Haberler

Erdoğan'ın İstediği Kıbledağı'na Cami Tamamlanmak Üzere

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Güneysu İlçesi'ndeki Kıbledağı'nda, isteği üzerine yenisi yapılan Ayane Cami'nin kaba inşaatı tamamlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Güneysu İlçesi'ndeki Kıbledağı'nda, isteği üzerine yenisi yapılan Ayane Cami'nin kaba inşaatı tamamlandı. İç düzenlemesinde de son aşamaya gelindi. Adalet Bakanı Kenan İpek ile HSYK üyeleri de cami inşaatını gezip bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2011 yılında Başbakanlığı döneminde, Güneysu İlçesi'ne 9 kilometre uzaklıktaki 1200 rakımlı Kıbledağı'na giderek Ayane camisini ziyaret etmiş, aynı alanda yeni bir cami yapılmasını ve kent ormanı oluşturulmasını istemişti. Bunun üzerine başlatılan çalışmalarla dağın zirvesi yeniden düzenlendi, ardından da kent ormanı için çalışma yapıldı. Erdoğan'ın isteği üzerine, Üsküdar Şemsi Paşa Cami'nin bir benzeri Kıbledağı? nda inşa edildi.

Kaba inşaatı tamamlanan camide Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isteği üzerine görev aldığı öğrenilen restoratör Özlem Doğan, kitabelerinin altın varakla kaplanması için çalışmayı sürdürüyor. Daha önce de İstanbul Fatih Cami? nde benzer çalışma yaptığı öğrenilen restoratör Doğan, çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını söyledi. Çevre düzenleme çalışmaları ile birlikte Ramazan ayına yetiştirilmesi planlanan camide ilk teravih namazına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılabileceği belirtildi.

ADALET BAKANI VE HSYK ÜYELERİ CAMİ İNŞAATINI GEZDİ

Memleketi Rize'nin Güneysu ilçesine gelen Adalet Bakanı Kenan İpek de, HSYK üyeleri ile birlikte Kıbledağı'nda kahvaltı yaptı, ardından cami inşaatını gezdi. Bakan İpek, Rize Valisi Ersin Yazıcı'dan inşaat hakkında bilgiler aldı, hatıra fotoğrafı çektirdi. Bakan ve HSYK üyeleri daha sonra Ayder Yaylasına geçti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Özlem Doğan Kenan İpek Güneysu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title