Haberler

Katar, Somali, Cibuti ve Etiyopya'dan Erdoğan'a Tebrik

Güncelleme:

Katar, Somali, Cibuti ve Etiyopya, Başbakan Erdoğan'ı tebrik etti.

Katar, Somali, Cibuti ve Etiyopya, cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti.

Katar resmi haber ajansı QNA'da yer alan habere göre, Emir Şeyh Temim bin Hamad Al Sani, Erdoğan'ı arayarak seçimdeki başarısından dolayı tebrik etti ve başarısının devamını diledi.

Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Ömer Guelleh de Erdoğan'a gönderdiği kutlama mesajında, cumhurbaşkanlığı yarışından galip çıkan Erdoğan'ın başarısının "geçmiş yıllarda izlediği başarılı siyasi ve ekonomi politikasının bir sonucu olduğunu" belirtti. Guelleh mesajında, "Erdoğan'ın kazanmasının ardından Türkiye'nin Cibuti başta olmak üzere Afrika ortaklığının güçleneceğini" vurgulayarak, ülkesinin, iki ülke arasındaki ilişkilerin ilerlemesini istediğini kaydetti.

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, "Türk halkı, Erdoğan'ı cumhurbaşkanı seçerek geleceğini belirledi. Erdoğan, kıtlık ve kuraklığın sardığı bir zamanda Somali halkı için büyük bir gayret sarfetti. Somali toplumu, yeni Türkiye Cumhurbaşkanı'nın elde ettiği başarıdan memnuniyet duyacaktır" ifadesini kullandı.

Etiyopya Başbakanlık Sözcüsü Jatachev Redda, cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı görevine gelmesinin Türk-Afrika dostluğuna da katkı sağlayacağını ifade etti.

Kuveyt'teki Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın siyasi kanadı İslami Anayasa Hareketi Partisi (HADES) Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed ed-Delal da "Erdoğan'ın başarısı sadece, Türkiye'ye özel değil bilakis başarılı bir yönetimin gerçekleştirilmesi ve devletlerin kalkınmasında İslami ve küresel bir model. Dolayısıyla onun başarısı, milyonlarca insanın başarısı demek" yorumunu yaptı. - Katar

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Somali Cibuti Katar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title