırılmayacaktır. 5-Talimatlara riayet etmeyenler hakkında yasal işlem yapılacaktır." ic¸erikli emirler, tu¨m u¨s uc¸uş kulelerine bildirildi.

İddianamede, Hava Kuvvetleri Harekat Merkezi'ndeki eski Tugˆgeneral Kemal Mutlum ile Hava Kuvvetleri Komutanlıgˆı karargahındaki Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin U¨nal'ın Genel Sekreteri eski Albay Veysel Kavak arasında 00.54'te yapılan go¨ru¨şmeye de yer verildi.

"Eskişehir'i İsmail U¨ner ele gec¸irmiş, gittikc¸e gidiyor"

Mutlum'un "Başka bir yerde bir şey var mı?" diye sordugˆu Kavak'ın "Eskişehir'i İsmail U¨ner ele gec¸irmiş, gittikc¸e gidiyor, Akıncı'dan başka bir şey kalmadı." yanıtını verdiği de iddianamede aktarıldı.

Darbecilerin, 12 ve 13 Temmuz 2016'da, iki F-16 uçağıyla Marmaris'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otel ve civarını fotoğrafladıklarını tespit eden ismin de İsmail Üner olduğu belirlendi.

İddianamede yer verilen ifadesine göre İsmail Üner, girişim başlamadan o¨nce 12 ve 13 Temmuz 2016'da, hazırlık hareketlerinin yapıldıgˆını, darbe teşebbu¨su¨nden sonra yaptıkları incelemede fark etti.

Hava resmi ve uc¸uş takip sisteminde yaptıkları c¸alışmalara go¨re, Diyarbakır'daki 8. Ana Jet U¨ssu¨ Komutanı Tugˆgeneral Deniz Kartepe 12 Temmuz 2016'da Dalaman Havaalanına karşılıklı hizmet go¨revi ic¸in iki F-16 uc¸agˆıyla gidip geldigˆini tespit ettiklerini belirten Üner'in iddianameye giren ifadesi şöyle:

"Bu uc¸uşların aylık planlamada olmadıgˆını fark edince Kurmay Başkanı Tu¨mgeneral Murat Semiz tarafından Semiz imzasıyla onay verildigˆini tespit ettik. Daha sonra hava haritasında bu uc¸akların ne yaptıgˆına baktıgˆımızda 12 Temmuz 2016'da Dalaman Havalimanı'na inmeden o¨nce Cumhurbaşkanının kaldıgˆı otelin istikametine dogˆru gidip do¨ndu¨klerini tespit ettik. Diyarbakır'dan Dalaman'a gelen bu iki F-16 uc¸agˆından yu¨zbaşı pilot Ceyhan Karabulut, Yarbay Ahmet O¨zdemir ve Tugˆgeneral Deniz Kartepe'nin bulunduklarını tespit ettik. Tugˆgeneral Deniz Kartepe'nin Diyarbakır Harekat Merkezi Komutanı Tu¨mgeneral Atilla Darendeli ile Dalaman'da bire bir buluştuklarını ve meydan dışına karayoluyla c¸ıktıkları ihbarının Mehmet Şanver generale yapıldıgˆını belirledik. Aynı zamanda Yüzbaşı Pilot Ceyhan Karakurt ile Yarbay Pilot Ahmet O¨zdemir'in darbe gecesi Diyarbakır'dan kalkıp, Ankara'ya gelen, Ankara'da bomba atan ve Akıncı Üssu¨'ne inen pilotlar oldugˆunu tespit ettik. Bunun suc¸ duyurusunu Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılıgˆına go¨nderdik."

"Foto keşfi yaptıklarını hava resmi analizinden tespit ettik"

Darbe girişimi gu¨nu¨nden o¨nce 13 Temmuz 2016'da keşif go¨revi amacıyla Akıncı Üssu¨'ndeki 142. Filo ile Tugˆgeneral Go¨khan So¨nmezateş'in komutanlıgˆını yaptıgˆı Hava Kuvvetleri İstihbarat Komutanlıgˆı ile iş birligˆiyle keşif go¨revi programı yapıldıgˆını belirlediklerini anlatan Üner, şöyle devam etti:

"Genelkurmay Başkanlıgˆından onay alındıgˆını, bu go¨revin İzmir'den Ege Denizine c¸ıkışlı ve İzmir'den Ankara'ya do¨nu¨şlu¨ olarak planlanmasına ragˆmen go¨rev esnasında Tugˆgeneral Recep U¨nal ve Korgeneral Mehmet Şanver'in emirleriyle Meis Adası'nın dogˆusundaki Yunan adacıgˆının fotogˆraflarının c¸ekilmesi emri verilmiştir. Pilotlar havada yakıt azlığı nedeniyle Dalaman'a inmeleri gerektigˆini bildirmiş, go¨rev sonu Dalaman meydanına iniş yapmışlardır. İki F-16 uc¸agˆının pilotlarının birinin Pilot Yu¨zbaşı Erdem Hekimhan oldugˆunu tespit ettik. Digˆer pilotun ismini şu an bilemiyorum. Dalaman Havalimanından kalkışı takiben Cumhurbaşkanı'nın kaldıgˆı otelin etrafında foto keşfini yaptıklarını hava resmi analizinden tespit ettik. Yine uc¸an bu pilotlarla ilgili suc¸ duyurusunu Cumhuriyet Başsavcılıgˆına ilettik. Suc¸ duyurusundaki evrakın hazırlıgˆını bizzat ben yaptım. Suc¸ duyurusunu da Mehmet Şanver imzaladı."

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır Dalaman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title