Haberler

Erdoğan'ın 400 Milletvekili Çıkışına Arınç'tan İlginç Yorum

Güncelleme:

CNN Türk'te canlı yayına katılan Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tarafsızlığı ve başkanlık sistemi için 400 milletvekilinin gerektiğini söylemesine "eleştiriye müsait" yorumunda bulundu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CNN TÜRK ekranlarında yayınlanan Akif Beki ile Baştan Sona programına konuk oldu. Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tarafsızlığını yitirip yitirmediği konusunda sorulan soruya ilginç bir yanıt verdi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın sözleri şöyle:

"Ben konuşma süresince karşısındaydım, birbirimize çok yakındık ve çok büyük bir dikkatle takip ettim. Yani hangi partiye 400 milletvekili verilmesi gerektiğini söylemedi inanın. Parti ismi de telaffuz etmedi. Yani gönüllerden geçen faraza Ak Parti ise Ak bile demedi.

"NE ANLATMAK İSTEDİĞİMİ ÇOK İYİ BİLİYORSUNUZ"

Yani sizde herhalde Anadolu Ajansı'nın haberlerine girdiğiniz zaman herhangi bir partiyi ima yoluyla bile kastetmediğini anlayacaksınız. Yani böylesine ince bir konuşmanın bir parti tarafını tuttuğuna dair herhangi bir beyanda bulunan varsa onu ayrıca değerlendirmek lazım. Bu zarif ifadelerimle ne anlatmak istedğimi hepiniz çok iyi biliyorsunuz.

"GEREKLİ OLAN NİTELİKLİ SAYIYI SÖYLEDİ"

Yani hiçbir partinin isminden bahsetmedi ama bir anayasanın yapılabilmesi için gerekli olan nitelikli sayıyı söyledi. Bu bildiğiniz gibi en az 330'dur Meclis'ten çıkanı referanduma götürmek için, en fazlası 367'dir doğrudan Meclis'te kabul edilebilmesi için. Ama hedef biraz daha büyük konuyor ki çok daha rahat bir yeni anayasa yapılabilsin diye.

Biraz yoruma müsait, yani bunu bir cumhurbaşkanının anayasanın 101, 102, 104. maddelerinde, özellikle Meclis'te yaptığı and içmeye aykırı bulanlar olabilir ama bunlar baştan da zaten söylüyorlardı.

"ELEŞTİRİYE MÜSAİT BİR CÜMLE"

Şimdiki bu ifadelerinin de yani belli bir hedefi gösteriyor, yeni anayasa ve bu anayasa içerisinde başkanlık veya yarı başkanlık sisteminin gerçekleşmesi için 400 milletvekilinin gücü elinde bulunduran bir iktidarda mevcut olması lazım diyor. Ben böyle anlıyorum. Eleştiriye de müsait bir cümle. Bırakalım herkes ne söyleyecekse söylesin."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Bülent Arınç Akif Beki Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yunanistan'da deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları!
500

Yorumlar (21)

mehmet eren:

CUMHURBAŞKANI HERŞEYİ ÜZERİNE, BAKIN BİRDA HA YAZIYORUM HERŞEYİ ÜZERİNE YEMİN EDER TARAFSIZ OLACAĞI İÇİN. . . YEMİN, YEMİN, YEMİN, İNSANLAR NEDEN UYUYORLAR ANLAYAMIYORUM, ÇOKMU SALAĞIZ. . .

25
3
yanıtYanıtla
ERDAL:

Yeni bir dönem başladı ''''''KIVIRTMA DÖNEMİ''''''''''''

24
1
yanıtYanıtla
ÖMER:

ADALETİN VE HUKUKUN ÜSTÜN OLDUGU ÜLKELERDE. İKTİDARLAR. HALKIN REFAHI VE GELECEGİ İÇİN VARDIR AMMAAAA BİZİM ÜLKEMİZDE İKTİDARLAR KENDİ GELECEGİ. VE YAKINLARININ REFAHI İÇİN VRLAR . BU BİR ACI GERÇEKTİR. .

22
2
yanıtYanıtla
urfalımobilWeb@haberler.com:

hdp bu oyunu bozacak barajı aşıp 60 veya daha fazla vekil çıkaracak ve akp 270 sandelye alabilecek ozamanda padişahlık hayelleri suya düşecek

16
8
yanıtYanıtla
OSMAN:

ipe un serilmez sayin arinc hangi partiyi kastettigini bilmeyen varmi? tarafsiz oldugunu bilen varmi? yapmayiniz ALLAH askina milletimizin gözleri acildi artik

22
2
yanıtYanıtla
r savMobil-ANDROID:

bunların sonu hep böyle olcak

18
2
yanıtYanıtla
dost tavsiyesi:

Artık ömrünüzün sonuna yklaştınız bir ayağınız çukurda, Dünyalıktan yeterince nasiplendniz. Artık Allah için doğruları söyleyin de son nefesinizi yalnan söyleyerek teslim etmeyiniz. Ebu Talp'' in hatasına düşmeyn. El alem ne derse desin siz hakikati söyleyin artık. . . . . .

17
3
yanıtYanıtla
nkm@m.m:

Ebu cehil.ebu talip değil.

yanıt5
yanıt1
kubilay:

ömrünüz kıvırtmayla geçti ya.

17
2
yanıtYanıtla
vatandaş yazıyorMobil-ANDROID:

hdp barajı aşacakmis hadi ordan herseyi ayarladilar

11
6
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title